Agenda Constructiilor
Miercuri, 08 Aprilie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - COLLIERS: Premise favorabile dezvoltarilor imobiliare, pe termen scurt si mediu
COLLIERS: Premise favorabile dezvoltarilor imobiliare, pe termen scurt si mediu
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 05 Feb 2019 08:49
Exista premisele ca 2019 sa fie un nou an bun pentru piata imobiliara din Romania, chiar daca anumite sectoare vin dupa cei mai buni ani din actualul ciclu economic (de exemplu, sectorul de birouri) sau se afla chiar la un maxim istoric de activitate (sectorul industrial). Conform estimarilor lui Silviu Pop, Head of Research in cadrul companiei de consultanta Colliers International Romania, exista o anumita inertie care va ajuta piata imobiliara, cel putin in prima parte a noului an, chiar daca sunt destule provocari si riscuri la orizont. Anul 2018 a fost bun si pentru Colliers Romania, compania inregistrand o crestere de 25% a cifrei de afaceri, pana la 7,7 milioane de euro. Tinta pentru 2020 este atingerea pragului de 10 milioane de euro al rulajului.
Interviu cu Silviu Pop (32 de ani), Head of Research in cadrul companiei Colliers International Romania, manager cu o experienta de doi ani pe piata imobiliara locala. 
 
- Ce evolutie credeti ca va avea piata imobiliara in anii urmatori?
- Pe termen mai lung, intr-un context economic normal (cu o crestere economica in jurul ratei potentiale, estimate la aproximativ 4%), credem ca ar fi loc de dezvoltare pe toate sub-pietele unde noi suntem activi: birouri, spatii industriale, centre comerciale, investitii. Spre exemplu, daca ne raportam stocul de spatii comerciale moderne la populatia tarii, Ungaria si Polonia sunt cu aproape 50% peste Romania. Totodata, comparativ cu toate capitalele din Uniunea Europeana, stocul de spatii de birouri din Bucuresti, raportat la locuitori, este printre cele mai mici desi, potrivit Eurostat, capitala Romaniei se afla in top 5 al regiunilor UE din prisma densitatii specialistilor in sectoare high-tech. Spatiile industriale, de asemenea, plaseaza tara mult sub vecinii din regiune raportat la suprafata si, cu toate ca am avut o dezvoltare exploziva in ultimii 2-3 ani (stocul de spatii de depozitare s-a marit cu 40% in 2017-2018), daca am vedea autostrazi, acest ritm de crestere ar putea sa fie mentinut o perioada ceva mai lunga de timp.
 
- Cum vedeti activitatea din constructii, in acest context?
- Legat de sectorul constructiilor, exista probleme generate de scumpirea diverselor elemente de input (materiale de constructii, costul cu forta de munca, dar si anumite efecte care ar putea fi generate de marirea taxelor), preturi care se transmit, mai departe, in costul constructiilor si afecteaza chiar atractivitatea sectorului imobiliar. De exemplu, din estimarile echipelor Colliers din Europa Centrala si de Est, raportat la pretul unei dezvoltari...

Pentru a continua lectura articolului in format complet
va rugam sa optati pentru
AUTENTIFICARE sau ABONARE STIRI

Va multumim! 

 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TeraSteelACADALLBIMCOVID-19
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196


SONDAJ DE OPINIE - Agenda Constructiilor & Fereastra

Impactului maladiei Covid-19 pentru industria romaneasca de constructii si domeniile conexe


pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere