Agenda Constructiilor
Vineri, 09 Iunie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - Crosspoint lanseaza un nou serviciu, dedicat inchirierilor de locuinte
Crosspoint lanseaza un nou serviciu, dedicat inchirierilor de locuinte
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Stelian DINCA 07 Mar 2023 13:42
Crosspoint Real Estate, partener international al Savills in Romania si unul dintre cei mai mari furnizori locali de servicii imobiliare, incheie anul 2022 cu o cifra de afaceri consolidata in valoare de 2,85 milioane euro, in crestere cu 17% fata de anul anterior.
Anul acesta, compania de real estate lanseaza un nou segment dedicat exclusiv leasingului rezidential prin accesarea sectorului privat de inchirieri. Noul departament va oferi o gama larga de proprietati inchiriate, de la apartamente la case unifamiliale, in diferite cartiere din Bucuresti. Potentialii chiriasi vor avea acces la informatii detaliate despre imobil, fotografii si tururi, care vor facilita accesul la proprietati perfecte pentru inchiriere. Aditional serviciului de consultanta, departamentul va oferi, de asemenea, asistenta in procesul de incheiere a contractului, negocierea preturilor si coordonarea mutarii.
”Ca urmare a cresterii sustenabile a cifrei de afaceri, de tipul double-digit (+17% fata de anul precedent), dar si a trendurilor pe care le-am observat in ultimul timp pe piata de real estate, am decis sa dezvoltam portofoliul agentiei si sa intram pe un nou segment, cel al inchirierilor rezidentiale. Lansarea noului departament consolideaza prezenta noastra pe piata din Romania si marcheaza o noua realizare majora pentru noi: extinderea business-ului si intrarea Crosspoint pe piata de PRS, prin oferirea serviciilor de consultanta si asistenta pe parcursul intregului proces de inchiriere. Suntem bucurosi sa vedem cum planul initial de a dezvolta noi departamente si solutii pentru segmentul rezidential prinde contur si optimisti in ceea ce priveste evolutia pietei de inchirieri, cel putin pentru urmatorii doi ani”, puncteaza Codrin Matei, Principal Partner, Crosspoint Real Estate
„Suntem incantati sa anuntam extinderea pe un nou segment rezidential si anume leasingul de proprietati imobiliare. Intelegem provocarile pe care chiriasii le intampina in identificarea unui spatiu de inchiriat, iar noul nostru departament beneficiaza de experienta si know-how-ul profesionistilor din domeniul rezidential, care vor facilita intregul proces de inchiriere.”, a declarat Alexandra Nistor, Senior Account Manager, Crosspoint Real Estate
Conditiile aspre de creditare, cresterea rapida a inflatiei sau a costurilor la materialele de constructii sunt factori care influenteaza evolutia pietei rezidentiale si genereaza, pentru moment, o tendinta de crestere mult mai rapida pe zona de inchirieri, comparativ cu vanzarile. In acelasi timp, accesibilitatea, flexibilitatea, reducerea presiunii financiare si eliminarea costurilor cu taxele si reparatiile aferente reprezinta un avantaj competitiv pe piata inchirierilor rezidentiale. Astfel, specialistii Crosspoint estimeaza o crestere de peste 20% a cererii pe piata de inchirieri in urmatoarele 24 de luni.
„Pe masura ce un numar tot mai mare de clienti isi pun planurile de achizitie in asteptare, credem ca alternativele de inchiriere vor deveni mai populare in Romania in urmatorii ani. Daca pana in acest moment Romania inregistra cel mai ridicat nivel din Europa privind locuintele aflate in proprietate personala, cu o pondere de 95%, dubla fata de Austria, anul acesta vorbim, pentru prima data, despre un moment istoric - tranzitia catre o piata a inchirierilor. Asadar, vorbim despre o tendinta pe care am indentificat-o la nivelul pietei prin activitatile de prospectare si, in acelasi timp, ne bucuram sa accesam acest nou segment, cu un potential enorm de crestere si dezvoltare. Desi este prematur sa ne pronuntam cu privire la evolutia noului departament, suntem increzatori ca piata de PRS va creste in urmatorii ani, motivele fiind legate, in primul rand, de procesul aspru de creditare si de blocarea PUZ-urilor care vor stopa, pentru moment, livrarea unui numar suficient de apartamente, efect ce va fi resimtit in urmatorii doi ani”, a declarat Alexandru Berila, Senior Leasing Manager, Crosspoint Real Estate.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMman and machinehiltiVideoConfAC-iulvailant
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
MAI 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 174 (Mai 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
CDS
BALTIC
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
grundfos
viarom
FRONTALE
leviatan
rigips
theda mar
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023