Agenda Constructiilor
Marti, 09 August 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - CTP achizitioneaza peste 110.000 mp de spatii industriale de la Zacaria Industrial
CTP achizitioneaza peste 110.000 mp de spatii industriale de la Zacaria Industrial
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 10 Sep 2021 16:23
CTP, cel mai mare dezvoltator si administrator de spatii logistice si industriale de clasa A din Romania, cu peste 1,85 milioane mp suprafata inchiriabila, a achizitionat aproximativ 112.000 mp de spatii industriale de la Zacaria Industrial, reprezentand parcuri logistice in patru orase din Romania. Totodata, investitia marcheaza directia strategica a grupului de a-si face simtita prezenta in orase noi precum Craiova si de a-si intari prezenta in orase ca Sibiu, Arad si Oradea. Prin aceasta achizitie, CTP se apropie rapid de obiectivul sau pentru anul 2021, de a detine doua milioane mp de depozite pe piata locala. Compania continua astfel sa-si construiasca o fundatie solida pentru dezvoltarea afacerilor din Romania si sa-si dezvolte prezenta in orase-cheie din tara.
Astfel, la Arad si la Sibiu, CTP isi consolideaza si isi extinde portofoliul deja existent in cele doua orase extrem de relevante pentru coridoarele logistice paneuropene. Oradea, de asemenea, devine un punct nodal pe harta CTP, prin prisma noilor spatii achizitionate, dar si a proiectului de constructie a terminalului cargo al Aeroportului din Oradea pe care compania l-a castigat recent, in urma unei licitatii desfasurate in luna august 2021. Mai mult decat atat, prin aceasta achizitie, CTP adauga o locatie noua in portofoliul sau, in Craiova, orasul care face legatura din punct de vedere logistic intre Bucuresti si zona de vest a tarii.
"Suntem fideli strategiei noastre de a ne dezvolta regional in Transilvania, iar aceasta achizitie adauga piese importante in portofoliul nostru regional. Le uram bun venit tuturor clientilor noi care intra, in acest fel, in marea familie CTP si ne bucuram ca punem pe harta noastra in Romania un oras precum Craiova", a declarat Ana Dumitrache, Country Manager CTP Romania.
Tranzactia a fost structurata si implementata de echipa de tranzactii a CTP Romania, condusa de Andreea Enescu, iar CTP a beneficiat de consiliere juridica din partea avocatului Theodor McCann, de la Casa de avocatura Constantinovici, McCann si Asociatii, parte a The Law Chamber, in parteneriat cu Casa de avocatura Biris-Goran. Tot de partea CTP a actionat si Avison Young, prin David Canta, Managing Director, care a declarat: "Sunt onorat ca am facut parte din aceast proiect, care seteaza un nou record pe piata de investment in sectorul industrial-logistic. Romania are un potential extraordinar pe acest segment, sustinut de o cerere in crestere pentru spatii premium si randamente atractive pentru investitori. Sunt sigur ca vor urma si alte tranzactii de anvergura".
In 2020, CTP a mai realizat o serie de tranzactii similare, printre care achizitia platformei A1 Business Park din Dragomiresti Vale de la Cromwell Property Group si cea a parcului industrial Equest Logistic Park, situat pe autostrada A1, in apropiere de Bucuresti, de la Forum Serdika.
Pana la aceasta tranzactie CTP detinea depozite de clasa A in 10 orase din Romania: Arad, Bucuresti, Cluj-Napoca, Deva, Pitesti, Sibiu, Timisoara, Turda, Ineu si Salonta. In Europa Centrala si de Est, compania este cel mai mare dezvoltator de parcuri industriale si logistice cu un portofoliu de 6,6 milioane m² pe care si-a propus sa-l extinda la 10 milioane mp pana in 2023.
***
CTP se claseaza in top cinci dezvoltatori de proprietati industriale din Europa si este cel mai mare dezvoltator de parcuri industriale si logistice din Europa Centrala si de Est, detinand peste 6,6 milioane mp de spatii logistice si desfasurand operatiuni in noua tari din regiune. De la sfarsitul lunii martie a acestui an, CTP este listata pe EURONEXT Amsterdam. In Romania, CTP este cel mai mare dezvoltator si administrator de spatii logistice si industriale de clasa A, cu peste 1,85 milioane mp suprafata inchiriabila in zece orase: Arad, Bucuresti, Cluj-Napoca, Deva, Pitesti, Sibiu, Timisoara, Turda, Ineu si Salonta.
Mai multe informatii despre planurile de viitor ale companiei in Romania pot fi citite in Agenda Constructiilor. 
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKALLBIMTERAPLASTVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IUNIE
/IULIE 2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
Ubitech
BMI_Icopal
CELCO 2020
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
Acvatot 2019
rigips
strabag nivel 1
hidroplasto
FRONTALE
leviatan
viarom
ERBASU CONSTRUCT
hilti

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere