Agenda Constructiilor
Vineri, 26 Februarie 2021
 
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - EcoVillas semnaleaza cinci trenduri importante pe piata rezidentiala post-pandemie
EcoVillas semnaleaza cinci trenduri importante pe piata rezidentiala post-pandemie
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 17 Dec 2020 16:58
Criza Covid-19 a modificat semnificativ piata imobiliara la toate nivelurile, iar sectorul rezidential nu a facut rabat. O parte dintre schimbarile la care am fost martori in acest an sunt temporare si cel mai probabil se va reveni ”la normal” dupa ce efectele pandemiei se vor diminua, insa unele se vor transforma in noua realitate.
Referitor la piata rezidentiala, avand in vedere cererile primite pentru locuintele in proiectul Loft Green Apartments, specialistii de la EcoVillas au identificat cinci trenduri care se vor mentine si dupa pandemie.
 
1. Locuintele vor fi independente. Cumparatorii vor fi acorda o importanta mai mare independentei vizavi de sistemele centralizate de apa, energie si chiar de hrana. Astfel, locuintele vor fi echipate cu sisteme de filtrare a apei si a aerului, dar si cu facilitati care sa permit lucrul de acasa.
 
2. Schimbarea focusului cumparatorilor de locuinte catre afara orasului, in detrimentul locuintelor din interiorul orasului. Cea mai mare parte a cererii pentru locuintele din Loft Green Apartments vin din partea celor care deja detin un apartament in interiorul orasului. Principala motivatie a schimbarii focusului spre locuintele in afara orasului sunt dorinta de a locui intr-un loc aerisit, construit cu responsabilitate pentru mediu, dar si pentru bugetul cumparatorilor, dar care sa le ofere toate facilitatile pe care le-ar putea avea in oras.
 
3. Criza legata de clima poate fi rezolvata prin bani alocati pentru incurajarea constructiei si achizitiei de locuinte ”verzi”. In prezent, sunt foarte multi bani pentru contracararea efectelor pandemiei. Acesti bani vor fi reorientati catre facilitati si stimulente pentru constructiile verzi. "Vedem deja in orase din Romania, facilitati oferite dezvoltatorilor de proiecte verzi, ceea ce este un stimulent important pentru investitori. La Loft Green Apartments si in toate proiecte EcoVillas suntem cu un pus inaintea acestui trend si am alocat deja sume importante pentru dezvoltarea unor proiecte prietenoase cu mediul", spune dezvoltatorul.
 
4. Distantarea sociala si impiedicarea raspandirii virusului, au transformat casele in adevarate huburi tehnologice, iar ansamblurile de locuinte in comunitati. Studiile realizate in ultima perioada arata ca in acest an a fost consemnata o crestere a sumelor cheltuite de romani pe solutii tehnologice si mobilier pentru a se simti confortabil cand lucreaza de acasa. Cum cel mai probabil ca in viitor lucrul de acasa se va combina cu lucrul din birou, aceste investitii vor continua, iar in tandem cu acest trend, dezvoltatorii vor aloca spatii pentru locuri in care locuitorii din ansablurile rezidentiale sa lucreze sau chiar sa aiba intalniri de afaceri.
 
Densitatea constructiilor va fi mai redusa, asigurand spatii verzi mai multe si o distanta mai mare intre imobilele din ansambluri. Dorinta de a oferi cat mai mult spatiu verde si locuri de petrecere a timpului cu familia in aer liber, i-a determinat pe dezvoltatori sa aloce o pondere mai mare din terenul pe care construiesc pentru astfel de spatii.
***
Loft Green Apartments, dezvoltat de EcoVillas in Mogosoaia, include 154 de locuinte ecologice cu 100% energie verde.
Ansamblul Loft Green Apartamente este primul de acest tip din Romania, are costuri aproape de zero la intretinere. Locuintele au vedere la padure si 7.500 mp de spatii verzi, prima faza a constructiei fiind deja livrata si locuita. Ansamblul include si alte facilitati eco-friendly precum prize pentru masini electrice, parcari pentru biciclete si pentru carucioare. Compania Ecovillas este la a doua dezvoltare imobiliara in Romania, primul proiect fiind inceput in anul 2015, in sectorul 5, cu 32 de case pasive. 
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
gamma_2021AUTODESKTERAPLASTALLBIMVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
strabag nivel 1
ssab ag antrepriza generala
hidroplasto
ERBASU CONSTRUCT
hilti
Acvatot 2019
rigips
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AICPS_30
AHK 2018
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere