Agenda Constructiilor
Sambata, 11 Iulie 2020
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - PLAZA CENTERS: Proiectul de reconfigurare functionala a Casei Radio va fi modificat
PLAZA CENTERS: Proiectul de reconfigurare functionala a Casei Radio va fi modificat
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 04 Oct 2017 17:50
Dupa ce la inceputul acestui an fondul de investitii Elbit Imaging, ce detine 44,9% din actiunile dezvoltatorului israelian Plaza Centers, lua in calcul vanzarea participatiei detinute in cadrul proiectului de reconfigurare functionala si modernizare a Casei Radio din Bucuresti, planurile companiei par a se schimba din nou. Conform datelor incluse in cel mai recent raport financiar al Plaza Centers, dezvoltatorul include in planurile sale modificarea proiectului pentru a-l adapta noilor conditii de piata, proces ce ar putea fi urmat de reluarea efectiva a proiectului.
"Avand in vedere criza financiara care a intrerupt implementarea proiectului si pentru a ne asigura ca dezvoltarea acestuia va fi aliniata noilor conditii de pe piata imobiliara din Romania, am initiat discutii preliminare cu autoritatile romane, ca parteneri in dezvoltarea proiectului, privind viitorul acestuia. De asemenea, am notificat oficial autoritatile ca vom incerca sa redefinim unii dintre termenii existenti in contractul de parteneriat public-privat, inclusiv perioada de dezvoltare, structura proiectului si obiectivele acestuia", se arata in raportul financiar al Plaza Centers.
Pentru respectarea obligatiilor legate de dezvoltarea Casei Radio din Bucuresti, Plaza Centers a creat un provizion in valoare de 13,2 milioane de euro, similar fondurilor constituite in acest sens in 2016.
Dezvoltatorul israelian detine o participatie de 75% dintr-un parteneriat cu statul roman, ce prevede dezvoltarea proiectului Dambovita Center prin modernizarea si reconfigurarea functionala a cladirii Casei Radio. Potrivit datelor companiei, Plaza Centers a obtinut deja planurile urbanistice (PUD si PUZ) pentru acest proiect. Conform planurilor initiale, complexul mixt din zona centrala a Capitalei ar fi urmat sa aiba o suprafata totala desfasurata de 467.000 mp, inclusiv un centru comercial de 90.000 mp, spatii pentru birouri, un hotel, sali de conferinte si mai multe spatii de agrement si relaxare.
 
Dezvoltatorul continua procesul de restructurare a activelor din Romania
In paralel, Plaza Centers continua procesul de restructurare a activelor, inclusiv a celor din Romania. Dupa ce in perioada 2014-2016, dupa intrarea in insolventa, compania a vandut cele mai multe terenuri detinute in tara noastra (cum sunt cele din Targu Mures, Brasov, Iasi, Slatina, Ploiesti), precum si o cladire de birouri din Bucuresti si participatia la proiectul Cina, din Capitala, politica de restructurare a continuat si in acest an, prin vanzarea, in luna august 2017, a terenului de 32.000 mp din Timisoara (pentru care a incasat 7,25 milioane de euro) si a celui de 30.000 mp din Constanta (1,3 milioane de euro). "In linie cu planul de restructurare asumat, 75% din veniturile obtinute din aceste vanzari vor fi distribuite detinatorilor de obligatiuni ai Plaza Centers", se arata in raportul semestrial al grupului.
La finele lunii septembrie 2017, portofoliul detinut de dezvoltatorul israelian in Romania se reducea la trei proprietati, dintre care doua vor fi vandute in perioada urmatoare. Astfel, pe lista proprietatilor ce vor fi tranzactionate in intervalul urmator se afla centrul comercial Csiki Plaza, din Miercurea Ciuc (36.500 mp) si a unui teren de 67.000 mp detinut in Brasov. Dezvoltatorul ar mai ramane, astfel, numai cu proiectul Casei Radio din Bucuresti in portofoliul din Romania, viitorul acestui proiect fiind, in continuare, incert.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19AUTODESKTeraSteelVideoConfAC-iulbluebeam
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE-IULIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ERBASU CONSTRUCT
rigips
CELCO 2020
ssab ag antrepriza generala
Acvatot 2019
elmas 2017
strabag nivel 1

Parteneri

hilti
HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
AHK 2018
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere