Agenda Constructiilor
Vineri, 31 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - MULTINVEST: Crestere cu 47% a comenzilor de proiecte, in primul semestru
MULTINVEST: Crestere cu 47% a comenzilor de proiecte, in primul semestru
Arhitectura & Proiectare Publicat de Elena Icleanu 13 Sep 2016 10:34
Numarul de lucrari realizate de compania Multinvest - Tirgu Mures, societate specializata in proiectarea si constructia de cladiri "verzi", a crescut cu 47% in primul semestru al acestui an, comparativ cu aceeasi perioada din 2015. Potrivit reprezentantilor firmei, trendul ascendent se va mentine cel putin pana la finele lui 2016. In aceasta perioada, societatea finalizeaza cea de-a doua cladire verde de birouri - Multinvest Business Center 2 - imobil situat pe str. Gheorghe Doja nr. 64-68, cu o suprafata desfasurata de 9.800 mp, aflat in curs de certificare BREEAM Excellent si dezvoltat de Multinvest in regie proprie. De asemenea, printre proiectele la care lucreaza compania se afla si extinderea spatiilor de productie ale grupului industrial CIE Matricon, in Tirgu Mures, extinderea halei industriale Hirschmann Automotive in Parcul Industrial Mures, la proiectarea si executia unui spatiu comercial in Odorheiu Secuiesc si la reabilitarea monumentului istoric Castelul Mariaffi, din Sangeorgiu de Mures.
"In perioada 2015-2016 am derulat al doilea proiect propriu de birouri, proiectat si construit conform standardelor de proiectare durabila BREEAM, aflandu-ne in plin proces de obtinere a calificativului Excellent. Acesta va introduce cladirea pe lista cladirilor «verzi» de clasa A+. In prezent, lucram la schitarea celui de-al treilea proiect de aceeasi anvergura, un nou centru de afaceri si vom mentine acelasi nivel de standarde inalte ce definesc «cladirile verzi»", a declarat Gogolak H. Zsolt, directorul executiv al companiei Multinvest.
Potrivit reprezentantului companiei, tendinta de crestere pe care se inscrie piata locala a constructiilor se va mentine si in 2017, insa la un nivel moderat (ca urmare a prudentei investitorilor, finantatorilor si clientilor), dar "organic" (real, cu o componenta speculativa redusa fata de intervalul de crestere precedent). "Tendinta de evolutie a pietei este foarte clara si pentru anumiti factori decizionali din domeniu poate genera, din nou, o stare «febrila», care poate duce la decizii ce se vor dovedi, mai tarziu, paguboase. Pe noi ne preocupa trendul nou pe care-l simtim din perspectiva cerintelor clientilor. Proiectele in care suntem implicati urmaresc si construirea unor cladiri cu un impact scazut asupra mediului. Aceste caracteristici pot fi obtinute prin calitatea lucrarilor si obiectivelor livrate, prin stransa colaborare cu beneficiarii nostri si, nu in ultimul rand, prin managementul eficient al proiectelor realizate. In ceea ce priveste tendinta in arhitectura, ne indreptam tot mai mult catre cladiri moderne, eficiente din punct de vedere energetic si high-tech, inglobate in volume simple curate, care sa creasca calitatea spatiului urban. Un interes crescut se remarca pentru transparenta in architectura prin inlocuirea peretilor mari, opaci, din caramida, cu pereti mari din sticla. Ansamblurile rezidentiale inalte revin in centrul atentiei si, de asemenea, exista un interes crescut pentru locuintele inteligente si eficiente, care nu au nevoie de multa energie/ resurse pentru a fi incalzite si racite", a explicat Gogolak Zsolt
***
Compania Multinvest este activa pe piata locala a constructiilor din anul 2002, fiind dezvoltatorul primei cladiri verzi de birouri de clasa A+, din Tirgu Mures, Multinvest Business Center (MBC - Strada Aurel Filimon nr. 19). Societatea este specializata atat in proiectarea, cat si in asigurarea de servicii generale de consultanta pentru constructii prin Proiect Management in domeniul urbanismului si amenajarii teritoriului. Divizia de Antrepriza Generala asigura executia lucrarilor de constructii, iar viitorul investitiei este asigurat de Administrarea Proprietatii, impreuna cu divizia Mentenanta si Intretinere.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiTERAPLASTVideoConfAC-iulALLBIMman and machine
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
BMI_Icopal
CDS
ERBASU CONSTRUCT
FRONTALE
leviatan
leviatan
BALTIC
CONCEPT STRUCTURE
CELCO 2020
rigips
Ubitech
viarom
Acvatot 2019
MAKITA
strabag nivel 1
theda mar

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023