Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Iulie 2019
 
Home - ANALIZA - Analiza pietei de fatade cortina si a domeniilor conexe pe anul 2013

Analiza pietei de fatade cortina si a domeniilor conexe pe anul 2013
Analiza pietei de fatade cortina si a domeniilor conexe pe anul 2013
PDF, 6 pagini A4
Pret: 18 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul:
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Ovidiu Stefanescu
Data actualizare: 04 oct 2013
Sumar: click aici
Fatadele cortina - intre solutii durabile si compromisuri tehnice
Desi in ultimele decenii sectorul de activitate ce presupune realizarea fatadelor cortina a luat o amploare deosebita - fenomen care a fost resimtit cu mare intensitate inclusiv in Romania dupa anii '90 - activitatea pe segmentul respectiv a consemnat o incetinire semnificativa odata cu declansarea recesiunii, in urma cu cinci ani. Tendinta respectiva este fireasca, mai ales pe o piata cum este cea nationala, in care dezvoltarea imobilelor de birouri a avut loc intr-un mod haotic, fara a se tine cont de cerintele minimale in legatura cu urbanismul, proximitatea fata de mijloacele de transport in comun, dimensiunea reala a cererii etc. Desi au fost realizate in conditii aproximativ similare din punct de vedere tehnic celor aplicate in tarile vest-europene (cu anumite "adaptari" specifice), imobilele de birouri din clasa A, care constituie principalele structuri ce beneficiaza de pereti cortina, au in acest moment un grad destul de redus de ocupare. Cauzele sunt multiple si rezida, in principal, in lipsa fondurilor necesare pentru inchiriere. Aceasta determina, in mod obiectiv, o cerere extrem de scazuta pentru companiile specializate in executia structurilor vitrate de anvelopare. Dupa 2009, multe firme care activau in acest domeniu si-au restrans activitatea sau, la limita, au declarat falimentul, tocmai din cauza penuriei de lucrari. A existat o perioada destul de lunga cand, chiar la nivelul Capitalei, nicio lucrare din categoria respectiva nu a fost lansata, astfel incat societatile specializate s-au vazut nevoite sa se reorienteze pentru a evita reorganizarea. Un debuseu identificat relativ recent a fost acela al ofertarii pe pietele externe, cu atat mai mult cu cat companiile locale detineau suficient de multa experienta in domeniu pentru a concura de la egal la egal cu societatile similare mult mai consacrate din Europa Occidentala. De asemenea, avantajul competitiv al pretului a reprezentat un argument puternic, asigurand intr-o mare masura succesul unui asemenea demers. Din pacate, pentru abordarea obiectivelor situate la distante relativ mari de centrele de productie, a fost necesar un efort logistic semnificativ, care nu a putut fi sustinut decat de societatile cu potential deosebit din acest punct de vedere.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Fereastra la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor companiilor: Alukonigstahl, AGC Flat Glass Romania, Cortizo, Everest International, Mimo Group, Companion Import Export, Geplast, Inter Afa Trading, Nicoral, Profilco, Window & Facade Technologies, BIG Aluminium, Cipsor Construct, Mariantherm, Evolium Telecom, Melcret SA, Protector Glass, Rom Agatom, Romconstruct Al Glass si altele.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de fatade cortina, lucrari de placare cu materiale compozite si luminatoare va fi disponibila in trimestrul al patrulea din 2014.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
ACAD

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 143 (Iunie-Iulie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

Cautare documente

Cauta :Categoria
Domeniul