Agenda Constructiilor
Marti, 19 Martie 2024
Frontale
Home - ANALIZA - Analiza pietei de tamplarie din lemn stratificat pe anul 2020

Analiza pietei de tamplarie din lemn stratificat pe anul 2020
Analiza pietei de tamplarie din lemn stratificat pe anul 2020
PDF, 5 pag A4
Pret: 36 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: TAMPLARIE LEMN
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Camelia Pantel
Data actualizare: 08 iul 2020
Sumar: click aici
Previziuni pesimiste pentru productia de tamplarie din lemn
Dupa cum se cunoaste, in ultimul an s-a constatat un progres al pietei de constructii rezidentiale (reflectata printr-o crestere cu +26,2% a volumului lucrarilor specifice, ca serie bruta), iar trendul respectiv s-a mentinut in primele patru luni ale lui 2020 (cu o crestere de +21,3% atat pe seria ajustata, cat si pe cea bruta), dar in continuare se previzioneaza ajustari drastice in sens negativ, inclusiv ca urmare a declansarii si extinderii foarte rapide a pandemiei de coronavirus. Aceasta situatie fluctuanta va avea in mod clar ca efect cel putin o destabilizare, pe plan intern, a vanzarilor de tamplarie termoizolanta, iar in domeniul ansamblurilor din lemn (considerate a fi scumpe si pretentioase din punct de vedere al intretinerii in exploatare) se consemneaza si in continuare dezechilibre semnificative ale cererii. Astfel, cei mai multi producatori din bransa sustin ca lucreaza doar punctual, la comanda, in conditiile in care o serie de probleme economice specifice perioadei anterioare pandemiei de coronavirus s-au mentinut, fara a li se gasi rezolvare, ba mai mult, au aparut si persista altele noi, cum ar fi cele care pot fi deja observate in asa-numita „noua normalitate”, termen adoptat dupa traversarea intervalului de stare de urgenta (o premiera, in Romania ultimilor 31 de ani), continuata cu starea de alerta.
In acest context, majoritatea fabricantilor din domeniu estimeaza, pentru 2020, cel mult o stabilizare a rulajului la valoarea anului trecut sau, mai probabil, aparitia unor pierderi care vor fi cu greu recuperate, indeosebi pe seama exportului. Pentru a suplini cererea precara si fluctuanta de pe piata autohtona (mai ales ca, de multe ori, comenzile pe plan local sau cel mult regional - in unul sau cateva judete din proximitatea celui de resedinta - sunt singurele consistente), in conditiile unor capacitati de fabricatie excedentare si ale unei posibile supraoferte, producatorii de tamplarie din lemn stratificat activi la nivel national s-au orientat - si se orienteaza in continuare - tot mai puternic spre export, chiar daca acesta a scazut drastic, cu minimum -50%, in perioada de varf a pandemiei.
Analiza mai include, pe langa datele statistice prezentate in prima parte a acesteia, opinii ale reprezentantilor unor firme importante ale sectorului, precum: Arcer, Bradul Ezustfenyo, Conf Binale, Danprod, Fagetul Deac-Demob-Grup BD, Mobimpex, Tehnolemn, Sangeosilv, Wooden Doors International, YTP Fenetre, Color Magic 2000 si Luca Global Group.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Fereastra la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor celor mai importante companii din domeniu. 
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de tamplarie din lemn stratificat va fi disponibila in trimestrul al doilea din 2021.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
hiltiALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :



Categoria
Domeniul
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
viarom
strabag nivel 1
CDS
leviatan
FRONTALE
noark
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
concelex
rigips
quadratum
Ubitech

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500
top 500
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander