Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - ALFA Software: Robotic Process Automation - trend ce va fi adoptat in 2023
ALFA Software: Robotic Process Automation - trend ce va fi adoptat in 2023
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 27 Feb 2023 11:37
Expresii precum automatizare robotica a proceselor si invatare automata ar putea suna ca si cum robotii ar invata informatii si ar actiona pe cont propriu, insa nu este vorba cu adevarat despre acest lucru. Automatizarea robotica a proceselor se refera la o tehnologie software.
Beneficiile RPA (Robotic Process Automation) acopera aproape toate sectoarele industriale. Aceasta tehnologie emergenta poate sa faca o diferenta majora in cum lucreaza industriile, prin gestionarea eficienta a sarcinilor banale si repetitive. La nivel global, intreprinderile isi pot elibera angajatii de astfel de sarcini repetitive, permitandu-le in acelasi timp sa se concentreze pe alte activitati productive, cu ajutorul RPA.
Intr-un fel, RPA aduce automatizare in sarcini specifice si economiseste mult timp si efort.
„Componenta de tip RPA, de robotizare sau interconectare devine din ce in ce mai importanta pentru companii, indiferent de industrie. Cu ajutorul acestei tehnologii, datele din diverse formate structurate primite de la roboti industriali, extrase bancare, GPS si altele, sunt introduse automat in ERP.
Aceasta functionalitate este bazata pe tehnologie de invatare, fie ea hibrida sau de tip machine learning. La Alfa Software ne-am propus ca anul acesta sa ne concentram o buna parte din resurse in aceasta directie, pentru a perfectiona cat mai mult aceasta tehnologie. Am introdus o mini-componenta de tip RPA proprie in ASiS ERP si din ce in ce mai multi clienti o folosesc.
Dar ce face, concret, RPA-ul? Ei bine, in momentul in care primeste un fisier in format digital, prima data decide daca il recunoaste sau nu. Ca sa il recunoasca, acest fisier ar fi trebuit sa mai fi fost introdus anterior in sistemul ASiS ERP. Daca il recunoaste, trece la urmatorul pas, si anume interpreteaza informatiile din acest fisier. Daca nu il recunoaste, va transmite un semnal in acest sens. Desigur, procesul este mult mai accesibil daca RPA-ul are deja informatiile pe care trebuie sa le acceseze. Daca exista contracte inaintea facturilor, la extrasele de banca daca exista facturi inaintea incasarilor si asa mai departe.”, a explicat Cristian Gabriel Pavel, CEO Alfa Software.
Pe scurt, RPA este o tehnologie in evolutie care include dezvoltarea, implementarea si gestionarea robotilor software care imita actiunile umane. Aici, robotii sau robotii software pot interactiona cu sistemele digitale si pot efectua activitati precum navigarea in sisteme, identificarea si extragerea datelor si alte actiuni predefinite. Robotii software pot face acest lucru mai repede si pot efectua activitati in mod continuu.
„Fluidizarea fluxurilor de lucru si automatizarea proceselor bazate pe reguli sunt unele dintre principalele avantaje ale RPA pentru intreprinderile moderne. Fluxurile de lucru bazate pe sisteme mostenite pot fi automatizate cu ajutorul solutiilor RPA.
Printre beneficiile oferite de aceasta tehnologie se numara: o eficienta mai mare, o agilitate crescuta, reducerea erorilor, o mai buna utilizare a resurselor, standardizarea proceselor, imbunatatirea satisfactiei clientilor.
Tehnologia RPA a automatizat procese de zi cu zi in diferite companii la nivel global, iar printre aceste companii se numara si clientii Alfa Software, care folosesc aceasta mini-componenta proprie RPA. Aceasta tehnologie va ramane un must-have mult timp de aici incolo si este de preferat ca organizatiile, indiferent de industria din care fac parte, sa se orienteze spre ea, fiindca vor avea doar de castigat. De asemenea, un lucru important care trebuie mentionat este ca integrarea acestei functionalitati in ASiS ERP ne aduce si mai aproape de visul nostru, acela de a ne ajuta clientii sa ajunga companii 100% paperless”, a adaugat Cristian Gabriel Pavel, CEO Alfa Software.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMSISECAMABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
noark
viarom
theda mar
leviatan
CDS
EDIT-Structural
ness project
concelex
siniat
MAKITA
Acvatot 2019
quadratum
rigips
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n
top 500
AICPS_30
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander