Agenda Constructiilor
Sambata, 24 Octombrie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - INTELSOFT: Activitatea in constructii se poate optimiza cu 4 aplicatii software
INTELSOFT: Activitatea in constructii se poate optimiza cu 4 aplicatii software
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Simona Ene 03 Oct 2011 13:48
 
Tendinta actuala pe piata sistemelor software din domeniul constructiilor este acceea de integrare a programelor de estimare/ofertare in cadrul aplicatiilor de tip ERP (planificare a resurselor intreprinderii). Aceasta orientare este generata de necesitatea eficientizarii costurilor, in raport cu sporirea calitatii executiei, pe fondul majorarii gradului de complexitate a sarcinilor managerilor de proiect, concomitent cu diminuarea timpului disponibil pentru administrarea proiectelor de investitii.  
 
Bogdan Damian, director al Intelsoft: „O astfel de informatie nu poate circula in afara unui sistem integrat de tip ERP. Pe plan autohton, insa, niciunul dintre operatorii importanti nu utilizeaza acest tip de programe, majoritatea preferand, in continuare, solutiile dedicate segmentului microintreprinderilor, al caror grad de dificultate sa fie relativ scazut. Acesta este principalul motiv pentru care realizarea unui sistem informatic integrat presupune multa documentatie si alocarea unor resurse importante, diferentele mari intre fiecare segment de piata facand nerentabila initierea unui demers de acest fel din partea companiilor specializate in configurarea acestor sisteme. In domeniul proiectarii in constructii, exista doua tipuri de programe necesare desfasurarii activitatii, respectiv cele tehnice si cele de business. In termeni mai detaliati, o societate importanta din bransa si-ar putea optimiza operatiunile prin utilizarea a patru aplicatii, respectiv: de administrare (tip ERP, CRM etc., ce indeplineste exigentele de organizare si integrare a activitatilor, gestiunea documentelor si sincronizarea proceselor interne), de planificare a proiectelor (de obicei mult mai relevante decat cele de administrare, datorita specificului fiecaruia), de proiectare/calcul ingineresc (unde exista o gama foarte diversa de programe specializate) si de estimare/ofertare/decontare a lucrarilor specifice (pe plan intern sunt prezenti trei furnizori, cu o cota de piata de peste 95%). Pe segmentul software-ului destinat estimarii si ofertarii investitiilor, la nivel intern , cele mai utilizate programe sunt Dolcib, Windev si IntelSOFT Deviz Profesional. In pofida faptului ca sistemul pe care il comercializam (IntelSOFT Deviz Profesional) a fost lansat cel mai recent, cea de-a doua versiune detine o cota de piata de 50%, fiind utilizata de societati precum: Electrica, Enel, E.ON Gaz, Transelectrica, Romgaz etc. Pe parcursul lui 2010 si in primul semestru din 2011, societatea noastra a inregistrat cele mai multe comenzi de sisteme informatice din partea firmelor de constructii din zona Transilvaniei, Banatului si Capitalei. In prezent, cel mai important obiectiv consta in realizarea unei fuziuni complete intre aplicatiile de tip ERP si programul de planificare a proiectelor, in prezent fiind in discutii avansate in acest sens cu doi importanti furnizori de astfel de solutii”.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulAUTODESKCOVID-19ALLBIMelmas_1oct
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ssab ag antrepriza generala
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
CELCO 2020
rigips
strabag nivel 1
hilti

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ROGBC 2016
AHK 2018
econet
ef-de-n
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere