Agenda Constructiilor
Joi, 30 Noiembrie 2023
Liebher
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - EURO-Constructii: Costul digitalizarii creste pe masura ce tranzitia devine inevitabila
EURO-Constructii: Costul digitalizarii creste pe masura ce tranzitia devine inevitabila
Expozitii & Conferinte Publicat de Elena Icleanu 28 Sep 2022 12:35
Joi, 29 septembrie 2022, va avea loc o noua editie din seria videoconferintelor EURO-Constructii - Industria de constructii: domeniu strategic, sub impactul schimbarii. Evenimentul se desfasoara incepand cu ora 10:00 si va avea ca tema centrala de discutie "Transformare digitala, inovare si automatizare in sectorul de constructii si domeniile conexe". Este a treia videoconferinta realizata pe aceasta tema de publicatia Agenda Constructiilor, dupa succesul inregistrat de editiile anterioare.
 
In ultimii doi ani, in contextul pandemiei dar si al exigentelor legate de eficienta energetica a cladirilor, digitalizarea a devenit un subiect de interes tot mai mare si pentru sectoarele traditional conservatoare, iar industria de constructii este presata mai mult ca oricand sa adopte noile instrumente digitale. Ceea ce pâna nu demult era considerata tendinta, acum este necesitate si realitatea ultimelor luni arata ca pe masura ce transformarea devine tot mai inevitabila, costul digitalizarii va creste.
Un studiu publicat recent de McKinsey arata ca economia digitala a României ar putea creste de 3,5 ori, la aproximativ 52 miliarde euro in 2030, comparativ cu aproape 15 miliarde euro cât valora in 2021, urmând a ajunge la 9,6% din PIB.
 
In sprijinul companiilor din Romania, inclusiv de constructii, care vor sa prioritizeze procesul de transformare digitala, vor fi disponibile si fonduri specifice, estimate la 350 de milioane de euro, din PNRR, pentru adoptarea tehnologiilor digitale. In plus, Guvernul a aprobat, recent, un memorandum cu tema – aprobarea Foii de parcurs privind implementarea metodologiei BIM la nivel national, in proiecte de investitii finantate din fonduri publice din sectorul constructiilor, jalon in PNRR. Noul mod de lucru ar urma, astfel, sa fie implementat in etape, pâna in anul 2028.
 
Peste toate acestea, contextul macroeconomic si geostrategic impune dinamizarea investitiilor publice/ private pentru recuperare economica si cu precadere in sectorul energetic, in timp ce recentele stiri referitoare la mobilizarea rezervistilor rusi transmite un mesaj deosebit de negativ pentru intreaga lume.
 
 
Toate aceste subiecte, dar nu numai, vor fi abordate in cadrul videoconferintei EURO-Constructii din 29 septembrie, alaturi de invitatii:
 
  • Bogdan Alexandru PINTILIE, arhitect fondator al Pintilie+Partners Architecture & Engineering;
  • Rodica LUPU, Director, Cluster TEC;
  • Alexandru TANASA, Digital Business Advisor, ARGGO;
  • Dan MORARU, CEO, ALLBIM NET;
  • Teodor MATEI, Partener, Concept Structure;
  • Alexandru GHENU, Projects Director, Skanska Construction Romania;
  • Elena Mitea, redactor-sef al revistei Agenda Constructiilor.
 
Partenerii evenimentului sunt: REHAU Romania, ARGGO, Hilti Romania, Aluprof, BTDConstruct & Ambient, Acvatot si Habitat for Humanity România.
 
Videoconferinta EURO-Constructii va putea fi urmarita in direct pe www.agendaconstructiilor.ro, www.fereastra.ro si www.euroconferinte.ro, dar si pe paginile de Youtube si de Facebook ale revistei Agenda Constructiilor.
Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMhiltiALLBIMVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
CDS
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
BALTIC
FRONTALE
MAKITA
viarom
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
rigips
grundfos
theda mar
noark
Ubitech
leviatan
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
BA 2023
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu