Agenda Constructiilor
Vineri, 10 Iulie 2020
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - PREFBETON organizeaza prima conferinta internationala din industria prefabricatelor
PREFBETON organizeaza prima conferinta internationala din industria prefabricatelor
Expozitii & Conferinte Publicat de Elena Icleanu 20 Sep 2017 17:10
Organizatia Patronala a Producatorilor de Prefabricate din Beton din Romania (Prefbeton) organizeaza joi, 21 septembrie 2017, prima editie a Conferintei internationale "Solutii prefabricate din beton", in cadrul galeriei comerciale World Trade Center, din Bucuresti. Printre principalele teme ce vor fi abordate se afla: utilizarea elementelor prefabricate din beton - experiente din Romania, Japonia si din intreaga lume; tendinte in industria prefabricatelor, exemple de aplicatii pentru prefabricatele din beton, tendintele care sustin industria prefabricatelor din beton - echipamente si materiale care permit performante superioare ale prefabricatelor in general si, mai ales, in zone cu seisimicitate ridicata, cum este si Romania.
"Infiintarea Prefbeton a fost un pas natural de regrupare a marilor producatori de prefabricate din beton din Romania si de mobilizare a lor pentru sustinerea tendintei de crestere a cererii de elemente prefabricate din beton, cerere care a depasit 1,5 milioane de metri cubi in 2016. Aceasta a aparut ca o recunoastere a faptului ca prefabricatele din beton au avantaje majore, printre care se afla calitatea controlata si viteza de montaj, mult superioara comparativ cu turnarea betonului in situ. In plus, prefabricatele se pot produce pe tot parcursul anului, structurile prefabricate din beton sunt economice, avand pret fix si termen de predare bine definit - parametri cruciali pentru dezvoltatorii imobiliari", a declarat Gabriel Colobatiu, presedintele Prefbeton (foto).
Printre conferentiarii invitati la eveniment se afla nume importante din Romania, Olanda, Germania, Austria si Japonia: Wim Jansze (Consolis), Dr. Matthias Gay (MC Bauchemie), Asao "Juan" Sakuda (Splice Sleeve Japan), Madalina Teodorescu (BASF Romania), Cristian Chiriazi (Arcadia Engineering), Gianluca Todeschini (Nordimpianti System), dipl. ing. Balint Karoly Robert (Plan 31 Romania), drd. ing. Ciprian Popa (Nemetschek Romania), Susanne Schachinger (Precast) si Kalteziotis Demosthenis (Sidenor).
Conferinta se va incheia cu o perspectiva inedita asupra viitorului, adusa de Oona Strathern, futurolog la Zukunftsinstitut Vienna, a carei concluzie este ca prefabricarea este cheia catre o dezvoltare rezidentiala urbana modulara, flexibila si rapida.
"Dorim ca acest eveniment sa devina unul dintre reperele importante pentru partenerii din domeniu. La prima editie a conferintei au raspuns prompt atat vorbitorii din Romania si strainatate, cat si participantii din randul proiectantilor de structuri, arhitectilor, antreprenorilor generali si dezvoltatorilor imobiliari, dar si furnizorii de echipamente si materiale pentru industria constructiilor. Am remarcat un interes deosebit pentru prefabricate din beton in randul tinerilor ingineri, care confirma, astfel, perspectivele foarte largi pe care noi le anticipam in evolutia prefabricatelor din beton in Romania", a mai precizat presedintele Prefbeton.
Prima editie a conferintei este organizata cu sustinerea partenerilor MC Bauchemie Romania, Siderom Steel, BASF Romania, Nemetschek Romania, Precast, First Technology, Terwa Romania, Sika Romania, Jordahl & Pfeifer Romania si CIROM.
***
Organizatia Prefbeton a fost infiintata in anul 2016 cu scopul de a promova produsele prefabricate din beton, de a reprezenta, sustine si apara interesele tehnice, economice si juridice referitoare la comertul si industria produselor din beton prefabricat, de a dezvolta si incuraja cooperarea in domeniul stiintific, tehnic si de standardizare si de a stimula contactele intre specialistii din tara si din strainatate. Membrii fondatori ai asociatiei, devenita ulterior organizatie patronala, sunt principalii producatori de prefabricate din beton din Romania: ASA Cons, Bauelemente, Ferrobeton Romania, Incontro Prefabbricati, Macon Deva, Prefab Calarasi, grupul de firme Somaco si SW Umwettechnik Romania.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19AUTODESKbluebeamVideoConfAC-iulTeraSteel
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE-IULIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Acvatot 2019
rigips
ssab ag antrepriza generala
strabag nivel 1
CELCO 2020
elmas 2017
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
hilti
FPSC_2019
C4E FORUM
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
AHK 2018
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere