Agenda Constructiilor
Sambata, 13 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - PREFBETON organizeaza prima conferinta internationala din industria prefabricatelor
PREFBETON organizeaza prima conferinta internationala din industria prefabricatelor
Expozitii & Conferinte Publicat de Elena Icleanu 20 Sep 2017 16:10
Organizatia Patronala a Producatorilor de Prefabricate din Beton din Romania (Prefbeton) organizeaza joi, 21 septembrie 2017, prima editie a Conferintei internationale "Solutii prefabricate din beton", in cadrul galeriei comerciale World Trade Center, din Bucuresti. Printre principalele teme ce vor fi abordate se afla: utilizarea elementelor prefabricate din beton - experiente din Romania, Japonia si din intreaga lume; tendinte in industria prefabricatelor, exemple de aplicatii pentru prefabricatele din beton, tendintele care sustin industria prefabricatelor din beton - echipamente si materiale care permit performante superioare ale prefabricatelor in general si, mai ales, in zone cu seisimicitate ridicata, cum este si Romania.
"Infiintarea Prefbeton a fost un pas natural de regrupare a marilor producatori de prefabricate din beton din Romania si de mobilizare a lor pentru sustinerea tendintei de crestere a cererii de elemente prefabricate din beton, cerere care a depasit 1,5 milioane de metri cubi in 2016. Aceasta a aparut ca o recunoastere a faptului ca prefabricatele din beton au avantaje majore, printre care se afla calitatea controlata si viteza de montaj, mult superioara comparativ cu turnarea betonului in situ. In plus, prefabricatele se pot produce pe tot parcursul anului, structurile prefabricate din beton sunt economice, avand pret fix si termen de predare bine definit - parametri cruciali pentru dezvoltatorii imobiliari", a declarat Gabriel Colobatiu, presedintele Prefbeton (foto).
Printre conferentiarii invitati la eveniment se afla nume importante din Romania, Olanda, Germania, Austria si Japonia: Wim Jansze (Consolis), Dr. Matthias Gay (MC Bauchemie), Asao "Juan" Sakuda (Splice Sleeve Japan), Madalina Teodorescu (BASF Romania), Cristian Chiriazi (Arcadia Engineering), Gianluca Todeschini (Nordimpianti System), dipl. ing. Balint Karoly Robert (Plan 31 Romania), drd. ing. Ciprian Popa (Nemetschek Romania), Susanne Schachinger (Precast) si Kalteziotis Demosthenis (Sidenor).
Conferinta se va incheia cu o perspectiva inedita asupra viitorului, adusa de Oona Strathern, futurolog la Zukunftsinstitut Vienna, a carei concluzie este ca prefabricarea este cheia catre o dezvoltare rezidentiala urbana modulara, flexibila si rapida.
"Dorim ca acest eveniment sa devina unul dintre reperele importante pentru partenerii din domeniu. La prima editie a conferintei au raspuns prompt atat vorbitorii din Romania si strainatate, cat si participantii din randul proiectantilor de structuri, arhitectilor, antreprenorilor generali si dezvoltatorilor imobiliari, dar si furnizorii de echipamente si materiale pentru industria constructiilor. Am remarcat un interes deosebit pentru prefabricate din beton in randul tinerilor ingineri, care confirma, astfel, perspectivele foarte largi pe care noi le anticipam in evolutia prefabricatelor din beton in Romania", a mai precizat presedintele Prefbeton.
Prima editie a conferintei este organizata cu sustinerea partenerilor MC Bauchemie Romania, Siderom Steel, BASF Romania, Nemetschek Romania, Precast, First Technology, Terwa Romania, Sika Romania, Jordahl & Pfeifer Romania si CIROM.
***
Organizatia Prefbeton a fost infiintata in anul 2016 cu scopul de a promova produsele prefabricate din beton, de a reprezenta, sustine si apara interesele tehnice, economice si juridice referitoare la comertul si industria produselor din beton prefabricat, de a dezvolta si incuraja cooperarea in domeniul stiintific, tehnic si de standardizare si de a stimula contactele intre specialistii din tara si din strainatate. Membrii fondatori ai asociatiei, devenita ulterior organizatie patronala, sunt principalii producatori de prefabricate din beton din Romania: ASA Cons, Bauelemente, Ferrobeton Romania, Incontro Prefabbricati, Macon Deva, Prefab Calarasi, grupul de firme Somaco si SW Umwettechnik Romania.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMRAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
quadratum
noark
CONCEPT STRUCTURE
concelex
siniat
CDS
theda mar
ness project
EDIT-Structural
rigips
Ubitech
viarom
Acvatot 2019
strabag nivel 1
MAKITA

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander