Agenda Constructiilor
Joi, 21 Ianuarie 2021
Home - Stiri - Hale & Structuri metalice - LINDAB achizitioneaza Thor Duct, lider pe piata britanica de sisteme de desfumare
LINDAB achizitioneaza Thor Duct, lider pe piata britanica de sisteme de desfumare
Hale & Structuri metalice Publicat de Elena Icleanu 12 Iun 2020 05:17
Lindab a achizitionat drepturi de proprietate intelectuala, contracte cu clientii si acorduri de furnizori pentru sistemul de desfumare Thor Duct. Compania are sediul in Irlanda si permite productia tehnologiei sale certificate catre clienti din Marea Britanie si Irlanda, inclusiv Lindab. Achizitia include contracte pentru clienti cu o valoare de doua milioane de euro, cu impact in operatiunile curente. Achizitia va contribui pozitiva la rentabilitatea Lindab.
Produsele Thor Duct sunt utilizate pentru a elimina fumul dintr-o cladire si pentru a preveni raspandirea focului la interior. Lindab are deja in portofoliu solutii de protectie impotriva incendiilor, dar pentru un singur compartiment (de exemplu, un apartament). Cu Thor Duct, compania isi extinde oferta si cu produse corespunzatoare pentru protectia impotriva incendiilor cu mai multe compartimente (precum o cladire de birouri).
Thor Duct este liderul pietei din Marea Britanie si Irlanda. Produsele sunt certificate pentru a fi utilizate in intreaga UE, dar din cauza practicilor locale si a reglementarilor privind siguranta impotriva incendiilor pe alte piete din UE, Thor Duct s-a concentrat pe Marea Britanie si Irlanda. Lindab va continua sa acorde licenta clientilor existenti, care constau in principal din instalatori cu productie proprie. Lindab isi propune sa creasca vanzarile de produse ale Thor Duct in Marea Britanie si Irlanda. In aceste tari, Lindab va extinde capacitatea de productie.
"Thor Duct completeaza foarte bine portofoliul actual de produse Lindab. Securitatea impotriva incendiilor este o zona cu cerinte de reglementare din ce in ce mai mari, cu investitii serioase in dezvoltarea produselor si resurse de timp indelungat pentru ca produsele sa fie testate si certificate. Prin achizitionarea Thor Duct, am accelerat propria dezvoltare a produsului in aceasta zona tehnologica cu cativa ani. Vedem un potential atractiv de crestere pentru tehnologia Thor Duct. Achizitia este mica din perspectiva financiara, dar importanta pentru ca obtinem cunostinte si control asupra unei tehnologii esentiale pentru noi. Se potriveste bine cu filozofia noastra de achizitie, in care prin achizitii bolt-on dorim sa completam portofoliul de produse, mai degraba decat sa ne extindem in domenii complet noi", a declarat Ola Ringdahl, presedinte si CEO al Lindab.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLPLANelmas_1octAUTODESKCOVID-19VideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2020!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Acvatot 2019
ssab ag antrepriza generala
CELCO 2020
hilti
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
rigips

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ef-de-n
AHK 2018
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere