Agenda Constructiilor
Sambata, 27 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Hale & Structuri metalice - LINDAB: Crestere de 22% a vanzarilor de tigla metalica premium, in primele 7 luni
LINDAB: Crestere de 22% a vanzarilor de tigla metalica premium, in primele 7 luni
Hale & Structuri metalice Publicat de Elena Icleanu 15 Sep 2021 06:42
Sistemele pentru acoperisuri metalice din gama Lindab Premium au inregistrat o crestere de 22% in primele sapte luni ale acestui an, comparativ cu aceeasi perioada din 2020. Andrei Sulyok, directorul general al Lindab Romania, spune ca intre preferinte s-au aflat acoperisurile faltuite, iar in materie de culori, nuantele de gri si derivate ale acestora au inlocuit culorile traditionale, de maro si rosu.
"Lindab este recunoscut in Romania drept brand de produse si servicii premium si suntem mandri de aceasta pozitionare, pentru ca muncim de aproape 27 de ani in aceasta directie. Realitatea pe care o aducem zi de zi in atentia clientilor este ca avem oferte corecte pentru fiecare client si cerem tuturor clientilor nostri sa fim comparati de la egal la egal, fara siretlicuri. Astazi se regasesc in portofoliu produse premium, dar si produse accesibile oricarui buzunar care apreciaza calitatea, pentru ca nu facem niciodata rabat de la aceasta. In 2021, cand am experimentat cresteri succesive de preturi ale materiilor prime, reflectate si in preturile catre clienti, acestia din urma au pus mai mare accent pe calitate si au ales sisteme de acoperisuri Lindab premium. Dovada este cresterea de 22% pe aceasta categorie de produse, in primele 7 luni ale anului. Clientii au preferat acoperisurile faltuite, iar in materie de culori, griul si nuantele derivate din acesta au fost vedeta in 2021, in detrimentul culorilor maro si rosu", a declarat Andrei Sulyok.
Potrivit datelor companiei, in ultimii trei ani s-a inregistrat o crestere a cererilor de oferta pentru sistemele de acoperis din tabla faltuita si prefaltuita, datorita beneficiului suprem - siguranta. Tot intre tendinte, in 2021 managerul Lindab Romania spune ca a observat o echilibrare a suprafetelor acoperisurilor. "Cel mai probabil, clientii renunta la suprafete mai mult decat generoase din ratiuni strict financiare atat pe termen scurt, cat si lung", a precizat Andrei Sulyok.
 
Noi investitii in productie
Lindab investeste 350.000 de euro intr-un utilaj nou, care realizeaza borduri de pana la 6 m. Produs in Germania, abkantul indoaie atat in jos, cat si in sus, putandu-se realiza in mod automat 3 borduri de tabla in acelasi timp. "Utilajul este rapid, modern si dotat cu tehnologie de ultima ora. Obiectivul bifat al investitiei este cresterea productivitatii in realizarea tinichigeriilor standard si speciale.
Tot pe lista investitiilor din zona productiei se afla achizitia unei masini noi de profilare, ghilotine si stivuitoare care vor simplifica munca angajatilor Lindab si vor aduce noutati in perioada urmatoare.
"Investim deopotriva in educarea clientilor nostri, astfel incat acestia sa ia deciziile complet informati si in cunostinta de cauza. In parteneriat cu George Buhnici, am realizat cateva episoade speciale pentru clienti, care pot fi gasite pe canalul de Youtube Case Bune", a precizat Andrei Sulyok.
 
Vanzari de acoperisuri metalice de 170 milioane euro, pe piata
Vanzarile de sisteme pentru acoperisuri au fost afectate si ele de pandemie si de restrictiile aferente. Conform Neomar Consulting, piata de invelitori in Romania a depasit, in 2020, vanzari in volum de 47 milioane mp si in valoare de 255 milioane de euro, din care 170 milioane de euro au fost generate de acoperisurile metalice. Rezultatele Lindab in primele 6 luni ale anului 2021 prefigureaza cresteri pe ambele paliere (atat valoric, cat si in volum).
"Pe segmentul de acoperisuri, cele mai importante cereri au venit din sfera proiectelor individuale rezidentiale, iar cresterea cea mai importanta a fost inregistrata de regiunea Bucuresti-Ilfov", a precizat Andrei Sulyok.
 
Pandemia continua sa afecteze activitatea de pe piata
Ca in toate sectoarele de activitate, la Lindab, efectele pandemiei s-au reflectat in cifre: tinte de vanzari afectate de lockdown, au aparut cheltuieli neprevazute legate de sanatatea si securitatea in munca a angajatilor, dar si necesitatea unor investitii in dotari IT, care sa permita lucrul de la distanta al angajatilor. "Munca de teren a reprezentantilor de vanzari Lindab a fost afectata serios in 2020, comunicarea folosind retelele de socializare si serviciile de mesagerie de genul Whatsapp au fost o gura de aer pentru noi toti. Fara sa poata fi cuantificata in cifre, pandemia a viciat atmosfera temporar la Lindab, pentru ca a pus pauza socializarii in persoana. Angajatii cu vechime in companie au resimtit distantarea cel mai serios, mai ales cei care lucreaza de la distanta, iar integrarea angajatilor nou angajati a fost ingreunata de conditiile impuse de pandemie. Din luna mai 2021, echipele de vanzari din tara au inlocuit partial intalnirile virtuale cu cele reale atat la nivel regional, cat si la nivel national, iar acest lucru a ajutat mult la moralul echipei", a mai spus reprezentantul Lindab.
 
Preturile materiilor prime continua sa creasca
In continuare, principala dificultate in acest domeniu de activitate este reprezentata de disponibilitatea redusa a materiilor prime si pretul acestora.
"Din fericire pentru noi, politica de aprovizionare la nivel de grup ne-a ajutat sa facem fata acestor provocari si suntem convinsi ca o sa trecem cu bine peste aceasta perioada. Ca estimare pentru a doua jumatate a anului, pretul materiei prime este in continuare in crestere, dar panta nu mai este atat de mare cum a fost in prima jumatate a acestui an, astfel ca speram la o stabilizare pana in primul trimestru al anului 2022 si chiar o scadere in trimestrul al doilea al anului viitor. De asemenea, suntem placut surprinsi ca cererea din partea clientilor a fost si este in crestere, ceea ce ne da sperante sa credem ca vom finaliza anul cu un rezultat foarte bun", a mai spus Andrei Sulyok.
Referitor la dificultatile pe care le intampina clientii, managerul Lindab remarca timpul de asteptare mare pentru lucrari de montaj corect, pentru ca exista, in continuare, penurie de specialisti care efectueaza montaje conform instructiunilor Lindab. "Procesul de selectie, educare si promovare a montatorilor de acoperisuri este pe agenda zilnica a echipei Lindab, iar rezultatele sunt vizibile direct pe www.montatorilindab.ro, unde clientii pot intra si pot alege mesterul preferat", a subliniat managerul Lindab Romania.
***
Lindab Romania detine o fabrica la Stefanestii de Jos, langa Bucuresti, si investeste continuu in utilaje de productie pentru imbunatatirea calitatii produselor, pentru dezvoltarea de noi sortimente si pentru cresterea productivitatii. Compania livreaza, in prezent, un pachet absolut complet de invelitori, ce include, pe langa acoperisul din tigla metalica, ferestre de mansarda, sisteme de degivrare pentru acoperis, cosuri de fum, impreuna cu serviciile de montaj.
 
SISECAMRAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
siniat
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
Acvatot 2019
MAKITA
CDS
rigips
ness project
leviatan
quadratum
viarom
noark
concelex
Ubitech

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016
econet
top 500
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander