Agenda Constructiilor
Vineri, 05 Martie 2021
 
Home - INDEX COMPANII - FURNIZORI DE SERVICII - Patronate si asociatii profesionale - ASOCIATIA PRODUCATORILOR DE POLISTIREN EXPANDAT DIN ROMANIA (ROMEPS)
PAGINA PERSONALIZATA


ASOCIATIA PRODUCATORILOR DE POLISTIREN EXPANDAT DIN ROMANIA (ROMEPS)

ASOCIATIA PRODUCATORILOR DE POLISTIREN EXPANDAT DIN ROMANIA (ROMEPS)

Adresa: B-dul Iuliu Maniu nr. 598, Bucuresti, SSector 6
Telefon: 0725.827.941
Fax: 0725.827.941
E-mail: office@romeps.ro
Web site: www.romeps.ro
Domenii: Patronate si asociatii profesionale
Descriere activitate
Asociatia Producatorilor de Polistiren Expandat din Romania
 
Prezentare companie/institutie
ROMEPS: Nevoia de termoizolare va impulsiona vanzarile de EPS
 
 
 
 
 
 
Arh. Mihail Catalin Stefan
Functia/Institutia: director executiv, ROMEPS;
Experienta profesionala: 5 ani pe piata de arhitectura si constructii.
 
Piata de polistiren expandat (EPS) din Romania s-a stabilizat, anul trecut, la nivelul din 2017, cand inregistra un volum de circa 4 milioane de metri cubi, corespunzator valorii de aproximativ 120 milioane de euro. Avand in vedere, insa, recenta procedura de infringement demarata de catre Comisia Europeana impotriva Romaniei, ce vizeaza eficienta energetica a cladirilor, cel mai probabil piata de EPS va avea o crestere notabila pe termen scurt si mediu, conform prognozei ROMEPS, asociatia producatorilor de polistiren expandat. Din organizatie fac parte companiile Hirsch Porozell, Austrotherm, Daw Benta (Caparol), Firos, Mindo, dar si Plastics Europe, reprezentant al EUMEPS, organizatia europeana a producatorilor de polistiren.
 
- Ce estimari aveti privind evolutia pietei de polistiren expandat in acest an?
- Estimarile ROMEPS pentru anul in curs sunt rezervat optimiste, in sensul in care ne asteptam la un avans de cel putin 5% al pietei, per total, si la o crestere volumului de peste 5% pe densitatile mari. Trebuie specificat ca in cele mai multe tari din spatiul european, grosimea termoizolatiei cu polistiren expandat a ajuns la 15 cm, chiar 20 de cm, practica ce sunt convins ca va fi implementata si in Romania si va impulsiona cererea specifica. In primele luni ale acestui an, piata de EPS a inregistrat o evolutie buna, programele de reabilitare demarate la nivelul intregii tari avand un rol extrem de important.
- Cum caracterizati capacitatea de productie a EPS in raport cu nevoia pietei?
- Capacitatile de productie a EPS instalate in Romania depasesc volumul efectiv al consumului national, in acest moment. Conform estimarilor noastre, producatorii membri si non-membri ROMEPS au instalate capacitati ce pot produce peste 5,5 milioane mc/ an, in timp ce consumul anual depaseste cu putin 4 milioane mc, respectiv circa 73% din total. Revenind la directiva UE si la necesitatea indeplinirii obiectivului de reducere a consumului energetic si la scenariul in care piata va avea, in viitor, tendinte de expansiune, acestea ar putea fi acoperite cu succes prin capacitatile actuale de productie.
- Care sunt principalele provocari pe care le intampina producatorii de polistiren din Romania?
- Uneori, lipsa de flexibilitate si de transparenta a autoritatilor, procesul anevoios de armonizare a standardelor impuse de UE si legislatia in domeniu, au fost dintotdeauna obstacolele principale in domeniul nostru de activitate. De aici si pana la anumite anomalii legislative care ingreuneaza activitatea nu este decat un pas, iar noi, ROMEPS, depunem constant eforturi in a fi pro-activi in relatia cu factorii de decizie din cadrul legislativ. Sa nu uitam de mult-discutata OUG nr. 114/2018, ce a creat o segregare daunatoare industriei prin abordarea absolut inechitabila, creand dificultati majore in realizarea planurilor de afaceri si investitii. Asteptam cu interes forma finala si impactul acesteia la nivel national.
(articol aparut in revista TOP-Agenda Constructiilor, editia Mai 2019)

Stiri & Comunicate

ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMTERAPLASTAUTODESKVideoConfAC-iulgamma_2021
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
cv water 2021
rigips
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
ssab ag antrepriza generala
Acvatot 2019
CELCO 2020
hidroplasto
hilti

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
AHK 2018
ef-de-n
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere