Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Info-Santiere - BAIA MARE: 23 de milioane de lei pentru constructia de blocuri sociale in anul 2021
BAIA MARE: 23 de milioane de lei pentru constructia de blocuri sociale in anul 2021
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 04 Ian 2021 12:13
Un nou ansamblu de locuinte sociale, denumit “Pintea Viteazul”, va fi dezvoltat in Baia Mare in perioada 2021-2023, in urma unei investitii de 23 milioane de lei finantata din fonduri europene. Primarul municipiului, Catalin Chereches, a semnat la finalul anului trecut contractul de finantare, iar lucrarile de constructii sunt programate sa inceapa in 2021.
Noul complex rezidential va include trei blocuri, un Centru Social cu servicii medico-sociale, spatii de joaca pentru copii, dar si un teren de sport. Ansamblul va avea si o structura de acces, compusa din carosabil, piste pentru biciclete, trotuare si parcari.
"Este vorba despre zona cuprinsa intre str. Brancoveanu si B-dul Unirii, o zona generoasa, de aproximativ 10 hectare, in care vrem sa extindem si sa prelungim str. Garii pentru a se intersecta cu B-dul Unirii. Am prevazut aici a se construi intreaga retea rutiera si, bineinteles, blocuri de locuit, cu caracter social, destinate, deopotriva tinerilor, specialistilor si persoanelor care au nevoie de o locuire civilizata la un pret redus. Proiectul mai prevede realizarea, in noul cartier, de zone de sport, zone pentru copii, zone pentru agrement, dar si o gradinita. Eu cred ca un astfel de proiect completeaza din punct de vedere urbanistic in mod logic si coerent tot ceea ce inseamna municipiul Baia Mare, anuland o zona degradata si dandu-i utilitate. Am satisfactia ca am gasit impreuna cu colegii mei aceasta resursa importanta, cea a fondurilor europene, pentru a putea sa construim acest proiect care are ca si perioada de implementare finala, anul 2023", a declarat Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare.
Odata realizat proiectul va aduce imbunatatirea mediului construit, reabilitarea zonelor verzi, crearea spatiilor recreative, precum si facilitarea accesului persoanelor defavorizate la servicii sociale, medicale, educative si de ocupare.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMSISECAMRAWLPLUGABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
concelex
Acvatot 2019
EDIT-Structural
theda mar
leviatan
CDS
quadratum
ERBASU CONSTRUCT
rigips
CONCEPT STRUCTURE
ness project
MAKITA
noark
viarom
Ubitech
siniat

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander