Agenda Constructiilor
Sambata, 27 Februarie 2021
 
Home - Stiri - Info-Santiere - BREC: Investitii de un miliard de euro in 60 de proiecte rezidentiale, in Bucuresti
BREC: Investitii de un miliard de euro in 60 de proiecte rezidentiale, in Bucuresti
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 18 Feb 2021 06:00
In contextul pandemiei si al cresterii exponentiale a timpului petrecut in casa, coroborat cu evolutia puterii de cumparare a romanilor, piata rezidentiala traverseaza o perioada de efervescenta. Dezvoltatorii au in curs de derulare investitii de un miliard de euro in proiecte de locuinte midlle & upper class, ce aduc o imbunatatire a spatiului locuit in Capitala, conform analizei The New Face of Bucharest, realizata de Bucharest Real Estate Club (BREC).
Conform datelor BREC, volumul total de investitii, pe toate sub-segmentele pietei imobiliare din Bucuresti este de 3,5 miliarde euro (din care sectorul rezidential – proiecte middle & upper class quality - reprezinta un miliard de euro), in 60 de proiecte cu livrare in perioada 2020-2023 cuprinse in analiza.
Datele Agentiei Nationale de Cadastru Imobiliar indica pentru 2020 un volum de vanzari rezidentiale cu 19% mai ridicat decat in 2019, in conditiile unui blocaj de doua luni pe perioada starii de urgenta din primavara lui 2020.
Din analiza BREC, zona care in continuare atrage cele mai multe proiecte quality este cea de nord, cu sub-pietele Barbu Vacarescu - Floreasca, Aviatiei, Pipera, Baneasa, Expozitiei sau Sisesti - Straulesti.
In conditiile in care datele Eurostat indica un procent de 45,8%, aproape jumatate din populatia Romaniei, care traieste in locuinte supra-aglomerate, BREC estimeaza in continuare un potential ridicat pentru noi dezvoltari rezidentiale.
 
Principalele tendinte ale sectorului rezidential, in 2021
● Apartamentele de doua camere raman majoritare in mixul dezvoltarilor rezidentiale pentru segmentul de mijloc, fiind cele mai cautate si abordabile din punctul de vedere al costului de achizitie.
● Cererea pentru case este in crestere cu 30%, insa majoritatea proiectelor se concentreaza pe apartamente in zone bine urbanizate.
● Pandemia favorizeaza proiectele cu facilitati multiple pentru locatari: zone verzi, locuri de joaca pentru copii sau spatii destinate practicarii sportului in aer liber.
● Noi tipuri de compartimentari: in conditiile migrarii spre un format de lucru hibrid in perioada urmatoare (cateva zile de la birou si cateva zile de acasa), dezvoltatorii iau in considerare pentru noile proiecte zone delimitate pentru amenajarea unui birou, ce poate oferi un confort ridicat.
● Noi poluri de interes: odata cu inaugurarea M5, noua linie de metrou din vestul Bucurestiului, noi proiecte potentiale ar putea fi anuntate in perioada urmatoare in zona. De asemenea, o alta zona de interes care va atrage noi investitii este cea din imediata proximitate a Autostrazii Urbane, unde mai multi dezvoltatori au deja proiecte in pregatire.
● Segmentul de lux este in plina dezvoltare, cu clienti din in ce mai sofisticati, care ajung sa plateasca pana la 4-5.000 de euro/ mp pentru proprietati exclusiviste si ale caror venituri nu au fost afectate major de pandemie.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMTERAPLASTgamma_2021AUTODESKVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ssab ag antrepriza generala
hilti
Acvatot 2019
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT
rigips
strabag nivel 1
hidroplasto

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AHK 2018
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere