Agenda Constructiilor
Sambata, 13 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - PORR Romania executa in apa sau pe apa, 80% din lucrarile de la Portul Giurgiu
PORR Romania executa in apa sau pe apa, 80% din lucrarile de la Portul Giurgiu
Infrastructura Publicat de Elena Icleanu 19 Iun 2024 13:28
Porr Romania se apropie de finalizarea, in termen, a lucrarilor de modernizare a Portului Giurgiu, parte a proiectului major D.A.N.U.B.E., ce are ca obiectiv dezvoltarea unei infrastructuri de porturi TEN-T de inalta calitate, in conditii economice optime. Lucrarile de proiectare si executie, demarate de antreprenor in urma cu putin peste un an, au valoarea de 131,86 milioane de lei (fara TVA), contractul fiind semnat la inceputul lunii mai 2023. Perioada de implementare a lucrarilor este de 15 luni, din care 3 pentru proiectare si 12 pentru executie. 
"Desi 80% dintre lucrari sunt executate in sau pe apa si influentate de nivelul Dunarii, suntem la zi cu performanta si va promitem inca de pe acum un happy-end, asa cum v-am obisnuit", au transmis reprezentantii Porr Romania.
In cadrul proiectului, constructorii au reabilitat danele de operare din Portul Ramadan, inclusiv executia de noi cheiuri (cheu vertical cu doua file de rulare pentru macarale de cheu, cheu pereat), au amenajat doua dane de asteptare pe latura vestica a bazinului Veriga, cu instalarea unui nou cheu, au realizat lucrari de dragaje - senal acces brat Smarda si Bazinul Plantelor, precum si diverse lucrari de racorduri la retelele de energie electrica, apa, canalizare si instalatii pentru incendiu.
 
 
In total, conform datelor Porr Romania, pe santier s-au utilizat 3.500 de tone de profile si palplanse metalice din otel reciclat integral si fabricat sustenabil, tiranti si grinzi de rigidizare, toate produse in uzinele Arcelor Mittal din Luxemburg si transportate in santier cu barja, pe Dunare. Totodata, s-a executat o umplutura de 250.000 de tone in spatele cheului, peste 45.000 de tone de anrocamente (400-600 kg), aduse pe Dunare cu barja din Tulcea, s-au turnat peste 10.000 mc de beton si alti 3.500 mc de beton rutier BCR 4.5, si au fost realizate lucrari de dragare de 300.000 mc.
Pentru implementarea proiectului, Porr Romania beneficiaza de sustinerea grupului PORR si a BCPC Biroul de Consultanta Proiectare in Constructii, ca terti. De asemenea, din echipa de constructori mai fac parte si subcontractantii Pet Communications, Zublin Romania si Superquatro Grup.
 
ABONARE REVISTESISECAMALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
Acvatot 2019
BogArt
viarom
SIGM
Ubitech
leviatan
ness project
MAKITA
SSAB
ERBASU CONSTRUCT
CDS
noark
siniat
theda mar
Arduro
strabag nivel 1
konsent
quadratum
rigips
CONCEPT STRUCTURE
concelex

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500
AICPS_30
top 500
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander