Agenda Constructiilor
Marti, 23 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - ARBONIA: Rezultate preliminare optime obtinute in 2019 de majoritatea diviziilor
ARBONIA: Rezultate preliminare optime obtinute in 2019 de majoritatea diviziilor
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Cosmin Dincu 31 Ian 2020 06:32
Cu prilejul publicarii raportului preliminar ce detaliaza rezultatele financiare aferente anului trecut (cel complet urmand sa fie prezentat investitorilor in luna februarie a.c.), managerii corporatiei Arbonia (fosta AFG) au confirmat ca rulajul net – inclusiv al Vasco Group si al Tecna (entitati preluate si integrate cu succes in 2018 de corporatia elvetiana) – s-a majorat peste asteptari, cu +3,1% fata de ianuarie-decembrie 2018, reprezentand mai precis o crestere de +2%, daca se iau in considerare atat efectele achizitiilor strategice, cat si impactul cursului de schimb.
„Ajungand la 1,416 miliarde CHF, fata de 1,374 miliarde CHF in anul 2018, cifra de afaceri a consemnat o crestere deosebita, dar aceasta se datoreaza cu precadere afacerilor diviziei HVAC (+9,7%, cu aportul Vasco si Tecna sau +2,5% dupa ajustari), deoarece divizia de echipamente sanitare a avut de suferit, ca urmare a restrangerii afacerilor (-0,7%), intrucat conditiile concurentiale pe segmentul respectiv, in contextul unei deteriorari a situatiei economice pe anumite piete-tinta. Chiar si in aceste conditii, la nivel de grup, indicatorul rentabilitatii EBITDA a urcat in parametrii anuntati inca din februarie 2019, urmand sa se plaseze intre 128 milioane CHF si 136 milioane CHF”, a declarat Alexander von Witzleben, CEO al Arbonia Group.
Insa, cele mai semnificative afaceri s-au derulat in domeniul tamplariei termoizolante, divizia de ferestre raportand, totusi, o scadere de -2,2% a rulajului (sau de -0,5% dupa ajustarea cu efectele cursului de schimb), pana la 358,2 milioane CHF. In acest caz, afaceri optime s-au consemnat in Elvetia, mai cu seama pentru ansamblurile din aluminiu-lemn, in detrimentul celor din PVC. Pentru divizia de usi, majorarea afacerilor s-a plasat la +0,5% (sau +3,7% dupa ajustare), pana la 359,4 milioane CHF. Un factor de risc ce nu trebuie neglijat ramane cel legat de forta de munca deficitara din constructii, care restrange potentialul de dezvoltare a afacerilor derulate de divizia de usi – si nu numai. Acest deficit de personal afecteaza de fapt toate diviziile in toate regiunile globului, inducand sincope in productie si montaj, mai multe comenzi din 2019 fiind astfel amanate pentru anul in curs.
Gratie acestor rezultate, managerul Arbonia continua sa fie relativ optimist in ceea ce priveste dinamica afacerilor pentru anul 2020, desi atrage atentia, asa cum s-a aratat anterior, ca la nivelul tuturor diviziilor si regiunilor, dar mai cu seama in Europa de Est, lipsa fortei calificate de munca in productie si montaj va avea un efect de inhibare a vanzarilor.
***
Grupul Arbonia – unul dintre cei mai mari producatori europeni de tamplarie termoizolanta, sisteme HVAC si echipamente sanitare, cu peste 8.300 de angajati – are activitati pe plan mondial, prin intermediul propriilor companii de distributie, precum si al birourilor de vanzare sau colaboratorilor prezenti in 70 de tari de pe mapamond. Centrele sale principale de productie sunt localizate in Elvetia, Germania, Cehia, Polonia, Slovacia, Federatia Rusa, Italia, Belgia si Olanda. Pentru informatii suplimentare, www.arbonia.com
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
rigips
quadratum
ness project
theda mar
viarom
EDIT-Structural
siniat
SSAB
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
BogArt
strabag nivel 1
Arduro
Acvatot 2019
konsent
SIGM
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
concelex
CDS
MAKITA

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander