Agenda Constructiilor
Sambata, 13 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - CATD SA: Optimizarea sistemului edilitar necesita inca 200 milioane de euro
CATD SA: Optimizarea sistemului edilitar necesita inca 200 milioane de euro
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Simona Ene 29 Nov 2013 10:12
In calitate de principal operator in domeniul serviciilor de alimentare cu apa si canalizare din judet, Compania de Apa Targoviste - Dambovita SA deruleaza, in prezent, un proiect amplu, a carui valoare depaseste 583 milioane de lei. Obiectivul de investitii vizeaza extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa potabila si uzata din mai multe localitati, finantarea fiind asigurata din surse nerambursabile.
 
Interviu cu directorul general al Companiei de Apa Targoviste - Dambovita, Constantin Dan Dorin Staicu.
 
- Ce presupune obiectivul de investitii aflat in derulare?
- Proiectul prevede executia lucrarilor de infrastructura edilitara, respectiv de alimentare cu apa potabila si uzata, din aglomerarile Targoviste, Moreni, Gaesti, Pucioasa, Fieni si Titu. Lucrarile propriu-zise au fost demarate in anul 2010 si, deoarece am avut la dispozitie 42 de luni pentru implementarea acestui obiectiv - de care vor beneficia aproximativ 172.000 de locuitori -, finalizarea acestora a fost prevazuta pentru sfarsitul anului 2013. Din suma totala necesara definitivarii lucrarilor, contributia nerambursabila a asigurat 77,4% din valoarea totala, diferenta fiind completata din contributia societatii noastre (8,8%), a autoritatilor centrale (11,9%) si a celor locale (1,8%).
 
- Ce directii de actiune prevede strategia viitoare de afaceri?
- Strategia de dezvoltare a companiei noastre pentru intervalul 2013-2015 include mai multe directii de actiune, in functie de aspectul vizat. Astfel, avem cate o strategie pentru fiecare componenta a afacerii, incepand cu laturile comerciala si de marketing, operationala si de intretinere, pana la resursele umane, sistemele informationale sau managementul financiar. Principalul scop al implementarii si monitorizarii actualului plan de administrare vizeaza consolidarea pozitiei noastre in calitate de operator regional in domeniul administrarii retelelor edilitare, in toate zonele din judet. Astfel, prin procesul de extindere, ce include preluarea in operare a noi localitati, urmarim majorarea gradului de competitivitate la nivel national si, intr-un context mai amplu, chiar pe plan european. In ceea ce priveste rezultatele financiare, avand in vedere ca in primul semestru din 2013 incasarile au insumat 23,3 milioane de lei, pentru intregul an fiscal estimam venituri de 46,2 milioane de lei, in usoara crestere fata de cele din intervalul anterior de referinta, cand am consemnat 45,4 milioane de lei.
 
- Care sunt dificultatile intampinate in activitate? 
- Aspectul care genereaza cele mai multe dificultati in derularea activitatii noastre, prin implicatiile legate de suportabilitatea facturilor la serviciile de alimentare cu apa si canalizare, este reprezentat de gradul ridicat de pauperitate in randul populatiei. Totodata, faptul ca in intervalul 2000-2012 dezvoltarea retelelor edilitare s-a realizat in mod haotic a dus la configurarea sistemelor cu un numar redus de surse de apa si statii de epurare, aspect pe care trebuie sa il corectam prin proiectele actuale.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMABONARE REVISTEhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
SSAB
CDS
leviatan
BogArt
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
SIGM
Arduro
quadratum
EDIT-Structural
rigips
theda mar
viarom
noark
MAKITA
concelex
siniat
Acvatot 2019
konsent
ness project
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
top 500
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander