Agenda Constructiilor
Marti, 23 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - Grupul TeraPlast obtine acord de finantare pentru investitii de 7,9 milioane euro
Grupul TeraPlast obtine acord de finantare pentru investitii de 7,9 milioane euro
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Stelian DINCA 13 Nov 2020 14:18
Grupul TeraPlast, cel mai mare producator roman de materiale de constructii, a primit miercuri, 11 noiembrie 2020, acordul de finantare pentru primul proiect depus in cadrul schemei de ajutor de stat in 2020. Proiectul, numit „Cresterea competitivitatii TeraPlast SA prin achizitionarea de utilaje performante si realizarea de constructii noi”, presupune extinderea capacitatii de productie a liniei de business Instalatii. Valoarea totala a proiectului depus este de 7,9 milioane de euro, din care 3,9 milioane de euro reprezinta ajutorul de stat aprobat.
„Ministerul de Finante a inteles importanta sustinerii proiectelor care elimina importurile si echilibreaza balanta comerciala. Programul anuntat de Guvern asigura fonduri pentru lucrari de infrastructura, deci noi vom mai avea de lucru in ritm alert inca 15 ani. Cu toate acestea, daca producatorii romani nu investesc in cresterea capacitatilor de productie, in loc sa eliminam importurile, acestea vor creste. Prin aceasta investitie, pe langa piata de infrastructura, TeraPlast va intra si pe alte segmente de instalatii pe care in prezent 90% din produse sunt importate.” a declarat Ovidiu Gurau, Directorul Comercial TeraPlast.
Proiectul de fata este primul dintre proiectele de investitii de peste 20 milioane de euro anuntate de Grupul TeraPlast in septembrie 2020. Implementarea proiectului a fost demarata dupa depunerea proiectului, iar finalizarea lui este estimata pentru aprilie 2022. Investitia va determina crearea a 45 de noi locuri de munca.
Grupul TeraPlast mai are un proiect de investitii, depus in cadrul schemei de ajutor de stat, pentru care asteapta acordul de finantare. Acesta vizeaza productia de ambalaje biodegradabile prin filiala sa TeraPlast Folii Biodegradabile SRL. Valoarea totala a proiectului este de 11,8 milioane de euro, iar valoarea ajutorului de stat solicitat este de 5,8 milioane de euro.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEALLBIMSISECAMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
konsent
ness project
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
concelex
strabag nivel 1
CDS
Arduro
Acvatot 2019
leviatan
SSAB
Ubitech
siniat
viarom
MAKITA
BogArt
noark
EDIT-Structural
quadratum
rigips
SIGM

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander