Agenda Constructiilor
Joi, 30 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - REHAU Building Solutions: Cererea de instalatii va reveni, datorita investitiilor
REHAU Building Solutions: Cererea de instalatii va reveni, datorita investitiilor
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Elena Icleanu 05 Apr 2024 06:25
Evolutia pietei de tevi si fitinguri in ultimii ani a fost influentata de mai multi factori, inclusiv de cresterea volumului de lucrari de constructii rezidentiale si comerciale, investitiile in infrastructura si fluctuatiile preturilor materiilor prime, potrivit lui Laurentiu Chiriac, Head of Building Technology REHAU Romania. Divizia REHAU Building Solutions a desfasurat si anul trecut o activitate intensa pe acest segment, axata pe imbunatatirea intregului portofoliu de produse si servicii, pentru a mentine standardele ridicate de calitate.
"Ne-am concentrat pe promovarea obiceiurilor de consum sanatoase, dezvoltarea solutiilor inovatoare pentru reducerea risipei de resurse si pentru diminuarea costurilor suportate de consumatori. In acest an, ne propunem sa valorificam fiecare oportunitate noua pentru a creste calitatea produselor utilizate in proiecte, marsand pe tevile tip PE-Xa. Acestea fac parte din sistemul universal pentru apa potabila Rautitan si sistemul de incalzire radiant Rautherm, furnizand consumatorului final solutii optime pentru cele mai exigente cerinte in constructii, indiferent daca este vorba despre alimentarea cu apa sau confortul termic", a precizat Laurentiu Chiriac.
In contextul conflictului ruso-ucrainean si al provocarilor energetice, ultimii ani au adus o serie de obstacole dificil de gestionat, cu cel mai mare impact inregistrat in costurile de transport si materii prime, conducand la incertitudinea pietei. Potrivit managerului REHAU Building Solutions, aceasta situatie a determinat o scadere de circa 10%-15% pe piata instalatiilor. "Cu toate acestea, anticipam ca in viitorul apropiat se va restabili un echilibru, pe masura ce evolutiile globale, cum ar fi ratele scazute ale dobanzilor si programele locale, vor aduce semne pozitive. De asemenea, suntem de parere ca investitiile realizate prin Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR) vor avea un impact major in cererea pe segmentul proiectelor publice, in special a celor din educatie si sanatate", a precizat managerul.
 
Se mentine tendinta de crestere a preturilor materiilor prime
Referitor la mentinerea tendintei de crestere a preturilor la materiile prime si in contextul unei inflatii inca ridicate, Laurentiu Chiriac anticipeaza ca in viitorul apropiat vom asista la o stabilizare a situatiei, fara amenintari majore pentru piata. 
"Exista o usoara reticenta in sectorul rezidential si cel nerezidential, posibil cauzata de ratele dobanzilor care scad interesul pentru investitii in acest domeniu si pentru achizitionarea unei noi locuinte. Cu toate acestea, ne asteptam la o evolutie usor pozitiva a pietei in 2024. Sectorul renovarilor va avea un rol important, iar REHAU Building Solutions raspunde acestei nevoi cu solutii adaptate la contextul actual. Un exemplu este Rautherm Renova, solutia ideala pentru trecerea rapida de la o incalzire cu radiatoare la una in pardoseala, oferind un montaj rapid si un sistem recunoscut drept cel mai subtire de pe piata - doar 21 mm", a adaugat managerul.
 
Sustenabilitatea ramane o prioritate pentru REHAU
Laurentiu Chiriac a mai subliniat ca sustenabilitatea a fost intotdeauna o prioritate pentru REHAU. "Ne-am angajat in utilizarea responsabila a resurselor, dezvoltand produse durabile si inovatoare si facand investitii sustenabile. Odata cu constientizarea schimbarilor climatice, interesul pentru solutiile verzi si prietenoase cu mediul a crescut semnificativ printre clientii nostri, deoarece acestea contribuie la reducerea consumului de energie si, implicit, a amprentei de carbon. Ca raspuns la aceasta cerere crescuta pentru solutii sustenabile in instalatii, ne extindem constant portofoliul de produse pentru a oferi cele mai bune optiuni posibile. Sistemele noastre de incalzire si racire in suprafata, oferite prin divizia REHAU Building Solutions, raspund la cele mai inalte standarde de eficienta energetica, contribuind totodata la reducerea costurilor. In 2024, ne continuam orientarea catre energia geotermala, care este o sursa de energie curata, regenerabila si independenta de fluctuatiile preturilor materiilor prime sau de contexte geo-politice complexe. Sonda geotermala Raugeo PE-Xa green devine tot mai cautata printre clientii nostri, deoarece utilizeaza temperatura constanta a straturilor mai adanci ale solului pentru a produce energie. Interesul crescand din ultimii ani pentru solutiile inteligente, durabile si orientate spre confort continua sa fie o tendinta semnificativa. REHAU Building Solutions se aliniaza acestei directii, promovand solutii existente precum incalzirea in pardoseala cu sistemul Rautherm si cel de racire in plafon Raiflix, completat de inovatorul termostat de camera Nea Smart 2.0. De asemenea, integram in tot mai multe proiecte sondele geotermale Raugeo, recunoscand potentialul acestora in generarea de energie sustenabila. In plus, dispunem si de alte game de produse care aduc valoare adaugata proiectelor care le utilizeaza, oferind solutii noi si inovatoare care deschid noi oportunitati pentru consumatori. Cea mai noua solutie REHAU, cadrele sanitare incastrate in perete MEPA nextVIT vin ca o completare a sistemelor REHAU deja consacrate pentru instalatii sanitare, Rautitan si Rausilento", a adaugat specialistul REHAU Building Solutions.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiSISECAMRAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
konsent
viarom
Acvatot 2019
CDS
EDIT-Structural
MAKITA
leviatan
quadratum
rigips
theda mar
concelex
siniat
CONCEPT STRUCTURE
ness project
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
Ubitech

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500
AICPS_30
econet
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander