Agenda Constructiilor
Luni, 15 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - SEACE: Vanzari in crestere cu 30% pentru sistemele HVAC de la Samsung
SEACE: Vanzari in crestere cu 30% pentru sistemele HVAC de la Samsung
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Ovidiu Stefanescu 02 Apr 2024 06:25
Compania europeana de sisteme de climatizare de interior (SEACE) din cadrul concernului international Samsung este unul dintre cei mai inovatori competitori activi pe piata echipamentelor HVAC, avand o pozitie solida inclusiv pe piata din Romania. Contextul actual, in care accentul se pune tot mai explicit pe eficienta energetica, reducere a amprentei de carbon si protectie climatica, ofera companiei premisele exploatarii optime a avantajelor competitive date de forta sa de inovare. Pentru a afla mai multe detalii despre situatia actuala a pietei si despre perspectivele de evolutia a acesteia, a fost solicitata opinia Roxanei Raducanu, Head of SEACE pentru Romania si Bulgaria.
 
- Cum a evoluat piata de instalatii de incalzire, climatizare, ventilare si alte echipamente specifice in anul 2023 si care sunt previziunile pentru 2024-2025?
- In 2023 am avut o crestere pentru zona rezidentiala, desi sectorul proiectelor comerciale a consemnat, la randul sau, evolutii similare celor din anii trecuti. Pentru anul 2024, avem in plan cresteri de pana la 30% pe mai multe categorii de produse, iar numarul proiectelor existente pe piata ne arata ca acest lucru este realizabil.
 
- Cum vedeti directia de dezvoltare a ofertei, in contextul scumpirii energiei? Ce produse ar fi recomandate in noul context? 
- Produsele cu eficienta energetica ridicata vor fi si mai mult cautate. Desi sunt mai scumpe, amortizarea se va face foarte rapid. De asemenea, solutiile dotate cu sisteme de Inteligenta Artificiala vor avea o mai mare cautare, deoarece ele pot sa optimizeze si mai bine consumul de energie. SmartThings Energy deja ajuta produsele Samsung sa fie mult mai eficiente si ofera date despre consum si energie economisita, prin modul AI Energy Saving. 
 
- Care sunt premisele dezvoltarii pietei locale de HVAC?
- Piata de HVAC si cea a pompelor de caldura, mai ales, vor creste usor cu cat si consumatorul devine mai educat. Este clar ca avem nevoie si de suportul statului in tot acest demers, pentru ca, astfel, cresterea sa se poata face si mai rapid. Dar nu ne putem baza doar pe asta. 
 
 
- Precizati nivelul cifrei de afaceri inregistrate de companie in 2023 si estimati cum va evolua aceasta pe termen scurt. La ce proiecte participati?
- Ne-am dezvoltat constant, de la un an la altul, dar anul acesta este unul dintre cei mai importanti, deoarece ne dorim o crestere de aproape 30%. Cele mai importante proiecte alte noastre cuprind aeroporturi, banci si foarte multe proiecte in zona de retail. De asemenea, suntem reprezentativi si pentru industria HoReCa. 
 
- Ce marci aveti in portofoliu si care sunt produse aflate in topul vanzarilor in 2023?
- Produsul nostru WindFree a ramas in continuare unul de top. Pompele de caldura cu R290 (refrigerantul cu GWP 3) au consemnat o cerere foarte mare si estimam ca nivelul vanzarilor va fi mult mai mare in viitor.
 
- Ce obiective aveti pentru acest an?
- In 2024, ne dorim sa deschidem portile Academiei Samsung Climate Solutions, cu sediul in Bucuresti. Institutia va fi menita sa vina in sprijinul clientilor si partenerilor nostri, furnizand informatii si cursuri tehnice si comerciale despre produsele noastre. 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
theda mar
CDS
CONCEPT STRUCTURE
rigips
Ubitech
quadratum
MAKITA
viarom
concelex
ness project
leviatan
siniat
EDIT-Structural
noark
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
AICPS_30
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander