Agenda Constructiilor
Marti, 25 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - WILO: Planuri de dublare a productiei locale, la 1.000 de grupuri de pompare pe an
WILO: Planuri de dublare a productiei locale, la 1.000 de grupuri de pompare pe an
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Elena Icleanu 18 Mar 2022 06:40
Piata locala de pompe este intr-o continua evolutie, iar interesul pentru produsele, serviciile si solutiile oferite de Wilo Romania se afla pe un trend ascendent, mai ales dupa inaugurarea sediului din Soseaua Odai 24, de la finele anului 2020. Prezenta in Romania de mai bine de 24 de ani, compania acopera trei segmente de piata: constructii, apa-canal si industrial. Wilo are in plan sa-si extinda activitatea din tara noastra, in urmatorii cinci ani avand ca obiectiv sa-si dubleze capacitatea de productie si sa ajunga la un numar de 1.000 de grupuri de pompare pe an si peste 4.000 de unitati de pompe submersibile si hidrofoare.
"La sediul Wilo Romania, din Otopeni, dispunem de un spatiu de 500 mp, cu posibilitatea de a ne extinde pana la 1.000 mp, in care avem linii de asamblare si testare, service si depozitare, structurate la cele mai inalte standarde de calitate. Operam prin trei posturi de lucru: doua pentru asamblare mecanica, unul pentru asamblarea electrica - unde realizam conexiunile electrice dintre panourile de comanda si grupurile de pompare - si o instalatie de testare pentru incercarile hidraulice si functionale ale acestora. Pe langa dublarea capacitatii, dorim sa ne extindem gama de produse si sa includem in portofoliu inclusiv statii de ridicare presiune apa uzata si grupuri de pompare montate in container. Productia si asamblarea locala, din tara noastra, este esentiala pentru dezvoltarea regionala a Grupului Wilo, mai ales ca vorbim despre o multitudine de produse pentru apa rece si apa potabila care vor pleca din Romania catre tari importante din spatiul sud-est-european. Acest lucru implica un aflux de capital economic si uman pentru dezvoltarea operatiunilor noastre, precum si consolidarea rolului pe care Romania il are in regiune si in cadrul Grupului Wilo", a declarat Bogdan Grosu, Service Manager la Wilo Romania.
Pe segmentul constructiilor, compania furnizeaza echipamente pentru cladiri rezidentiale, de birouri si comerciale, punand la dispozitia beneficiarilor pompe pentru incalzire-climatizare-racire, alimentare cu apa si sisteme pentru stingerea incendiilor. Pe segmentul apa-canal, Wilo furnizeaza echipamente pentru alimentare cu apa, tratare, canalizare si epurare. In contextul dezvoltarii infrastructurii din ultima perioada, compania a furnizat echipamente pentru numeroase statii de epurare si tratare a apelor uzate si retele de alimentare cu apa la nivel national. Wilo Romania este compania cu cel mai mare numar de statii de pompare prefabricate pentru ape uzate cu separare de solide livrate si montate in Romania.
 
 
Planuri pentru 2022
Pentru 2022, obiectivul Wilo Romania este sa se implice cat mai mult in proiecte de amploare, cu impact pozitiv in Romania si regiune. "In privinta segmentului de management al apei, proiectele cu finantare europeana pentru infrastructura de apa curata si canalizare au nevoie de solutii durabile, eficiente, la standarde inalte. In ceea ce priveste segmentul BSC, exista in continuare interes din partea investitorilor si ne propunem sa ne alaturam noilor proiecte cu solutiile moderne Wilo de stingere a incendiilor si sisteme inteligente de incalzire, ventilatie si aer conditionat, precum si cu solutii de management al apei. Totodata, pentru urmatoarea perioada, ne propunem sa dezvoltam local solutii noi pentru managementul apei curate, grupuri de pompare in container, pe care sa le vindem atat pe piata locala, cat si regionala, iar faptul ca ne-am intensificat in ultimii 2 ani activitatea de productie si asamblare locala arata ca suntem pe drumul cel bun", a precizat Bogdan Grosu.
Wilo colaboreaza, la nivel national, cu regii de apa si deruleaza mai multe programe orientate catre eficientizarea lucrarilor si augmentarea sustenabilitatii acestora. "Incurajam transformarea digitala, pe care o vedem ca o oportunitate pentru a pune accentul pe protectia mediului, valorizand cat mai bine resursele si minimizand amprenta de carbon. Cu solutiile Wilo pentru modernizarea sistemelor de pompare HVAC, orice operator sau companie va ajunge la o reducere a consumului de energie electrica cu 20-25%, precum si la o reducere a emisiilor de CO2 de 20-25%, amortizandu-si investitia in 3 ani. Sprijinim dezvoltarea retelei de alimentare cu apa in Romania, fiind siguri ca odata cu aceste lucrari va creste si calitatea vietii oamenilor, concomitent cu imbunatatirea starii de sanatate a populatiei si cu multiplicarea activitatilor economice, comerciale si chiar turistice datorita dezvoltarii infrastructurii", a mai spus reprezentantul Wilo Romania.
 
 
Crestere importanta a businessului
La nivel de grup, in exercitiul financiar 2020, Wilo a realizat o crestere de 1,8% a businessului, in ciuda conditiilor dificile cauzate de pandemie si provocarile din economie. Mai mult, veniturile din vanzari s-au ridicat la aproximativ 1,5 miliarde euro, iar indicatorul Free Cash Flow s-a triplat, atingand 35,6 milioane de euro. Astfel, per total, compania a generat un EBITDA ajustat de 181,6 milioane de euro, iar marja EBITDA ajustata a fost de 12,1%. In acelasi timp, fluxul de numerar din activitatile operationale a ramas aproape stabil, la 161,5 milioane de euro, comparativ cu fluxul de numerar din anul precedent, care a fost un record pentru companie. "Ne asteptam ca in 2022, ca urmare a investitiilor noastre, sa crestem atat vanzarile, cat si echipa Wilo. Mai mult, chiar acum cateva zile, am deschis doua pozitii noi in echipa Wilo Romania, una de tehnician service si una de economist senior, fapt care arata ca Wilo investeste in resursa de personal din Romania si in dezvoltarea pietei de aici, ca punct strategic pe harta operatiunilor globale ale Grupului", a subliniat Bogdan Grosu.
Wilo Romania acopera intregul circuit al apei printr-o gama variata de produse, de la pompe de apa curata si reziduala (apa murdara, menajera, industriala), la pompe de suprafata, centrifuge, verticale si orizontale, pompe submersibile, pompe de put, pompe de drenaj, pompe de recirculare, precum si pompe de incendiu, concomitent cu servicii de consultanta gratuita, instalare, reparatii si intretinere pentru orice tip de pompa si sistem de pompare Wilo. In octombrie 2021, compania a lansat si un nou ghid digital de inlocuire a pompelor, gandit pentru a simplifica interactiunea cu utilizatorul, care ofera mai multe informatii despre pompe, structurate intr-o forma compacta, facilitand o mai buna intelegere a produselor, ca alegerea finala a pompei sa se plieze exact pe nevoia consumatorului, companiei sau operatorului interesat. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMALLBIMhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
theda mar
Acvatot 2019
quadratum
siniat
konsent
Ubitech
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
viarom
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
CDS
ness project
rigips
BogArt
concelex
noark

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
top 500
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander