Agenda Constructiilor
Marti, 19 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Instalatii Electrice & Automatizari - E-Distributie aloca 56 milioane lei pentru instalarea de contoare inteligente, in 2020
E-Distributie aloca 56 milioane lei pentru instalarea de contoare inteligente, in 2020
Instalatii Electrice & Automatizari Publicat de Elena Icleanu 07 Iul 2020 10:16
Pana la sfarsitul anului 2020, aproape 900.000 de clienti ai companiilor romanesti de distributie ale grupului Enel, lider mondial si pionier in tehnologia contoarelor inteligente, vor beneficia de aceasta tehnologie, in conditiile in care investitiile in acest program, din 2015 si pana in prezent, vor atinge aproximativ 51 de milioane de euro (aproximativ 240 de milioane de lei), potrivit datelor Enel. Anul acesta, companiile E-Distributie Muntenia, E-Distributie Dobrogea si E-Distributie Banat vor instala peste 170.000 de contoare inteligente noi in zonele in care isi desfasoara activitatea, prin intermediul unei investitii de peste 56 de milioane de lei (aproximativ 12 milioane de euro). Companiile E-Distributie au, impreuna, cel mai mare numar de contoare inteligente instalate pana acum in Romania.
"Contorul inteligent este obligatoriu, in timp ce digitalizarea s-a dovedit a fi de cea mai mare importanta in ultimele luni, intrucat cu totii a trebuit sa ne adaptam la o noua paradigma. Tranzitia energetica promoveaza dezvoltarea sistemelor sustenabile, eficiente si a energiei curate, in timp ce contorul inteligent sta la baza retelelor digitale ale viitorului. Prin urmare, profitand de vasta experienta a grupului Enel, continuam cu planul nostru ambitios de digitalizare a Romaniei, prin instalarea de contoare inteligente pentru intreg portofoliul nostru de clienti. In cinci ani, am investit deja aproximativ 184 milioane de lei in dezvoltarea retelei inteligente in zonele in care ne desfasuram activitatea", a declarat Gino Celentano, directorul general al companiilor E-Distributie Banat, E-Distributie Dobrogea si E-Distributie Muntenia.
Programul de instalare a contoarelor inteligente va fi derulat conform planului aprobat de Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE). Investitia in extinderea numarului de contoare inteligente face parte din strategia de digitalizare a retelei, impreuna cu investitia in integrarea posturilor si statiilor de transformare in sistemul de telecontrol.
Planul de implementare urmeaza cinci proiecte anterioare, care au constat in instalarea a peste 700.000 de contoare inteligente, si face parte din strategia grupului Enel de a oferi tehnologia contoarelor inteligente celor 2,9 milioane de clienti de distributie a energiei electrice din Romania.
E-Distributie Muntenia a programat pentru 2020 instalarea a aproximativ 80.000 de contoare inteligente in judetele Bucuresti, Giurgiu si Ilfov. E-Distributie Dobrogea va instala aproape 41.000 de contoare inteligente in judetele Calarasi, Constanta, Ialomita si Tulcea, in timp ce E-Distributie Banat va instala contoare cu noua tehnologie pentru aproximativ 50.000 de clienti din judetele Arad, Caras-Severin, Hunedoara si Timis.
In urma investitiilor realizate in modernizarea retelei, cele trei companii E-Distributie din regiunile Muntenia Sud, Banat si Dobrogea raman lideri in topul operatorilor de distributie a energiei electrice din Romania. Conform celor mai recente rapoarte oficiale ale ANRE, pentru anul 2018, indicele SAIDI cu durata medie a intreruperilor in retea pentru E-Distributie Muntenia a fost de 138 de minute, cea mai buna performanta din tara, scazand de la 145 de minute in 2017. Urmatoarele locuri din clasament au fost ocupate de E-Distributie Dobrogea, cu 188,8 minute, si E-Distributie Banat, cu 214,7 minute, ambele cu performante nationale mai bune decat media, care s-au situat la 224,1 minute.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGABONARE REVISTEhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
concelex
strabag nivel 1
FRONTALE
quadratum
Ubitech
viarom
ERBASU CONSTRUCT
CDS
leviatan
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
noark
rigips
theda mar

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
econet
AICPS_30
ef-de-n
top 500
top 500
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander