Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Septembrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - DECORATOR: Potential de crestere pe piata de vopsele, in pofida noilor dificultati
DECORATOR: Potential de crestere pe piata de vopsele, in pofida noilor dificultati
Izolatii & Finisaje Publicat de Elena Icleanu 16 Feb 2022 06:36
Piata de lacuri si vopsele din Romania are o valoare de circa 1,5 miliarde lei, respectiv 300 de milioane de euro anual, potrivit estimarii realizate de Andor Todor, directorul general al companiei Decorator, pe baza datelor existente pe piata. Raportat la numarul de locuitori ai tarii, ar rezulta aproximativ 16 euro/ persoana capacitatea actuala de absorbtie a pietei, nivel pe care managerul il considera sub potentialul real din domeniu.
"Este greu de avansat o cifra exacta cu privire la dimensiunea pietei romanesti de lacuri si vopsele, deoarece rezultatul estimarii depinde de categoriile incluse (pot fi luate in calcul si tencuielile decorative sau vopselele creative hobby). In baza datelor din presa economica, credem ca piata de vopsele din Romania are o valoare de aproximativ 1,5 miliarde lei, adica in jur de 300 milioane de euro. Impartind cu 19 milioane, numarul de locuitori din tara noastra, ajungem la circa 16 euro/ persoana, bani cheltuiti de un roman pe achizitia de vopsele intr-un an. Cred ca este loc si de mai bine", a declarat Andor Todor.
Decorator este furnizor de vopsele decorative speciale, de nisa, cu sediul in Brasov si magazine si depozite in Brasov, Timisoara, Targu Mures si Cluj-Napoca. Compania comercializeaza marcile Helios-Kansai, Monto, Pentrilo, Hagmans Nordic, Cedria, Lepanto, Oikos, Neuce, Coprabel si Tec7 si a incheiat anul 2021 cu vanzari de aproximativ un milion de euro, apropiate de cele din anul precedent. In 2022, Andor Todor estimeaza ca cifra de afaceri va depinde atat de actiunile intreprinse de societate, cat si de evolutia pandemiei si de situatia geopolitica din Europa.
 
 
"In 2021, am resimtit atat efectele pandemiei legate de cresterea preturilor, cat si dificultatile din lanturile de aprovizionare. Am vazut cum clientii isi schimba prioritatile in functie de situatia epidemiologica: atunci cand s-a putut, au plecat in vacanta, proiectele de amenajari nemaifiind prioritatea lor, ca in anul precedent. Pe de alta parte, lipsurile (si cresterile de pret) la materia prima i-au afectat pe majoritatea partenerilor nostri producatori si s-au resimtit si in oferta noastra. Credem ca acest trend va continua si in 2022. Activitatea noastra cotidiana este afectata si de lipsa fortei de munca, cresterea costurilor cu energia, inflatia si incertitudinea cauzata de Covid. In plus, evolutia situatiei politice de pe continent poate avea efecte impredictibile asupra mediului de afaceri", a precizat directorul general al Decorator.
 
Best-of-West - parteneriate strategice pentru marci premium
Potrivit lui Andor Todor, prioritatea cea mai importanta pentru compania Decorator este dezvoltarea proiectului Best-of-West, bazat pe parteneriate strategice cu producatori foarte buni din Europa Centrala si de Vest.
 
 
"Creatiile cele mai reusite ale acestor fabricanti includ solutii inovatoare si consacrate pe piata lor «de acasa», dar insuficient cunoscute in Romania. Helios-Kansai, Monto, Pentrilo, Hagmans Nordic, Cedria, Lepanto, Oikos, Neuce, Coprabel si Tec7 sunt branduri foarte cunoscute in tarile lor de origine. Noi punem la dispozitia consumatorilor din tara noastra cele mai bune produse ale lor. Prin acest proiect contribuim la spatii construite mai frumoase, mai colorate si mai prietenoase", a explicat managerul companiei brasovene.
***
Decorator SRL este o afacere de familie, cu acelasi obiect de activitate de la infiintare. Din 1995, obiectivul declarat al companiei a fost facilitarea accesului persoanelor si firmelor din Romania la materialele de finisare cele mai moderne. Compania livreaza vopsele speciale pentru societati comerciale - magazine specializate, executanti de lucrari -, dar si catre persoane fizice.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMALLBIMman and machineVideoConfAC-iulhilti
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
noark
leviatan
rigips
FRONTALE
Acvatot 2019
viarom
theda mar
grundfos
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
MAKITA
strabag nivel 1
BALTIC
CDS

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
BA 2023
econet
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica