Agenda Constructiilor
Marti, 05 Decembrie 2023
Liebher
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - VEROTHERM va folosi in productie energie generata de 420 de panouri fotovoltaice
VEROTHERM va folosi in productie energie generata de 420 de panouri fotovoltaice
Izolatii & Finisaje Publicat de Stelian DINCA 12 Mai 2022 11:57
Pe fondul crizei energetice, Verotherm, cel mai mare producator roman de polistiren si mortare uscate, lanseaza primul proiect green, cu scopul de a-si castiga independenta energetica si de a reduce emisiile de dioxid de carbon, contribuind astfel la reducerea costurilor si la cresterea calitatii aerului pentru locuitorii din zona, printr-o abordare constienta a mediului inconjuator.
Ambele faze ale acestui proiect vor fi finalizate in urmatoarea perioada si vor cuprinde 420 de panouri fotovoltaice cu o capacitate instalata de 150kw si o statie dubla de incarcare rapida pentru masini electrice si plug-in hibrid de 22 kw, investitia totala ridicandu-se la 155.000 euro.
Vicentiu Mocanu, General Manager Verotherm Romania – „Criza energetica, precum si impactul emisiilor de dioxid de carbon asupra mediului inconjurator reprezinta o preocupare majora pentru noi si ne dorim sa ne indreptam treptat spre o filosofie eco-friendly, pentru un business cu adevarat sustenabil. Inca din anul 2020 am inceput sa lucram cu specialisti in domeniu pentru dezvoltarea acestui proiect, care presupune utilizarea energiei regenerabile, cu scopul de a crea un mecanism de independenta energetica pentru fabrica noastra. Proiectul depus pentru programul Electric-up demarat de Ministerul Energiei a fost aprobat in 2021 si va fi implementat in curand, noi incepand deja in prima faza implementarea investitiei proprii in panouri foto voltaice. Ne propunem, astfel, sa obtinem energie electrica pentru consum propriu si sa stocam energia neconsumata in baterii pentru mentinerea in functiune a consumatorilor vitali.”
Beneficiile folosirii energiei regenerabile in activitatea de baza Verotherm se vor traduce astfel in costuri reduse, protectia mediului precum si castigarea in mod treptat a independentei energetice.
In termeni tehnici, sistemul cuprinde un invertor hibrid dual, un invertor on grid, acumulatori pentru stocarea energiei din productia proprie, panouri fotovoltaice, aparatura de ultima generatie, precum si o statie dubla de incarcare rapida pentru masini electrice si hibrid plug-in.
Statia de incarcare pentru masini electrice si hibrid plug-in pusa in mod gratuit la dispozitia comunitatii, va fi amplasata intr-o zona marcata si semnalizata corespunzator, fiind usor accesibila, indiferent de ora sau zi. Aceasta va aduce si o facilitate pentru persoanele cu dizabilitati, care vor avea posibilitatea de a-si regla nivelul cablurilor de incarcare. Fiind o statie de tip fast charge, automobilele se vor putea incarca in mai putin de 35 de minute de la 20% la 80 %.
In obiectivele de business ale companiei Verotherm pentru anul in curs se afla si achizitionarea de noi utilaje de ultima generatie pentru producerea unui nou tip de polistiren, precum si cresterea parcului auto propriu. In acest sens, compania a bugetat o investitie de aproximativ 900.000 de Euro.
Verotherm a inregistrat anul trecut venituri totale de 10 milioane de euro, in crestere cu aproximativ 250% fata de anul precedent si a vandut peste 300.000 mc de polistiren. Obiectivele de business pentru anul in curs vizeaza o crestere a vanzarilor cu 35%.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulALLBIMALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
leviatan
Acvatot 2019
leviatan
Ubitech
viarom
theda mar
grundfos
FRONTALE
rigips
CDS
MAKITA
noark
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
BALTIC
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
BA 2023
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu