Agenda Constructiilor
Miercuri, 15 Iulie 2020
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - IMOBILIARIUM are loc intre 17 si 19 mai la Brico Depot Baneasa
IMOBILIARIUM are loc intre 17 si 19 mai la Brico Depot Baneasa
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 25 Apr 2019 14:05
Potrivit Imobiliarium, expozitia imobiliara cu cel mai mare numar de dezvoltatori – expozanti, piata imobiliara locala prezinta in prima parte a acestui an schimbari in ceea ce tine de preturi, ofertele de beneficii, respectiv tendintele la achizitie. Totodata, specialistii subliniaza faptul ca scaderile de preturi din aceasta perioada reprezinta doar o ajustare la cerere, iar aceasta situatie nu se va transforma intr-o tendinta pe termen lung.
„Estimam ca pe termen scurt si mediu piata va cunoaste usoare scaderi de preturi, iar in contextul in care avem deja cel mai mare volum de locuinte din ultimii an si observam cererea temperata a cumparatorilor, putem spune ca editia Imobiliarium din aceasta primavara se anunta mult mai interesanta decat sfarsitul anului trecut. Pe de alta parte, aceste schimbari nu sunt majore si pe termen lung, ceea ce face din 2019 un an bun pentru achizitii”, a declarat Adrian Stanescu, Project Manager Imobiliarium.
Potrivit reprezentantului Imobiliarum, in Bucuresti scaderile de preturi se situeaza intre 2 si 5%, in anumite sectoare. De la inceputul acestui an se observa cu precadere o scadere in zona de luxury si segmentele care depasesc categoria de mijloc, asadar zonele care se prezinta cu o oferta mai atractiva editia aceasta sunt cele din Nord - sectorul 1, 2 si 3, precum si zona adiacenta Ilfov.
Unul dintre motivele determinante ar fi cumpatarea cumparatorului de a investi bugete mari, in contextul in care numeroase proiecte deja construite se incadreaza in zona boutique, premium, luxury. De asemenea, potrivit specialistilor, se observa tendinta de revenire cat mai aproape de oras, de centru.
Ca o contrapondere, in editia urmatoare a Imobiliarium va exista o oferta semnificativa de solutii de case (pe structura usoara metalica, lemn, active, pasive etc.). Cele pe structura usoara pot fi o varianta adecvata pentru cei care au gasit terenul potrivit si doresc sa achizitioneze o solutie standardizata care sa le ofere nevoia de intimitate, spatiu si design la un pret atractiv.
Totodata, tendinta actuala a pietei influenteaza direct si semnificativ oferta de beneficii, care apare sub forma de discounturi, dar si sub forma fizica, precum mobilier, loc de parcare, curte, biciclete cadou etc.
Piata imobiliara, caracterizata de o ajustare a preturilor la cerere
Potrivit reprezentantilor Imobiliarium, aceste schimbari nu reprezinta o certitudine a scaderii preturilor pe termen lung, ci mai mult o ajustare a acestora la cererea existenta. In prezent, preturile – mai ales in zona low-medium budget - prezinta o marja mica, iar costurile de constructie - materiale, forta de munca etc. - sunt in crestere. Astfel, in cazul in care cererea nu va suplini prin volumul de achizitii aceste costuri si pe termen mediu se va ajunge la o oferta rezidentiala limitata, preturile vor cunoaste noi scumpiri.
Asadar, conform preconizarilor specialistilor, pentru cei care isi asuma eventualele schimbari la nivel micro si macroeconomic, anul 2019 reprezinta unul bun pentru achizitii imobiliare.
Urmatoare editie a Imobiliarium, care va avea loc intre 17-19 mai, in incinta parcarii BricoDepot Baneasa, va pune la dispozitia vizitatorilor o oferta de peste 22.000 de locuinte, incadrate in aproximativ 90 de ansambluri rezidentiale si cumuland peste 1.200.000 de mp utili de vanzare intr-un singur loc. In total, isi vor prezenta oferta circa 65 de dezvoltatori.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKVideoConfAC-iulALLBIMTeraSteelCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE-IULIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ssab ag antrepriza generala
ERBASU CONSTRUCT
rigips
strabag nivel 1
elmas 2017
Acvatot 2019
CELCO 2020

Parteneri

hilti
HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AICPS_30
AHK 2018
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere