Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - IMOBILIARIUM: Oferta de locuinte noi de calitate se apropie de recordul din 2008
IMOBILIARIUM: Oferta de locuinte noi de calitate se apropie de recordul din 2008
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 09 Apr 2019 13:03
Potrivit Imobiliarium, expozitia imobiliara cu cel mai mare numar de dezvoltatori - expozanti, numarul locuintelor noi din oferta inregistrata la finele anului trecut, la nivel national, se afla la cea mai apropiata valoare fata de 2008, an de apogeu pentru piata imobiliara locala.
„Chiar daca oferta de locuinte noi se apropie cu pasi repezi de recordul din 2008, apetitul de achizitie este unul temperat, cumparatorul manifesta mai degraba o cumpatare, atentie la detalii, un simt critic dezvoltat, respectiv o nevoie de a evalua cat mai corect. Aceasta tendinta nu poate aduce decat lucruri pozitive pentru piata, care se va orienta cat mai mult spre calitate”, a declarat Adrian Stanescu, Project Manager Imobiliarium.
La nivelul anului 2008, oferta de noi locuinte ajunsese la aproximativ 61.000 de unitati, la nivel national. La finele anului trecut, acelasi segment a cunoscut a ajuns la circa 48.000 de unitati, cea mai apropiata valoare fata de perioada de comparatie, iar in primele luni ale lui 2019 acest segment a crescut cu 5%. Pana la finele acestui an, reprezentatii Imobiliarium estimeaza o crestere a numarului de noi locuinte cu circa 10%, pana la 53.000 de unitati, comparativ cu decembrie 2018.
Printre motivele ce au determinat cresterea ofertei de locuinte noi in prezent se numara evolutia cererii - INS estimeaza un numar de circa 45.000 de cereri doar in Bucuresti -, cresterea puterii de cumparare in ultimii 5 ani - la nivel national, lipsa consolidarii si investitiilor in locuintele vechi, precum si limitarea dezvoltarii infrastructurii.
Peste 22.000 de locuinte cumuleaza oferta urmatoarei editii Imobiliarium
Urmatoare editie a Imobiliarium, care va avea loc intre 17-19 mai, in incinta parcarii BricoDepot Baneasa, va pune la dispozitia vizitatorilor o oferta de peste 22.000 de locuinte, incadrate in aproximativ 90 de ansambluri rezidentiale si cumuland peste 1.200.000 de mp utili de vanzare intr-un singur loc. In total, isi vor prezenta oferta circa 65 de dezvoltatori.
„13% dintre expozantii acestei editii se vor lansa in premiera la Imobiliarium, respectiv 120.000 mp de vanzare noi pe piata, dintre care 4 ansambluri de case. Dintre noii dezvoltatori prezenti fac parte Eden Lake, Piata Presei Residence, Virtutii Residence, Le petit village, Allegria, Anavia, Lara Condominium, iProjects”, a mentionat Adrian Stanescu.
Totodata, in portofoliul Imobiliarium de anul acesta se regasesc numeroase ansambluri speciale, care se diferentiaza prin caracteristici precum certificari Green, arhitecturi speciale, spatii ample, si beneficii precum locuri de joaca pentru copii, spatii verzi etc.. Spre exemplu, AFI City - Bucurestii noi, situat in sectorul 1, langa statia de metrou Laminoarului, reuneste 190 de apartamente si 228 de locuri de parcare supraterane, dispuse in doua cladiri de pre-certificare energetica „Green Homes”. Aceasta certificare ofera, in timp, siguranta obtinerii de economii la incalzire si apa, precum si conditii mai bune ale mediului interior.
Un alt ansamblu neconventional este LOFT Green Apartments, care promoveaza un model de green living, respectiv costuri aproape zero la apa calda, incalzirea si racirea locuintelor datorita sistemelor de pompe geotermale, precum si 0% emisii de CO2 la producerea energiei termice, 100% reciclare selectiva a deseurilor, 100% ventilare inteligenta a locuintei cu aer proaspat tot timpul anului, 5 prize pentru masini electrice, 7.500 mp spatii verzi etc..
Marmura Residence propune, de asemenea, o arhitectura moderna, jocul de inaltimi al celor 5 cladiri fiind completat de suprafete vitrate mari, ce garanteaza un aport de lumina naturala pe tot parcursul zilei. In plus, complexul ofera spatii verzi generoase in curtea interioara, un parc urban pe treptele ansamblului, precum si acoperisuri verzi si un lounge generos, totul completat de o galerie ce include cafenele, restaurante, sala de fitness, farmacie, un spatiu de co-working si alte servicii complementare.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGABONARE REVISTEALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
quadratum
leviatan
noark
rigips
Acvatot 2019
CDS
ness project
viarom
concelex
theda mar
strabag nivel 1
Ubitech
siniat
EDIT-Structural
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
AICPS_30
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander