Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - LafargeHolcim a contribuit la constructia stadioanelor CM de Fotbal Rusia 2018
LafargeHolcim a contribuit la constructia stadioanelor CM de Fotbal Rusia 2018
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 14 Iun 2018 15:21
LafargeHolcim a contribuit la constructia sau reconstructia unor proiecte cheie de infrastructura din Rusia, inclusiv a opt din cele douasprezece stadioane pe care se vor desfasura meciurile Campionatului Mondial de Fotbal FIFA Rusia 2018.
Fabricile de ciment LafargeHolcim din orasele Shurovo, Ferzikovo si Volks si carierele de agregate din Republica Karelia au jucat un rol important in furnizarea materialelor de constructii pentru stadioane precum emblematicul Luzhniki din Moscova, care va gazdui sapte meciuri, inclusiv meciul de deschidere, dintre Rusia si Arabia Saudita, precum si finala competitiei.
Pentru stadionul Luzhniki, in cadrul unui program de renovare de patru ani, incheiat la finalul anului 2017, prin care capacitatea a fost extinsa la 80.000 locuri, LafargeHolcim Rusia a furnizat cimenturi speciale, potrivit cerintelor tehnice ale proiectului: rezistenta ridicata la compresiune si caldura redusa de hidratare, pentru a evita aparitia fisurilor si pentru a creste durabilitatea constructiei.
Proiectul a necesitat furnizarea continua de ciment, control suplimentar de calitate si suport tehnic in procesul de rafinare a retetelor de beton. In total, compania a furnizat un volum de peste 20.000 tone de ciment pentru productia celor 60.000 m³ de beton utilizati pe aceast santier. Majoritatea elementelor de structura, precum elementele de fundatie, plafoane cu o grosime de circa 600 mm, coloane sau piloni, au fost realizate cu ciment LafargeHolcim.
Compania a furnizat materiale de constructii (ciment si agregate) si pentru alte proiecte de infrastructura, inclusiv pentru aeroporturi, drumuri, tuneluri si poduri, construite pentru a sustine buna desfasurare a celui mai urmarit eveniment sportiv la nivel mondial.
„Marile proiecte de infrastructura construite cu termene de implementare reduse sunt intotdeauna o provocare imensa. In calitate de producator mondial de materiale de constructii, LafargeHolcim a reusit sa raspunda acestor nevoi publice cu ajutorul unei retele extinse de fabrici si cariere de agregate operate pe teritoriul Rusiei. Acestea au permis furnizarea neintrerupta a unui volum ridicat si constant de ciment de calitate pentru toate proiectele noastre. Suntem incantati si mandri sa fim partenerul preferat pentru astfel de proiecte, atat in Rusia cat si in intreaga Europa, valorificand astfel experienta noastra la nivel global”, a declarat Marcel Cobuz, Regional Head Europe LafargeHolcim.
Principalele obiective construite cu sustinerea Grupului sunt:
- Stadionul Luzhniki (Moscova) - Stadionul va gazdui sapte meciuri de fotbal din cadrul turneului, inclusiv meciul de start si finala.
- Kazan Arena (Kazan) - Stadionul va gazdui sase meciuri
- Ekaterinburg Arena (Ekaterinburg) - Stadionul va gazdui patru meciuri din grupele competitiei
- Nizhny Novgorod Arena (Nizhny Novgorod) - Stadionul va gazdui sase meciuri
- Volvograd Arena (Volvograd) - Patru meciuri vor fi jucate aici
- Samara Arena (Samara) - Stadionul va gazdui sase meciuri
- Rostov Arena (Rostov-on-Don) - Patru meciuri din grupe si un meci din saisprezecimile competitiei vor avea loc aici
Despre LafargeHolcim
LafargeHolcim este lider mondial in domeniul materialelor si solutiilor de constructii, deservind zidari, constructori, arhitecti si ingineri din intreaga lume. Prin operatiunile detinute Grupul produce ciment, agregate si beton ready-mix utilizate in proiecte de constructii variind de la locuinte cu preturi accesibile si proiecte locale mici, la proiecte de infrastructura solicitante din punct de vedere tehnic si arhitectural. Pe masura ce impactul urbanizarii asupra populatiei creste, Grupul furnizeaza produse si solutii de constructie cu un angajament clar asupra sustenabilitatii sociale si de mediu. LafargeHolcim are la nivel international aproximativ 80.000 de angajati in circa 80 de tari si dezvolta un portofoliu echilibrat intre pietele in dezvoltare si cele mature.
Despre Holcim Romania
Holcim (Romania) S.A., care activeaza de peste 20 de ani in sectorul materialelor de constructii din Romania, detine 2 fabrici de ciment in Campulung si Alesd, o statie de macinare, 13 statii ecologice de betoane, 3 statii de agregate, 2 statii de lianti speciali si 3 terminale de ciment in Bucuresti, Turda si Roman. Holcim are aproximativ 800 angajati in Romania.
Holcim Romania este membra a grupului LafargeHolcim, care s-a nascut in urma fuziunii intre egali dintre Lafarge si Holcim in 2015. Avand peste 180 de ani de experienta combinata, Grupul rezultat in urma fuziunii isi propune sa intre intr-o noua era de tehnologii si inovatii de varf in industria materialelor de constructii, pentru a face fata provocarilor secolului 21.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTEhiltiRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
quadratum
ness project
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
FRONTALE
MAKITA
Ubitech
concelex
viarom
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
CDS
rigips
noark
leviatan

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander