Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - GENERAL BETON: Lipsa proiectelor de infrastructura a scazut cu 4% afacerile din T1
GENERAL BETON: Lipsa proiectelor de infrastructura a scazut cu 4% afacerile din T1
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 10 Iun 2016 12:08
Compania General Beton, filiala romaneasca a grupului italian Tonon, a inregistrat o scadere de 4% a cifrei de afaceri din primele trei luni ale anului in curs, pana la 14 milioane de lei. Pentru 2016, conducerea firmei estimeaza vanzari totale de circa 100 milioane de lei, nivel similar celui inregistrat in 2015. Totodata, pentru anul in curs, General Beton va investi circa doua milioane de euro in reinnoirea si extinderea parcului auto. "Una dintre problemele cu care ne confruntam in prezent este cea a blocajului marilor proiecte de infrastructura, alaturi de lipsa de coerenta a ministerelor vizavi de demararea si derularea acestora. Speram, cel putin pentru a doua parte a lui 2016, intr-o ameliorare a acestei situatii. O alta problema foarte importanta pentru noi este cea legata de existenta si chiar dezvoltarea «pietei negre» in domeniul constructiilor, aceasta practica avand un mare impact negativ asupra afacerilor noastre si nu numai", a declarat Aurel Enuc, directorul general al companiei General Beton.
Potrivit managerului, blocajul de pe piata marilor proiecte de infrastructura a reprezentat principala cauza a scaderii de circa 3% inregistrata in primul trimestru al acestui an pe piata de agregate si betoane, in pofida parcursului favorabil al sectorului constructiilor. "Pentru intregul an in curs estimam o stabilizare a pietei materialelor de constructii la nivelul anului anterior. O revigorare sustenabila a acestui sector de activitate este dependenta de investitiile in infrastructura", a precizat Aurel Enuc.
***
General Beton Romania a infiintat prima statie de betoane in Timisoara in anul 1998, aceasta fiind, de altfel, prima statie ecologica din zona de vest a tarii. Doi ani mai tarziu, ca urmare a cresterii semnificative a investitiilor in zona de vest a tarii, compania a infiintat cea de-a doua statie de betoane din Romania, in Arad. In prezent, General Beton detine, la nivel national, noua statii de betoane cu o capacitate totala de productie de circa un milion de metri cubi pe an, amplasate in Timisoara, Arad, Otopeni, Cernica, Sibiu, Dumbravita, Constanta, Bucuresti - Militari Statiile General Beton au in dotare laboratoare performante de incercare a betonului, cele de la Timisoara si Bucuresti fiind clasate ca laboratoare de gradul al doilea.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGSISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
Ubitech
leviatan
noark
quadratum
viarom
concelex
EDIT-Structural
Acvatot 2019
CDS
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
ness project
siniat
rigips

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander