Agenda Constructiilor
Joi, 29 Februarie 2024
Frontale
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - SIKA in Romania: 20 de ani si un business integrat de peste 180 de milioane euro
SIKA in Romania: 20 de ani si un business integrat de peste 180 de milioane euro
Producatori & Furnizori Publicat de AG&F 24 Iun 2022 11:15
Sika aniverseaza in acest an 20 de ani de activitate pe piata din Romania. Nivelul general al business-ului Sika in Romania, cu toate noile sale componente integrate sau in curs de integrare, a ajuns anul trecut la peste 180 de milioane de euro.
„In urma cu 20 de ani Sika pleca la drum pe piata din Romania cu patru angajati. Ca urmare a dezvoltarii organice a companiei, dar si dupa procesele de integrare a unor noi organizatii ca Adeplast sau Arcon, gestionam acum o echipa cu 700 de angajati, pe platfome industriale dispuse strategic la nivelul intregii tari. Astfel, am devenit unul dintre cei mai importanti producatori de materiale de constructii din Romania. In prezent, Sika se afla pe piata cu un portofoliu de peste 1300 de produse si solutii de inalta calitate dedicate tuturor fazelor unei constructii, de la fundatie, la acoperis, fie ca vorbim de zona rezidentiala, de cea industriala sau pur si simplu, de sectorul DIY si renovari”, declara Laurentiu Stefanescu, Director General Sika Romania.
In primii trei ani de activitate, Sika Romania a dezvoltat sediul central si depozitul din Brasov, cu o echipa de 13 oameni, sub managementul doamnei Ileana Nicolae, care a asigurat si dezvoltarea strategica de business pana in 2014, cand a fost promovata in rolul de Head of Sika East Europe. Dupa aceasta perioada conducerea Sika Romania a fost preluata de Laurentiu Stefanescu.
Un moment important in dezvoltarea Sika Romania a fost anul 2011 cand s-a lansat Centrul de Competente pentru Fatade pentru sprijinirea proiectelor din domeniu la nivel local, precum si pentru restul Europei Centrale si de Est. In toata aceasta perioada, compania s-a pozitionat ca lider de piata in urmatoarele categorii: aditivi pentru betoane si mortare, pardoseli industriale, sisteme de membrane PVC pentru acoperisuri, consolidari structurale cu fibra de carbon, sisteme de lipire a fatadelor structurale, hidroizolatii si impermeabilizari. Sika a dezvoltat si solutii pentru piata auto, industria navala si industria de transporturi.
 
Mai multe etape de dezvoltare
In ultimii 20 de ani compania a cunoscut mai multe etape de dezvoltare atat prin constructia de fabrici proprii, cat si prin achizitii locale (2019 - Arcon Membrane, principalul producator de membrane bituminoase din Romania, 2020 - Adeplast SA, lider consacrat in productia de mortare pentru construcţii şi izolaţii termice-EPS). Astfel, Sika Romania a ajuns la un numar de 12 fabrici si linii de productie locate in sapte zone ale tarii.
„De la infiintare pana in prezent am avut un parcurs plin de provocari. In prima faza am derulat proiecte complexe pentru a educa piata. Am realizat mii de ore de training cu arhitecti, cu firme de constructii pentru a lansa local solutiile si produsele companiei. In 2002, primul an de activitate, am inregistrat o cifra de afaceri de 400.000 euro, pentru ca in 2014 sa marcam 19.000.000 euro, iar in prezent sa mergem spre 200.000.000 euro. Un rol important l-au avut achizitiile din ultima perioada, dar sunt si foarte multi alti factori care au condus la aceasta dezvoltare. In primul rand SIKA a avut focus pe dezvoltarea portofoliului, investind in cercetare, tehnologie si inovatie. Local, pentru fiecare tara din regiune, am construit strategia de business potrivita, pentru a ajunge la clienti si pentru a construi relatii de incredere si loialitate. Toate acestea s-au intamplat impreuna cu o echipa puternica in care am avut incredere din prima zi”, explica Ileana Nicolae, Head of Europe East Sika.
 
Sika Romania a primit trofeul de Campion Mondial
Compania isi concentreaza activitatile de cercetare si dezvoltare pe generarea de beneficii pe termen lung pentru clienti, in conformitate cu principiile de sustenabilitate. „Toate aceste valori se regasesc la nivel mondial, pe toate pietele locale, inclusiv in tara noastra. Sika Romania, dupa achizitia si integrarea companiilor Adeplast si Arcon, a primit trofeul de Campion Mondial in cadrul Sika pentru performante deosebite. Este o recunoastere a performantei pe care Sika Romania a avut-o in ultimii 20 de ani, aceasta insemnand toate palierele de business: angajatii, cultura organizationala, dezvoltarea, potentialul, rezultatele financiare, sustenabilitatea”, mai precizeaza Laurentiu Stefanescu.
Viziunea companiei pentru urmatorii 10 ani se regaseste in mesajul adresat cu ocazia aniversarii: „Impreuna suntem mai puternici. Traversam perioade dificile din punct de vedere al pietei si al economiei la nivel global. Ne bazam pe o echipa unita, care a adus rezultate si a confirmat de fiecare data”, mai explica Laurentiu Stefanescu.
Sika Romania este subsidiara a concernului elveţian Sika AG, fondat in 1910, in Baar, Elvetia. Grupul elvetian Sika are subsidiare in 101 ţari din intreaga lume şi deţine peste 300 de unitaţi de producţie, cu 27.000 de angajaţi, care au generat in 2021 un nivel al afacerilor de peste 9 miliarde de euro. La nivel mondial Sika are peste 1.200 de experti in cercetare si dezvoltare care colaboreaza strans cu clientii, pentru a realiza cele mai bune solutii pentru proiectele lor. Acestea sunt bazele inovatoare implementate pe toate pietele, inclusiv in Romania. Din 2015, compania a depus peste 500 de brevete noi si a facut publice peste 600 de inovatii.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGhiltiABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
noark
rigips
CDS
leviatan
FRONTALE
MAKITA
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
viarom
theda mar
Acvatot 2019
top 500
top 500
quadratum
top 500
Ubitech

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander