Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - Terra Romania continua investitiile in filiale si puncte de lucru
Terra Romania continua investitiile in filiale si puncte de lucru
Producatori & Furnizori 07 Apr 2008 02:00

Petre Babiceanu (38 de ani)
Functia: Regional Manager la Terra Romania;
Experienta profesionala: Managing Director de la infiintarea Terra, 2 ani National Sales&Marketing Manager;
Studii: absolvent al Facultatii de Constructii Civile - Bucuresti si al L’Ecole Nationale des Ponts et Chaussees (Franta).

Terra Romania Utilaje de Constructii (parte a concernului Industrie Holding) este reprezentant exclusiv pe piata romaneasca al utilajelor JCB. Prezenta pe segmentul autohton din 2001, compania detine in portofoliul sau de reprezentanta si marcile Nissan Forklift, Palfinger, Jumbo si Allround. Din anul 2002, firma a devenit, treptat, si reprezentant al marcilor HBM Nobas, JCB Vibromax, Comansa si Crown. Serviciile firmei includ consultanta de vanzari de echipamente noi si second-hand, livrari de utilaje, inchiriere de echipamente, instruire operatori, precum si servicii post-vanzare si livrare piese de schimb.

- Care sunt efectele integrarii in UE asupra furnizorilor de utilaje?
- Odata cu aderarea la structurile comunitare a devenit facila achizitia de echipamente si s-a simplificat activitatea din punct de vedere al transportului si al documentatiei. Totodata, s-a intensificat si competitia de pe piata de profil. In Romania sunt prezente cele mai importante marci de utilaje, cele care se afla pe primele locuri la nivel mondial. De asemenea, sunt si dealeri de echipamente second-hand, iar unii antreprenori isi achizitioneaza singuri masini. Un dealer local are insa avantajul ca ofera si servicii post-vanzare.

 - Caracterizati piata autohtona a constructiilor.

- Piata constructiilor a inregistrat in 2007 o evolutie fulminanta, influentata, in mare parte, si de «boom-ul» imobiliar. In 2008, se previzioneaza o crestere semnificativa a acesteia si, in consecinta, a vanzarilor de utilaje de constructii. Segmentul specific este in continua dezvoltare, ceea ce atrage investitorii catre Romania, in comparatie cu pietele saturate din vestul Europei. In ultima perioada se observa o cerere tot mai mare de utilaje specializate, spre deosebire de anii anteriori. Totusi, buldoexcavatorul, utilaj multifunctional, ramane in topul preferintelor. Dintre furnizorii de utilaje sunt avantajati, in special, cei care livreaza o gama de utilaje cat mai mare, pentru a oferi service-ul aferent unui parc intreg de utilaje. O atentie deosebita este acordata si asigurarii serviciilor post-vanzare. In ceea ce priveste livrarea de utilaje JCB pe piata romaneasca in anul 2007, aprecierile fac referire la un numar de 1.000 de echipamente, pentru 2008 fiind preconizata o dublare a acestuia.

- Care sunt rezultatele financiare ale firmei?
- In 2007 am realizat o cifra de afaceri mai mare cu 45% comparativ cu 2006, iar pentru 2008 se estimeaza o majorare cu 30% a nivelului atins anul trecut. Ca urmare a cresterii accelerate, am hotarat impartirea activitatii Terra in trei firme distincte, dupa marile categorii de produse: utilaje de constructii, echipamente montate pe autocamioane si echipamente pentru depozite. Aceasta miscare strategica ne ajuta deja sa ne concentram mai bine asupra cerintelor clientilor si sa ne imbunatatim activitatea de service in toata tara.

- Ce prevad planurile de investitii ale companiei?
- In 2007, activitatea firmei a fost relocata intr-un sediu (in comuna Tunari, judetul Ilfov) ce a necesitat investitii de peste 5 milioane de euro. Suprafata ocupata totalizeaza 18.000 mp, din care aria desfasurata a cladirilor este de 4.000 mp. Noul centru dispune de birouri moderne, ateliere de montaj si reparatii echipate cu poduri rulante, depozite pentru piese de schimb si accesorii si de un atelier de service (dotat la standarde europene), cu hala speciala pentru montaj macarale (in care sunt functionale 10 linii de lucru). Hala dispune si de trei ateliere specializate de hidraulica, electrica si mecanica. Totodata, in noul sediu este operationala si o cabina de vopsitorie performanta si o spalatorie. In acest an vom continua investitiile in filiale si puncte de lucru, in mai multe orase importante din tara, pentru a asigura servicii optime clientilor si o acoperire cat mai buna la nivel regional, motiv pentru care am achizitionat deja sapte terenuri. In orasele in care am realizat aceste investitii, dorim sa dezvoltam puncte de lucru (cu stocuri de piese si masini), precum si spatii de expunere. Pentru informatii suplimentare, www.terra-romania.ro
 
ABONARE REVISTEhiltiALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
strabag nivel 1
leviatan
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
ness project
concelex
CDS
BogArt
noark
viarom
konsent
Ubitech
siniat
Arduro
quadratum
SIGM
SSAB
rigips
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
econet
top 500
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander