Agenda Constructiilor
Marti, 20 Octombrie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Sustenabilitate - HS Timber Group vrea sa achizitioneze doar material lemnos 100% certificat din 2025
HS Timber Group vrea sa achizitioneze doar material lemnos 100% certificat din 2025
Sustenabilitate & CSR Publicat de Stelian DINCA 17 Sep 2020 08:11
HS Timber Group este prima companie de prelucrare a produselor din lemn masiv autorizata sa utilizeze logoul Initiativei pentru Dezvoltarea Durabila a Padurilor - Sustainable Forestry Initiative (SFI®), pentru recunoasterea standardelor globale. Logoul recunoaste produsele din lemn certificate PEFC CoC in afara Americii de Nord. HS Timber Group este lider european in productia de cherestea, panel si alte elemente din lemn masiv cu valoare adaugata ridicata, produse prezente pe piete din peste 70 de tari din intreaga lume.
SFI promoveaza sustenabilitatea prin colaborari axate pe padure. Prin utilizarea logoului SFI, HS Timber Group contribuie la educarea pietei cu privire la produsele forestiere provenite din resurse sustenabile si ofera consumatorilor informatii pentru a lua decizii de cumparare responsabile. HS Timber Group trebuie, de asemenea, sa furnizeze informatii anuale catre SFI despre originea materialului lemnos.
„Salutam HS Timber Group ca utilizator al logoului SFI Global in Europa, o companie care aprovizioneaza piata americana cu produse. Cu logoul SFI pentru recunoasterea standardelor globale, suntem incantati sa oferim comunitatii de utilizatori PEFC accesul la cea mai recunoscuta eticheta pentru certificare forestiera din America de Nord,” a spus Jason Metnick, Senior Vice President of Customer Affairs al SFI. Potrivit unui studiu recent realizat de Two Sides America de Nord, 54% dintre consumatorii americani au cunostinte despre SFI, si este cea mai recunoscuta eticheta pentru certificare forestiera din S.U.A.
Certificarea PEFC™ pentru lantul de custodie
O conditie prealabila pentru utilizarea logoului SFI pentru recunoasterea standardelor globale este detinerea unei certificari PEFC pentru lantul de custodie. HS Timber Group a fost certificat conform standardului PEFC CoC in 2014. In plus, pentru a adauga asigurari suplimentare cu privire la originea legala a lemnului, HS Timber Group a lucrat cu experti in lantul de aprovizionare de la KPMG LLP Canada. pentru a-si sprijini initiativele de imbunatatire continua pentru aprovizionarea fabricilor de cherestea din Romania si pentru a imbunatati protocoalele existente si procesele din lantul de custodie referitoare la diminuarea riscului de a primi lemn din surse neconforme. Originea legala a tuturor materialelor lemnoase prelucrate este verificata prin proceduri, atat pentru materialul certificat, cat si pentru cel necertificat.
Certificarea lantului de custodie este cruciala pentru misiunea HS Timber Group
„Certificarea este o piatra de temelie a abordarii pe care compania o are cu privire la sustenabilitate. Chiar daca nu efectuam noi activitati de exploatare forestiera, certificarea lantului de custodie este o parte cruciala a misiunii noastre. Sprijinim practicile de management forestier sustenabil de la fata locului,” a spus Michael Proschek-Hauptmann, Director departament de conformitate si sustenabilitate la HS Timber Group.
HS Timber Group si-a asumat obiectivul ca incepand cu anul 2025 sa achizitioneze doar material lemnos 100% certificat. Suntem mandri ca acum utilizam logoul SFI pentru recunoasterea standardelor globale pe produsele noastre.
„Aceasta certificare subliniaza angajamentul nostru continuu in ceea ce priveste sustenabilitatea operatiunilor pe care le desfasuram,” a adaugat Proschek-Hauptmann.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19VideoConfAC-iulALLBIMAUTODESKelmas_1oct
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hilti
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
ssab ag antrepriza generala
rigips
Acvatot 2019
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AHK 2018
econet
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere