Agenda Constructiilor
Joi, 06 Mai 2021
 
Home - Stiri - Sustenabilitate - VOX Park obtine prima certificare BREEAM In-Use Outstanding v6 din Romania
VOX Park obtine prima certificare BREEAM In-Use Outstanding v6 din Romania
Sustenabilitate & CSR Publicat de Elena Icleanu 26 Aug 2020 10:24
Cladirea de birouri Vox Technology Park a obtinut certificarea sustenabila BREEAM In-Use cu calificativul Outstanding, cel mai inalt nivel existent pe plan international si prima din Romania care obtine acest nivel dupa versiunea v6, emisa in mai 2020.
BREEAM v6 este cea mai recenta si riguroasa versiune de certificare sustenabila a activelor imobiliare elaborata de catre britanicii de la BRE, liderul mondial in evaluarea si certificarea sustenabila a cladirilor.
Cea mai recenta versiune de certificare BREEAM aduce numeroase imbunatatiri in ceea ce priveste evaluarea rezultatelor de administrare a cladirilor, sanatatea in spatiile inchise, intr-un context general dominat de pandemia Covid-19, si adaptarea la schimbarile climatice, aditional parametrilor urmariti prin versiunile anterioare.
"Certificarea In-Use Outstanding obtinuta de catre Vox Technology Park atesta angajamentul nostru inspre asigurarea unui management performant al proiectului la cele mai inalte cote posibile. Eficienta energetica ridicata a cladirii, siguranta la locul de munca in noul context si impactul cat mai redus al proiectului asupra mediului inconjurator au fost si vor fi principii fundamentale in activitatea noastra de zi cu zi", declara Virgil Tornoreanu, managing partner Vox Property Group, dezvoltatorul si proprietarul Vox Technology Park.
Certificatul BREEAM In-Use obtinut este unul complet, acoperind atat componenta de performanta a activului, cu un scor de 95%, cat si de administrare a acestuia, cu un punctaj de 91,3%, ambele cu nivelul Outstanding.
Aditional crearii unui mediu de lucru sanatos si a unui impact redus asupra mediului inconjurator, intr-un context in care toate cladirile nou construite in Romania sunt obligate sa isi reduca emisiile de carbon potrivit directivelor europene, o cladire certificata cu un calificativ Outstanding poate obtine reduceri de pana la 20% ale consumurilor de energie si resurse. 
Certificarea In-Use are o valabilitate de trei ani si este obtinuta, in unele cazuri, de catre proprietari pentru a atesta nivelul de sustenabilitate a cladirilor si rezultatele acestora. Certificarea In-Use reprezinta si un instrument cu ajutorul caruia proprietarii de cladiri isi pot intocmi un plan de imbunatatire a sustenabilitatii si a rezultatelor unui activ, confirmand periodic starea cladirii si daca modul de administrare este unul performant si atent la nevoile eventualilor chiriasi.
"Dupa ce am obtinut certificarea initiala a proiectului cu unul din cele mai bune scoruri din Romania, acum am analizat cum functioneaza cladirea si cum este administrata, urmarind criteriile din cea mai noua si riguroasa versiune de certificare BREEAM. Noul standard, lansat in mai 2020, aduce numeroase imbunatatiri ale versiunilor anterioare, aditionale preocuparilor deja existente: eficienta energetica, confortul, managementul deseurilor, biodiversitate si existenta dotarilor necesare in cladire si in vecinatate", a declarat Adrian Pop, arhitect si auditor BREEAM in cadrul ADP Green Building.
***
Vox Technology Park are o suprafata inchiriabila de 26.600 mp si a fost finalizat in Timisoara urma unei investitii de 30 de milioane de euro realizata de catre Vox Property Group, unul din cei mai importanti dezvoltatori imobiliari din vestul tarii. Compania are in dezvoltare si proiectului rezidential Vox Vertical Village, amplasat in imediata apropiere a proiectului de birouri.
ADP Green Building este unul dintre cei mai activi consultanti in domeniul sustenabilitatii cladirilor din Romania, folosind standardul BREEAM (Building Research Establishment's Environmental Assessment Method).
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKTERAPLASTALLBIMVideoConfAC-iulgamma_2021
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hidroplasto
CELCO 2020
rigips
Acvatot 2019
ssab ag antrepriza generala
ERBASU CONSTRUCT
cv water 2021
strabag nivel 1
hilti

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
AHK 2018
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere