Agenda Constructiilor
Joi, 24 Septembrie 2020
Home - Stiri - Sustenabilitate - Costel Alexe: Investitii si achizitii durabile, pentru tranzitia catre o economie neutra
Costel Alexe: Investitii si achizitii durabile, pentru tranzitia catre o economie neutra
Sustenabilitate & CSR Publicat de Elena Icleanu 06 Aug 2020 11:43
Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Costel Alexe, a participat miercuri la dezbaterea Pactul Ecologic European: implementare si perspective pentru Romania. La sfarsitul lunii aprilie, Costel Alexe a fost mandatat de Guvern sa semneze, in numele Romaniei, declaratia comuna a statelor membre privind utilizarea investitiilor din Pactul Ecologic European (Green Deal), ca element-cheie in planul de redresare a Uniunii Europene, dupa pandemia Covid-19. Demnitarul a deschis prima sesiune a dezbaterii pe tema "Europa, continent neutru din punct de vedere climatic pana in 2050", ce a avut loc ieri. 
"Prioritatea noastra pentru urmatoarea perioada este concentrarea pe proiecte de mediu, pentru ca Romania sa beneficieze de cat mai multi bani din fondurile pe care le are la dispozitie. Aceste investitii trebuie sa fie complet aliniate obiectivelor Pactului Ecologic European, Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabila, precum si obiectivului de limitare a incalzirii globale la 1,5°C al Acordului de la Paris, pentru a evita consecintele catastrofale ale schimbarilor climatice", a declarat ministrul Costel Alexe. 
In luna mai a acestui an, Romania s-a alaturat grupului Statelor Membre UE care sustin Redresarea Ecologica a Uniunii Europene, urmand calea investitiilor durabile. Pactul Ecologic European promoveaza o abordare integrata pentru toate sectoarele si le plaseaza spre aceleasi obiective: neutralitatea climatica, protectia mediului, utilizarea durabila a resurselor si sanatatea si calitatea vietii cetatenilor.
"Ne-am angajat astfel sa directionam fondurile din Planul de Investitii al Pactului Ecologic European catre investitii si achizitii durabile care sa sprijine tranzitia la o economie neutra din punct de vedere climatic. Trebuie sa ne asiguram ca fondurile financiare puse la dispozitie prin Planul de Investitii al Pactului Ecologic European nu sunt irosite, de aceea este crucial sa dezvoltam o structura institutionala care sa asigure o implementare eficienta a Pactului Ecologic European si, in acelasi timp, indeplinirea angajamentului Romaniei si aici rolul de coordonator general revine Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor", a subliniat Costel Alexe. 
Celelalte doua sesiuni ale dezbaterii s-au axat pe finantarea tranzitiei catre neutralitatea climatica si contributia politicilor sectoriale in atingerea obiectivelor de tara. Astfel, reprezentantul Bancii Europene de Investitii a subliniat ca strategia pentru clima a BEI vizeaza mobilizarea finantarii pentru tranzitia catre o economie cu emisii reduse de CO2 si totodata rezistenta la schimbarile climatice.  
La intalnire au participat, alaturi de reprezentanti ai MMAP, Iulian Octavian Stana, Secretar de Stat in cadrul MMAP, Andreea Kohalmi-Szabo, Presedinte AFM, reprezentanti ai Parlamentului Romaniei, ai Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei, ai Asociatiei Producatorilor si Distribuitorilor de Chimicale din Romania, ai CIROM, Bankwatch, ai BEI, ai Ministerului Fondurilor Europene, ai Ministerului Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor, ai Ministerului Energiei, Economiei si Mediului de Afaceri, ai Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, ai Ministerului Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulCOVID-19ALLBIMAUTODESKallbim
ROCKWOOL 196
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ssab ag antrepriza generala
strabag nivel 1
hilti
CELCO 2020
Acvatot 2019
rigips
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere