Agenda Constructiilor
Sambata, 04 Aprilie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Utilaje & Echipamente - ADUC: Piata de utilaje a scazut cu 40% anul trecut
ADUC: Piata de utilaje a scazut cu 40% anul trecut
Utilaje & Echipamente Publicat de Elena Icleanu 28 Mar 2017 11:31
Piata locala a utilajelor pentru constructii a scazut cu aproximativ 40% in 2016 fata de nivelul anului anterior, ajungand la circa 2.000 de echipamente, cifra incluzand toate utilajele noi, autonome (fara cele de mica mecanizare), inclusiv pe cele utilizate in alte domenii. Conform datelor Asociatiei Distribuitorilor de Utilaje pentru Constructii (ADUC), vanzarile distribuitorilor locali au fost sprijinite de echipamentele comercializate in agricultura, industrie si in domeniul exploatarilor forestiere.
"Daca am lua in calcul exclusiv vanzarile de utilaje pentru constructii, estimam o scadere de 80%-85% in 2016. Am avut, insa, un «colac de salvare» in alte domenii, precum cele de agricultura, industrie si exploatari forestiere. In situatia in care ne aflam acum, perspectivele din domeniul constructiilor sunt sumbre si tendinta se mentine negativa. Ne pastram, insa, optimismul. Avem «scenarii» bune daca va exista o reevaluare a autoritatilor privind investitiile in constructii. In cazul in care acest lucru nu se va intampla, ne indreptam preponderent spre sectorul industrial", a declarat Alexandru Badea, presedintele ADUC si directorul general al companiei Ascendum Machinery, distribuitorul utilajelor marca Volvo in Romania.
Conform estimarilor reprezentantului ADUC, estimarile pentru perioada urmatoare sunt negative, in situatia in care proiectele de investitii in infrastructura se amana repetat.
 
Lipsa de transparenta in achizitiile publice si utilajele neconforme accentueaza criza din domeniu
Cele mai multe probleme pe care le intampina companiile din sectorul constructiilor se "muta" si pe piata distribuitorilor de utilaje, ...

Pentru a continua lectura articolului in format complet
va rugam sa optati pentru
AUTENTIFICARE sau ABONARE STIRI

Va multumim! 

 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMACADTeraSteelCOVID-19
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere