Agenda Constructiilor
Duminica, 25 Octombrie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Utilaje & Echipamente - BERGERAT MONNOYEUR: Scadere de 40% pe piata utilajelor de constructii, in T1
BERGERAT MONNOYEUR: Scadere de 40% pe piata utilajelor de constructii, in T1
Utilaje & Echipamente Publicat de Elena Icleanu 13 Mai 2016 12:32
Piata locala a utilajelor pentru constructii a inregistrat un declin de 40% in primele trei luni ale acestui an, pentru 2016 fiind posibil un recul de minimum 25%, potrivit estimarilor lui Liviu Neagu, directorul general al Bergerat Monnoyeur Romania si Republica Moldova, si reprezentantul exclusiv al grupului nord-american Caterpillar (Cat) in cele doua tari. Dupa o crestere de circa 40% in domeniu realizata in 2015, pana la 130-135 milioane de euro si circa 1.600 de utilaje noi comercializate, lipsa de proiecte in special de infrastructura si dificultatile specifice ale mediului economic din tara noastra vor genera un nou declin pe piata in 2016. "Conform datelor statistice oficiale, volumul lucrarilor de infrastructura a scazut anul trecut fata de nivelul oricum minim din 2014, cresterea de ansamblu a pietei (+10%) fiind generata mai ales de segmentul de cladiri. Lipsa proiectelor de infrastructura va avea un impact foarte mare asupra furnizorilor de utilaje si consider ca suntem norocosi daca piata de profil va scadea numai cu 25% in 2016", a declarat Liviu Neagu.
In acest context, cifra de afaceri a Bergerat Monnoyeur a crescut, in 2015, cu 16%, pana la 51 milioane de euro, insa estimarile pentru 2016 nu sunt foarte bune. "Cred ca vom reusi sa castigam o cota de piata de 3% in acest an, dar premisele nu sunt deloc favorabile", a mai spus reprezentantul Bergerat Monnoyeur.
 
Numai dezvoltarea si interconectarea oraselor mici pot aduce performante la nivel de tara
Potrivit lui Liviu Neagu, Romania are probleme foarte mari legate de dezvoltarea inegala a oraselor mici si infrastructura precara sau inexistenta care le conecteaza intre ele, dar si cu marile centre urbane. "Sunt necesare proiecte si in orasele mai mici, pentru o dezvoltare sustenabila a tarii. Trebuie lansate proiecte si atrase finantari, dar acestea sa se justifice economic pe o perioada de 15-20 de ani, cel putin. Avem nevoie de proiecte de dezvoltare locala, deoarece acestea aduc investitii in jur. Daca construim infrastructura numai in jurul oraselor mari, se nasc foarte multe dezechilibre si in localitatile mai mici nivelul de trai scade si populatia migreaza. Orasele mici se pot dezvolta numai prin interconectarea acestora, prin dezvoltarea de proiecte sustenabile economic si, nu in ultimul rand, prin asigurarea unor conditii minime de confort, macar in ceea ce priveste bransarea la retelele de utilitati", a explicat Liviu Neagu.
 
Lansari exclusive si testare de produse, la Zilele Portilor Deschise
Bergerat Monnoyeur Romania a organizat, in perioada 12-13 mai 2016, evenimentul Zilele Portilor Deschise 2016, derulat sub sloganul "Impreuna construim viitorul - solutii noi, inteligente!". La eveniment au participat circa 200 de parteneri din toata tara ai companiei. "Zilele Portilor Deschise a devenit un eveniment de referinta al industriei. Este locul in care reprezentantii celor mai importante companii din Romania se reunesc, pentru a descoperi tehnologii, produse si servicii care pot simplifica munca si pot eficientiza costurile operationale", a declarat Liviu Neagu.
Printre produsele care au putut fi testate la eveniment se afla autogrederul Cat 140M3, cu sistem Trimble GCS900 3D (dedicat constructiei si intretinerii drumurilor), buldozerul Cat D6N cu sistem Trimble GCS900 2D si excavatorul hidraulic Cat 323E, cu sistem Cat Grade Control. In cadrul evenimentului au fost prezentate, in premiera, avantajele liniei de produse Cat XE, care cuprinde doua incarcatoare frontale pe roti 966M XE si 972M XE, precum si excavatorul hibrid 336F XE.
In plus, a fost prezentata si noua solutie de cartografiere dezvoltata de Caterpillar Inc si Redbird, ce presupune colectarea si analiza de date aeriene cu ajutorul dronelor, pe santiere. Analiza datelor se realizeaza prin intermediul platformei software Cardinal, produs bazat pe tehnologie cloud. Platforma poate fi accesata de oriunde, oricand si ofera informatii cadastrale atat in format 3D, cat si 2D. Caterpillar a folosit deja in Romania acest gen de cartografiere, pentru un studiu de fezabilitate la cinci cariere.
In cadrul evenimentului, au mai avut loc discutii si dezbateri despre programele cu subventii UE, oportunitatile pe care acestea le aduc, dar si dificultatile cu care se confrunta companiile ce le acceseaza.
***
Bergerat Monnoyeur, dealer Cat de peste 80 de ani si parte a grupului Monnoyeur, este reprezentantul exclusiv al Caterpillar in Romania si Republica Moldova. Grupul Monnoyeur ofera echipamente, servicii si consultanta pentru profesionistii din diverse domenii de activitate si include patru companii: Eneria (solutii de productie a energiei si monitorizare), IPSO Agricultura (lider in distributia de utilaje agricole si importator unic autorizat al utilajelor John Deere), Sitech Romania Construction Technology si Bergerat Monnoyeur (utilaje de constructii). In 2015, grupul Monnoyeur a realizat, in tara noastra, o cifra de afaceri cumulata de 175 milioane de euro, avand 550 de angajati.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulCOVID-19ALLBIMelmas_1octAUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ssab ag antrepriza generala
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
hilti
rigips
CELCO 2020
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ef-de-n
econet
AHK 2018
AICPS_30
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere