Agenda Constructiilor
Sambata, 08 Mai 2021
 
Home - Stiri - Utilaje & Echipamente - ELMAS si-a stabilit un buget de investitii de peste 4 milioane de euro in acest an
ELMAS si-a stabilit un buget de investitii de peste 4 milioane de euro in acest an
Utilaje & Echipamente Publicat de Elena Icleanu 19 Apr 2021 06:53
Compania brasoveana ELMAS, lider in domeniul instalatiilor de ridicat, si-a programat pentru acest an un buget de investitii de patru milioane de euro, dupa ce anul trecut, din cauza pandemiei, s-a vazut nevoita sa opreasca toate investitiile semnificative. „Anul trecut am finalizat lucrarile de amenajare la Centrul de Dezvoltare si Inovare ELMAS, prevazute in investitia de aproximativ 900.000 de euro demarata in 2019”, spun reprezentantii companiei.
Pentru anul acesta, compania intentioneaza sa construiasca in regim de prototip un sistem automat de parcare auto, precum si sa achizitioneze utilaje performante pentru retehnologizarea fluxului de productie. De asemenea, compania va investi anul acesta in digitalizarea activitatii de productie, precum si aplicarea unor tehnologii noi la echipamentele fabricate de ELMAS.
Compania a reusit anul trecut sa isi creasca profitul, in conditiile unei cifre de afaceri in usoara scadere. Astfel, anul trecut afacerile firmei brasovene s-au comprimat de la 32 la 29,5 milioane de euro, iar pentru anul acesta se intrevede o crestere de 5%. „Discutam de un an 2020 complet atipic, care a comprimat volumul vanzarilor din mediul economic in majoritatea sectoarele, si a limitat foarte mult relatiile directe de afaceri. In trimestrul II din anul trecut s-a inregistrat o scadere a cifrei de afaceri care a reusit sa fie compensata in a doua parte a anului”, explica Marius Paraipan, marketing manager al companiei, care precizeaza ca 14% din cifra de afaceri a fost realizata la export. „Investitiile realizate in ultimii patru ani, in valoare de peste 5 milioane de euro au dus la crearea de locuri de munca la standarde inalte, implementarea de tehnologii moderne, cresterea capacitatii de productie, dezvoltare si inovare. Toate aceste elemente au crescut gradul de competitivitate al produselor fabricate la Brasov si ne-au deschis oportunitati pentru lucrari complexe pe pietele interne si externe din domeniul ascensoarelor, macaralelor industriale si a structurilor metalice. Pe acest fond, exportul inregistreaza de la an la an o evolutie pozitiva, atingand in 2020, 14 procente din cifra totala de afaceri”, noteaza Marius Paraipan.
In prezent, business-ul brasovean are aproape 400 de angajati, iar pentru anul in curs compania Elmas doreste sa angajeze alte 40 de persoane. „In vederea compensarii lipsei de personal calificat din domeniul ascensoarelor in piata romaneasca, am obtinut autorizarea pentru formarea profesionala in cadrul companiei pentru specializarea „Montator, reglor si depanator de ascensoare”. Cu dotarea necesara si echipa de traineri calificati vom incepe anul acesta prima sesiune de pregatire”, mentioneaza reprezentantii companiei.
Pandemia nu a afectat foarte tare business-ul brasovean, deoarece acesta a invatat din criza financiara si economica din 2009. „Acea criza, care s-a desfasurat intre 2009 si 2013, ne-a demonstrat ca inovatia este singura cale de a reduce din efectele negative survenite. Din acel moment am fost permanent atenti sa dezvoltam un management performant in toate departamentele.
Am invatat ca investitia in viitor inseamna inovatie corelata cu tehnologie moderna, cautarea si deschiderea de noi piete, un mediu de lucru sustenabil si o administrare corecta a resurselor financiare. Evident ca acest mod de abordare a implicat updatarea continua a resurselor umane prin derularea diferitelor programe de training si perfectionare profesionala. Prin implementarea si respectarea cu strictete a masurilor de preventie si protectie impotriva pandemiei, activitatea companiei s-a derulat fara sincope. Departamentele de productie, montaj si service si-au desfasurat activitatea fara intrerupere, respectand normele de protectie in vigoare. Prin rotatie, parte din personalul TESA a lucrat atat in sistem de telemunca, cat si in cadrul companiei”, sustin reprezentantii companiei.
De altfel, anul trecut, in plina pandemie, compania brasoveana a lansat produse noi in domeniul ascensoarelor cu modul de decontaminare UVECO si casete de comanda touchless si a investit, in acelasi timp, in digitalizarea activitatii de service si montaj. Totodata, compania a livrat primele sale macarale industriale de 150 si 360 de tone, dar a si castigat, pentru al treilea an consecutiv, trofeul „Project of the Year” - Elevator World, cu platforma pentru persoane „Pasarea Maiastra”, la categoria “Lifturi speciale”.
***
Compania Elmas Brasov a fost infiintata in 1990 cu capital 100% autohton, activitatea principala fiind fabricarea echipamentelor de ridicat si manipulat. Sediul central al companiei este in Brasov, spatiile de productie, depozitare, service si cel administrativ desfasurandu-se pe o suprafata de 70.000 de metri patrati.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMVideoConfAC-iulAUTODESKTERAPLASTgamma_2021
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ERBASU CONSTRUCT
ssab ag antrepriza generala
rigips
hidroplasto
CELCO 2020
strabag nivel 1
hilti
Acvatot 2019
cv water 2021

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ef-de-n
AHK 2018
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere