Agenda Constructiilor
Luni, 23 Noiembrie 2020
Home - Stiri - Actualitatea interna - Colliers: Chiriasii isi platesc la timp obligatiile catre proprietarii de cladiri
Colliers: Chiriasii isi platesc la timp obligatiile catre proprietarii de cladiri
Actualitatea interna Publicat de Stelian DINCA 30 Oct 2020 13:39
Majoritatea chiriasilor si-au respectat obligatiile contractuale fata de proprietarii cladirilor de birouri administrate de Colliers International si in perioada iulie-septembrie, chiar daca multe companii au functionat in sistem hibrid, imbinand activitatea de la distanta cu prezenta la birou. Astfel, ponderea chiriasilor care si-au platit la timp datoriile a fost in trimestrul trei al acestui an de 91%, fata de 87% in aceeasi perioada din 2019, in ciuda efectelor pandemiei asupra activitatii lor, arata datele diviziei de administrare a proprietatilor din cadrul Colliers International.
”Datele Colliers privind comportamentul de plata si, in general, datele la nivel macroeconomic in acest sens sugereaza ca nu exista un stres exagerat acumulat pana acum in randul companiilor. Intr-adevar, au aparut in ultimele luni putin sub 100.000 de noi someri, dar pierderile de locuri de munca par sa se fi stabilizat inca din august, iar intentiile de angajare isi revin mult mai rapid decat in urma cu un deceniu. In plus, datele bancii centrale arata ca sumele refuzate la plata cu instrumente de debit ale companiilor – care ar indica gradul de stres din economie – se afla aproape de minimele acestui ciclu si la valori sensibil sub cele de anul trecut, ceea ce arata ca banii circula adecvat intre firme”, explica Alexandru Atanasiu, Associate Director Real Estate Management Services in cadrul Colliers International.
Chiriasii din cladirile de birouri de clasa A confirma si in trimestrul trei al „anului pandemic” bunele intentii si practici in raport cu obligatiile pe care si le-au asumat. In luna septembrie, de exemplu, 88% dintre chiriasi si-au platit la timp obligatiile catre proprietarii cladirilor de birouri, fata de 81% in septembrie 2019, cand activitatile business-urilor nu erau lovite de criza provocata de pandemia de COVID-19.
Chiar daca au fost cei mai afectati in ultima perioada, mai bine de o treime (76%) din chiriasii spatiilor de retail au reusit sa-si respecte obligatiile contractuale, care includ chiria, utilitatile si costurile cu serviciile, si le-au achitat la termen in trimestrul trei al „anului pandemic”, procent in usoara crestere in comparatie cu aceeasi perioada din 2019.
La randul lor, si chiriasii din spatiile industriale administrate de Colliers International au incercat in cea mai mare parte sa-si plateasca la timp obligatiile, numarul de companii care au putut respecta toate obligatiile contractuale in perioada iulie - septembrie a acestui an fiind insa mai mic in comparatie cu aceeasi perioada din 2019, dar ponderea chiriasilor care au platit la timp datoriile a ramas peste 80%.
Colliers International administreaza un portofoliu total de peste 550.000 de metri patrati de spatii industriale si de birouri, si include proiectele de birouri Equilibrium, Business Garden Bucharest, The Office din Cluj-Napoca, The Bridge, Hermes Business Campus, Stefan cel Mare Building, Art Business Center, portofoliul de birouri detinut de Adam America, portofoliul de birouri detinut de Smartown Group, Allianz Office Building Brasov si Vox Technology Park din Timisoara, precum si trei parcuri industriale in Timisoara, Brasov si Arad si parcul industrial ELI Park 1 dezvoltat de Element Industrial in nordul Capitalei.
 
elmas_1octALLBIMCOVID-19AUTODESKVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
rigips
Acvatot 2019
hilti
ssab ag antrepriza generala
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AHK 2018
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere