Agenda Constructiilor
Vineri, 31 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - AHK: Aderarea Romaniei la Schengen ar ajuta lantul de distributie din intreaga UE
AHK: Aderarea Romaniei la Schengen ar ajuta lantul de distributie din intreaga UE
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Elena Icleanu 09 Dec 2022 14:34
Reprezentantii companiilor germane in Romania si-au exprimat dezamagirea cu privire la votul negativ acordat de Austria privind aderarea la spatiul de libera circulatie europeana. Camera de Comert si Industrie Romano-Germana (AHK Romania) subliniaza ca libera circulatie a bunurilor aduce beneficii economice semnificative transportatorilor si mediului de afaceri in general, prin eliminarea obligativitatii controalelor suplimentare la frontierele interne ale Uniunii Europene, dar si avantaje pentru investitiile straine, prin crearea unui mediu economic de stabilitate si incredere.
"Reducerea costurilor asociate timpilor de asteptare in vami, alaturi de reducerea intarzierilor in lanturile logistice fluidizeaza comertul transfrontalier si creeaza un pret corect marfurilor destinate cetatenilor europeni. De aceea este in interesul tuturor statelor membre ca Romania sa faca parte din spatiul Schengen. In egala masura, este si un semnal important pentru investitori", au transmis reprezentantii AHK Romania.
Camera de Comert si Industrie Romano-Germana ramane un sustinator fervent al intrarii Romaniei in spatiul Schengen si spera ca acest lucru sa se intample intr-un orizont de timp apropiat. Un succes in acest proces il reprezinta eliminarea recenta a MCV (Mecanismul de cooperare si verificare), impus Romaniei odata cu aderarea la UE.
"Romania a dovedit ca indeplineste criteriile de aderare, fapt care a reiesit clar in urma controalelor efectuate de echipele de tehnicieni ai Comisiei Europene. State membre importante ale Uniunii Europene si ale spatiului Schengen, precum Germania si Franta, s-au pronuntat in multiple randuri pentru includerea Romaniei in zona de libera circulatie europeana. Admiterea Romaniei ar fi un castig pentru blocul comunitar, Europa ar fi mai puternica si mai prospera. Suntem foarte dezamagiti de acest vot, dar speram totusi ca o decizie «pentru Schengen» sa fie luata in curand", a declarat Andreas Lier, presedintele AHK Romania.
AHK Romania considera ca statele UE trebuie sa dea dovada de unitate, mai ales in contextul razboiului din Ucraina si al celorlalte provocari de la nivel global. Conflictul cu Rusia, care a reconfigurat rutele de transport de marfuri in Europa, a dus deja la scumpiri importante, iar industrii precum cea producatoare de materiale de constructii, metalurgica si chimica sufera din cauza scumpirii energiei. De aceea este in interesul tuturor statelor membre ca Romania sa faca parte din spatiul Schengen. In egala masura, este si un semnal important pentru investitori. "Ne exprimam increderea ca acest lucru se va intampla cat mai curand posibil. Avantajele sunt multiple, nu doar pentru Romania, dar si pentru intreaga Europa, iar companiile germane locale nu pot decat sa sustina in continuare Romania in demersul sau", a spus Sebastian Metz, director general AHK Romania.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
man and machineALLBIMVideoConfAC-iulTERAPLASThilti
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
MAKITA
leviatan
leviatan
FRONTALE
ERBASU CONSTRUCT
BMI_Icopal
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
rigips
viarom
Ubitech
CELCO 2020
strabag nivel 1
BALTIC

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023