Agenda Constructiilor
Joi, 16 Septembrie 2021
wienberger
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - BREC: Cei mai mari dezvoltatori din Romania detin un portofoliu de 8 miliarde euro
BREC: Cei mai mari dezvoltatori din Romania detin un portofoliu de 8 miliarde euro
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Stelian DINCA 19 Iul 2021 06:41
Peste 8 miliarde de Euro este valoarea portofoliilor locale ale celor mai mari investitori imobiliari, conform datelor centralizate de Bucharest Real Estate Club (BREC) de la Cushman & Wakefield Echinox pentru raportul Real Estate Premier League - primul index al proprietarilor si managerilor celor mai mari companii imobiliare active in Romania.
Astfel, Alex Morar - CEO al NEPI Rockcastle cu investitii in retail, Dimitris Raptis - CEO al Globalworth, cu investitii in portofolii de birouri, comerciale si logistice, Doron Klein, CEO al AFI Europe Romania, cu investitii in retail, birouri si rezidential, Iulian Dascalu, fondator al Iulius Group (retail si birouri), Remon Vos, fondator al dezvoltatorului logistic CTP, Fulga Dinu, Country Manager Operations Immofinanz, cu investitii in retail si birouri si Jeroen Biermans, Country Manager al dezvoltatorului logistic WDP administreaza cele mai valoroase portofolii imobiliare din Romania.
Investitorii locali detin cele mai mari proiecte de birouri aflate in constructie. Cele mai mari proiecte de birouri in constructie sunt detinute de investitorii locali One United Properties (One Cotroceni Park I & II – 80.000 mp) si Iulius Group (Palas Campus Iasi – 60.000 mp si UBC 0 Timisoara – 32.000 mp), in clasament urmand proiecte detinute de fondurile Atenor (Belgia) – Expo 48.500 mp si Portland Trust - J8 Office Park – 45.000 mp.
”Vom continua sa monitorizam oportunitatile atractive de investitii in sectorul de birouri – ne aflam in pozitia privilegiata de a dispune de ample lichidati, iar scopul este sa investim intelept”, a declarat pentru Bucharest Real Estate Club Dimitris Raptis, CEO al grupului Globalworth, cel mai mare investitor pe piata de birouri din Europa Centrala si de Est. Globalworth va finaliza anul acesta noua cladire Globalworth Square (28.400 mp), ce dispune de cel mai avansat grad de tehnologie si inovatie din portofoliul dezvoltatorului.
Pe piata logistica, cele mai mari proiecte in constructie sunt detinute de investitori straini. CTP, fondat de Remon Vos (Cehia) se afla in top cu CTPark Bucharest 20-21 (101.800 mp) si CTPark Bucharest North (40.000 mp) iar dezvoltatorul belgian WDP, condus de Jeroen Biermans cu WDP Craiova (58.000 mp), WDP Park Timisoara (57.000 mp) si WDP Park Stefanesti (50.000 mp).
 
 
In sectorul de retail domina de asemenea investitiile straine, in proiecte de tip parcuri de retail sau extinderi ale centrelor comerciale existente. Extinderea Colosseum Mall, detinut de Panico Panayi (cu 16.500 mp) si noul parc de retail Barlad Value Center (16.300 mp) dezvoltat de Prime Kapital, o companie fondata de Martin Slabbert, sunt cele mai mari dintre proiectele curente de investitii in retail.
Rezidentialul este in acest moment cel mai activ sector imobiliar din Romania, cu o serie de investitori locali si internationali aflati in fruntea clasamentului celor mai mari ansambluri rezidentiale in constructie pe segmentul quality, (mediu si premium) cu peste 3.000 de unitati in constructie. Conform datelor transmise de SVN Romania pentru BREC, One Cotroceni Park (cu 868 apartamente), Nusco City, detinut de familia Nusco (622 de apartamente), Greenfield Residence (544 apartamente), Cortina North (530 apartamente), o investitie Eden Capital Development si Belvedere Residences -London Partners (482 de apartamente) sunt cele mai mari proiecte rezidentiale pe segmentul quality, (mediu si premium), in constructie, la acest moment in Bucuresti si suburbii.
”Vom investi in noi proiecte rezidentiale sau mixte, cu focus pe segmentele midlle si upper, unde vedem un mare potential de crestere. In paralel, ne vom dezvolta portofoliul de proprietati pentru inchiriat”, a declarat pentru Bucharest Real Estate Club Victor Capitanu, Co-Fondator One United Properties.
 
Investitiile continua
Fondul austriac Immofinanz se concentreaza pe dezvoltarea brandului de birouri myhive si a brandului de retail VIVO! si STOP SHOP, in timp ce dezvoltatorul belgian Speedwell va lansa vanzarile pentru noul proiect mixt Paltim de la Timisoara in toamna acestui an si intentioneaza sa achizitioneze cel putin cate 2 noi terenuri anual in Romania pentru dezvoltari rezidentiale sau mixte, conform declaratiilor oficialilor companiilor pentru BREC Premier League.
Element Industrial, parte din grupul Element, are in pipeline proiecte de 300.000 mp pentru urmatorii trei ani, atat in Bucuresti - hubul de la Buftea – cat si in tara, in orase precum Ploiesti, Bacau, Pitesti sau Braila.
Skanska a inceput dezvoltarea celei de-a doua faze a proiectului Equilibrium si continua investitiile, in timp ce Vastint pregateste faza a doua a proiectului Timpuri Noi Square, in suprafata de 100.000 mp.
Fondul austriac S IMMO lucreaza la un nou proiect boutique de birouri – Dorobanti Office Building (5.000 mp), CA IMMO anunta continuarea investitiilor in renovare si retehnologizarea cladirilor existente, iar fondul de investitii Lion`s Head prospecteaza piata pentru noi achizitii, ”luand in considerare noi segmente”, conform declaratiei data de Anca Simionescu, Country Manager pentru Romania al Lion`s Head.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKVideoConfAC-iulgamma_2021TERAPLASTALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
AUGUST 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ERBASU CONSTRUCT
rigips
strabag nivel 1
Ubitech
CELCO 2020
hidroplasto
leviatan
hilti
Acvatot 2019
cv water 2021

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
bienala
econet
AHK 2018
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere