Agenda Constructiilor
Joi, 30 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - CJ Suceava are in derulare proiecte europene de aproape 500 milioane euro
CJ Suceava are in derulare proiecte europene de aproape 500 milioane euro
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 14 Mai 2024 06:25
Viziunea de dezvoltare durabila a judetului Suceava este concentrata pe dezvoltarea economica, ca rezultat al sustinerii mediului de afaceri existent din agricultura si industrie si dezvoltarea unui sector al IMM-urilor locale puternic si dinamic, dar si pe folosirea oportunitatilor pe care judetul le are, dezvoltand sectorul serviciilor si valorificand potentialul cultural si turistic, consolidandu-si pozitia de destinatie atractiva in peisajul national si european. Pentru atingerea viziunii de dezvoltare au fost propuse 5 obiective strategice, care, dupa ce vor fi atinse, vor face judetul Suceava mai inteligent - prin promovarea transformarii economice inovatoare si inteligente, mai verde, cu emisii scazute de carbon, mai conectat - prin dezvoltarea mobilitatii, a conectivitatii TIC si a utilitatilor publice, mai social - prin protectie si incluziune sociala, conditii de munca echitabile, egalitate de sanse, sistem sanitar performant si acces pe piata fortei de munca, dar si mai aproape de cetateni, prin promovarea dezvoltarii urbane integrate, a capacitatii administrative si a initiativelor locale. Potrivit estimarilor lui Gheorghe Flutur, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Suceava, institutia pe care o conduce are in derulare proiecte finantate din fonduri europene pentru dezvoltarea judetului in valoare de aproape 500 de milioane de euro.

Aeroport Suceava
 
- Care sunt cele mai mari proiecte de investitii pe care le aveti in dezvoltare, in acest moment in judet?
- Investitiile majore care se afla in derulare la nivelul judetului Suceava vizeaza cu preponderenta dezvoltarea infrastructurii rutiere. Proiecte cu o valoare totala de aproape 600 de milioane de lei se afla in proiectare si executie pentru modernizarea si extinderea retelei judetene de drumuri. Printre cele mai mari dintre acestea, ca valoare, se afla reabilitare DJ 209 B (Valeni - Stanisoara - Iesle - limita judetului Neamt, km 19+000 - 33+600), proiect ce a ajuns la un stadiu de executie de 33%. Antreprenor general este asocierea Antrepriza de Constructii Drumuri si Autostrazi (lider) - Mavgo Holding - Rutier Conex XXI, iar proiectul, cu o valoare de 121,1 milioane de lei conform devizului general, are termenul de finalizare stabilit in decembrie 2024. Finantarea este asigurata din Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL). 
Din bugetul propriu al Consiliului Judetean (CJ), realizam asfaltarea DJ 177 B, Campulung Moldovenesc - Gemenea (km 3+000 - 9+300), proiect ajuns la un stadiu de 29%. Constructor si proiectant este asocierea Calcarul SA (lider) - Dru-Po - Procad - Constructii Montaj AG, iar valoarea proiectului conform devizului general este de 54,65 milioane de lei. Termenul de finalizare este stabilit tot in decembrie 2024.
 
Spitalul de Oncologie
 
Un alt proiect major de asfaltare aflat in executie vizeaza DJ 177A (km 6+850 - 43+615), Frasin - Stulpicani - Ostra - Tarnita - Holda/ DN 17B, (Etapa 2). Lucrarile, aflate in executie, sunt realizate de asocierea Constructii Montaj AG (lider) - Top Scav - Bucovina Energo Consult, termenul de finalizare fiind stabilit in decembrie 2026. Valoarea proiectului este de 45,76 milioane de lei, finantarea fiind asigurata din Programul National de Investitii "Anghel Saligny".
Modernizarea DJ 174C (km 0+000 - 3+660) Panaci - Bilbor este un alt proiect major de infrastructura pe care il implementam la nivel judetean, stadiul de executie in acest caz ajungand la 23%. Constructorul, reprezentat de asocierea Constructii Montaj (lider) - CTT Constructii Safe are la dispozitie o finantare de 40,9 milioane de lei din PNDL, pentru finalizarea proiectului pana in decembrie 2024.
Printre proiectele majore de infrastructura rutiera pe care le implementam la nivel judetean se mai afla modernizarea DJ 209 G, Ulma - Frontiera Ucraina (28,34 milioane de lei), modernizarea DJ 176, Brodina - Brodina de Jos (20,17 milioane de lei), asfaltarea DJ 178B, Satu Mare - Granicesti (20,17 milioane de lei), reabilitarea DJ 208E, Dolhesti - Manolea - Forasti - Oniceni (26,55 milioane de lei) si drumul de legatura dintre DJ 208T (Burdujeni) si DJ 290A - aeroport (31,45 milioane de lei).
Alte proiecte majore, precum modernizarea DJ 176, Argel - Brodina de Jos (121,78 milioane de lei) sau modernizarea DJ 172D, Gradinita (limita judet Bistrita Nasaud) - Tesna (29,64 milioane de lei) se afla in etapa DALI si pentru acestea inca nu am identificat surse de finantare.

Pasaj Spital
 
- Ce alte proiecte majore aveti in dezvoltare in judetul Suceava, in afara celor de drumuri?
- In afara lucrarilor de infrastructura, care au alocata cea mai mare parte a bugetului judetean, un proiect major vizeaza extinderea capacitatii serviciilor medicale a Spitalului Judetean de Urgenta "Sfantul Ioan cel Nou" Suceava prin constructia si dotarea a doua cladiri monobloc cu profil pediatric si boli infectioase. Proiectul se afla in etapa de elaborare a Studiului de fezabilitate (SF), iar pentru finantare vom apela la Programul Operational Sanatate 2021-2027. Tot in domeniul sanitar, avem in plan si renovarea energetica a cladirii principale a acestui spital, proiect in valoare de 65,72 milioane de lei (inclusiv TVA), precum si modernizarea, transformare si extinderea Sectiei de Oncologie (55,2 milioane de lei, inclusiv TVA). Adiacent, vom realiza si caile de acces rutier si pietonal prin pasaj subteran la Spitalul "Sfantul Ioan cel Nou" acest proiect fiind in faza SF.
Alte proiecte majore ce vor fi implementate in perioada urmatoare in judetul Suceava vizeaza reabilitarea si extinderea Campusului scolar de la Liceul Tehnologic Special Bivolarie, din Vicovu de Sus (faza SF), realizarea unui punct de operare aeromedicala la Campulung Moldovenesc (in executie), consolidarea, restaurarea, reabilitarea si dotarea Palatului Administrativ din Suceava (in executie), dar si extinderea si modernizarea retelei de alimentare cu apa si canalizare la Aeroportul "Stefan cel Mare" Suceava si Parcul Industrial Bucovina I (faza SF).
Un proiect major pe care il implementam in parteneriat cu judetele invecinate vizeaza realizarea a 3.000 km de trasee cicloturistice. Proiectul, evaluat la aproape 234 milioane de lei (inclusiv TVA) beneficiaza de finantare din PNRR.
In afara acestora, in judetul nostru vor mai fi implementate doua proiecte de infrastructura ce vor contribui la dezvoltarea Sucevei si o vor conecta cu judetele invecinate. Acestea vizeaza constructia drumului expres A7 Suceava - Botosani, proiect aflat in faza premergatoare semnarii contractului de proiectare (SF+PT), precum si Varianta de ocolire Gura Humorului (faza SF). As mai mentiona si aici un proiect regional major, respectiv Axa rutiera strategica 1: Iasi - Suceava, proiect in valoare de 642,5 milioane de lei (inclusiv TVA), finantat din Programul Operational Regional (POR) 2014-2020.
 
Reabilitare Palat Administrativ
 
- Ce probleme intampinati in desfasurarea activitatii si care sunt factorii care afecteaza demararea/ derularea lucrarilor de constructii?
- Cred ca problema cea mai mare in calea executiei proiectelor de constructii este reprezentata de perioada mare de timp pentru obtinerea avizelor si acordurilor necesare obtinerii Autorizatiei de construire (in mod special avizele de la ape, inclusiv semnarea protocolului si aviz de mediu). Pe santiere, constructorii intampina, in continuare, dificultati legate de asigurarea resursei umane necesare implementarii proiectelor, dar si de adaptarea solutiilor proiectate, pe fondul unor factori care nu tin de autoritatea contractanta. 
 
 
SJU Suceava (cladiri noi)
 
- Care sunt cele mai mari lucrari de investitii pe care le-ati finalizat in 2023?
- Printre proiectele de investitii finalizate cu succes la nivelul judetului Suceava in 2023 se afla modernizarea DJ 209 A, Malini - Slatina - Gainesti, modernizarea DJ 172D, Tesna - Cosna, asfaltarea DJ 178C, Radauti - Fratautii Vechi - Fratautii Noi - Bilca - Vicovu de Sus, modernizarea DJ 208C, Vulturesti - Hartop - DJ 208, modernizarea DJ 209L, Solonetul Nou - Plesa, precum si extinderea terminalului de pasageri la Aeroportul "Stefan cel Mare".
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGhiltiABONARE REVISTESISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
viarom
siniat
MAKITA
Ubitech
konsent
leviatan
Acvatot 2019
ness project
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
rigips
CDS
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
concelex
EDIT-Structural
quadratum

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
econet
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander