Agenda Constructiilor
Sambata, 06 Iunie 2020
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - STRABAG suspenda lucrul pe 1.000 de santiere din Austria, in contextul Covid-19
STRABAG suspenda lucrul pe 1.000 de santiere din Austria, in contextul Covid-19
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 18 Mar 2020 16:33
Grupul Strabag a anuntat suspendarea operatiunilor pe toate santierele de constructii din Austria, aproximativ 1.000 de situri fiind afectate de decizia companiei. Ordinul se aplica pana la o notificare ulterioara, dar nu mai devreme de 22 martie 2020.
"Restrictiile asupra vietii publice asociate cu masurile de prevenire a infectiei cu coronavirus au un impact enorm asupra operatiunilor noastre de constructii. Dupa ce am analizat toate posibilitatile si, mai ales, datorita responsabilitatii pe care o avem fata de societate, ne simtim obligati sa facem acest pas", spune Thomas Birtel, CEO al Strabag SE.
Potrivit unei comunicari a grupului austriac, acesta a evaluat toate santierele aflate in portofoliu si a concluzionat ca, pe cele mai multe situri, este imposibila pastrarea in permanenta a distantei de un metru intre angajati, asa cum prevede legea.
Managerul Strabag precizeaza ca nici lantul de aprovizionare cu materiale si sisteme de constructii nu mai poate fi asigurat, si nici siguranta subcontractorilor.
Conform Strabag, pe santierele care vor fi inchise va fi asigurata paza si, deoarece nu se stie cat va dura aceasta situatie, sunt pregatiti a opri activitatea timp de cateva saptamani. Compania mai precizeaza ca se va lucra, in continuare, pe santierele unde se poate mentine distanta minima intre angajati, dar si la proiectele de interes public major, unde lucrarile vor continua limitat, in acord cu beneficiarii.
Ca masura de precautie, Strabag activeaza "sistemul de avertizare timpurie", prevazut de sectiunea 45a AMFG (documentul oficial al pietei muncii din Austria), atat pentru lucratorii de pe santiere, cat si pentru cei din administratia grupului.
"In acest moment, nu putem evalua in mod fiabil daca si in ce masura operatiunile pe santiere ar putea fi suspendate si in alte tari", precizeaza oficialii Strabag.
Conducerea grupului mai arata ca impactul negativ al acestor masuri nu poate fi cuantificat inca si exista, de asemenea, nesiguranta generata de perioada de timp in care vor fi aplicate masurile, dar si de posibilitatea de inrautatire a situatiei in saptamanile care urmeaza.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
C4E FORUMbluebeamTeraSteelCOVID-19ACAD
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere