Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - PARASITE STUDIO: Crestere cu 30% a numarului de proiecte realizate in 2014
PARASITE STUDIO: Crestere cu 30% a numarului de proiecte realizate in 2014
Arhitectura & Proiectare Publicat de Elena Icleanu 06 Mar 2015 13:45
Numarul de proiecte de arhitectura realizate de biroul Parasite Studio, din Timisoara, s-a inscris in 2014 pe un trend de crestere in comparatie cu anul anterior, in special in primul semestru al perioadei de referita, potrvit opiniei lui Claudiu Toma, arhitect asociat al firmei. Totusi, conform specialistului, la finele lui 2014 si in primele luni din 2015 numarul proiectelor s-a aflat intr-o usoara scadere, conditii in care este dificil de realizat o estimare privind acest domeniu, inclusiv pe termen scurt. "Anul 2014 a reprezentat o perioada optima in raport cu cei precedenti, in ceea ce priveste numarul de proiecte executate, volumul lucrarilor sporind cu peste 30%. Acesta tendinta s-a mentinut, insa, doar in primele doua trimestre ale anului. Diferentele dintre proiectele realizate in ultima perioada si cele dinaintea crizei sunt legate de bugetul alocat si mai ales de dimensiunea finantarii. In prezent, sunt putine investitii importante, pentru care sa prevada un buget consistent, beneficiarii limitandu-se, in special, la locuinte individuale sau colective, precum si la centre comerciale si cladiri de birouri de dimensiuni medii si mici. Dupa dinamica anilor anteriori, putem anticipa o crestere probabila, insa credem ca aceasta va fi moderata in decursul anului acesta, cu sperante mai mari pentru 2016", estimeaza Claudiu Toma. Potrivit opiniei specialistului, principalele tendinte actuale in arhitectura sunt reprezentate de atentia sporita acordata mediului, consumului energetic, costurilor de utilizare si chiar specificului local (materialitate, stil, detalii etc.), trendurile fiind vizibile si in cazul proiectelor premiate la concursurile de arhitectura.
 
Proiectele in lucru vizeaza preponderent segmentul rezidential
Parasite Studio a realizat planurile de arhitectura pentru executia cladirii rezidentiale C House (P+1E), situata intr-unul din cartierele limitrofe ale orasului Timisoara, intr-o zona nou-construita si eterogena atat din punct de vedere al formelor imobilelor, cat si al culorilor utilizate. Proiectul se afla in etapa finala de executie (amenajari). "Volumetria aleasa are un rol dublu, acela de a pune in evidenta solutia in contextul amintit, dar si de a ascunde dinspre strada si exterior spatiul privat, atat cel interior, cat si al curtii. Culoarea alba a finisajului exterior contureaza dinamica orizontal/ verticala a volumetriei, iar nuanta neagra a pietrei cu care este placata fatada are rolul de a largi vizual deschiderile si de a accentua prezenta golurilor. Fatadele casei au o dinamica diferita, in relatie cu punctele cardinale catre care acestea se raporteaza", a explicat arhitectul.
Alte lucrari recente realizate de Parasite Studio sunt reprezentate de o alta locuinta, O House (P+1E), situata tot in Timisoara, fiind destinata unei familii tinere, ce si-a dorit un spatiu deschis, care sa "comunice" cu exteriorul, precum si de proiectul Clinicii Dentare Dentalpraxis, cladire realizata tot in zona limitrofa a Timisoarei.
 
 
ABONARE REVISTEhiltiRAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
leviatan
Acvatot 2019
quadratum
CDS
rigips
viarom
Ubitech
MAKITA
concelex
CONCEPT STRUCTURE
FRONTALE
ness project
theda mar
noark
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
top 500
econet
AICPS_30
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander