Agenda Constructiilor
Duminica, 23 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - ANALIZA - TAMPLARIE & FATADE - Analiza pietei de ferestre din Romania dupa criza Covid-19

Completati si trimiteti solicitarea pentru primirea documentului cu plata prin OP
Document:
Analiza pietei de ferestre din Romania dupa criza Covid-19

Date facturare
Denumire firma/Nume: *
CUI *
E-mail: *
Adresa: *
Telefon: *
* Toate campurile sunt obligatorii
Analiza pietei de ferestre din Romania dupa criza Covid-19
Analiza pietei de ferestre din Romania dupa criza Covid-19
PDF, 8 pag A4
Pret: 48 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: TAMPLARIE & FATADE CORTINA
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Cosmin Dincu, Ovidiu Stefanescu, Camelia Pantel
Data actualizare: 19 mai 2020
Sumar: click aici
Majorarea importului de profile din PVC, aluminiu, feronerie si sticla arhitecturala, precum si a exportului de tamplarie din PVC, atesta fara niciun echivoc faptul ca piata autohtona de ferestre, in ansamblul sau, s-a aflat pe un trend ascendent atat in ultimii cinci ani, cat si in primele doua luni din 2020, pana la declansarea si raspandirea rapida a pandemiei de coronavirus (SARS-CoV-2). Datele istorice indica faptul ca, in trecut, evolutia pietei de profil a fost departe de a putea fi considerata liniara, inregistrand succesiv sincope, cresteri conjuncturale, paliere de saturatie etc. Relevanta din toate punctele de vedere este depresiunea din 2009 - 2010, cand, printr-o conjunctura nefericita legata de un moment electoral prost plasat, Romania a intarziat cu aproape un an implementarea unor masuri dure de austeritate (chiar daca si alte state au actionat la fel), ceea ce a facut ca declinul generat de criza financiara internationala de la finele lui 2008 sa se intinda pe o perioada dubla fata de cat ar fi fost normal. Concret, o piata in crestere accelerata, cu o valoare de circa 1,3 miliarde euro a consemnat un declin de aproape 70%. Aceasta realitate nu mai poate fi asimilata unei incetiniri, ci unui colaps. Criza actuala este net diferita. Din punct de vedere valoric, piata nu a reusit, nici dupa un deceniu, sa revina la punctul maxim din 2008, in prezent situandu-se la mai putin de un miliard de euro. Ceea ce este specific prezentului este ca aproximativ un sfert din incasari vin din exterior, Romania ajungand pe pozitia a doua in Europa, dupa Polonia, in clasamentul exportatorilor de tamplarie termoizolanta. In conditiile intreruperii bruste si violente a rutelor continentate de transport (un veritabil sistem circulator al economiei comunitare), aceasta resursa importanta a fost complet obturata si nu se stie exact cand va reveni la potentialul anterior, greu de atins in pofida eforturilor autoritatilor de la Bruxelles de a stabili coridoare sigure pentru tranzitul continental al marfurilor. Nu trebuie uitat un aspect foarte important: cauza crizei actuale este reprezentata de o epidemie virala si nu de factori obiectivi ai sistemului economic. Asta inseamna ca fluxurile vor fi reluate imediat dupa ce elementul perturbator va fi eliminat. S-a intamplat deja in China, unde peste 90% din productie a fost reluata. Impactul Covid-19 este similar unei furtuni de vara, de o violenta extrema, dar care este de scurta durata.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Fereastra la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii referitoare la tendintele din acest sector de activitate, importurile de sisteme din PVC, aluminiu, feronerie si sticla. De asemenea, este evaluata pe larg situatia exporturilor de tamplarie si a altor indicatori macroeconomici (volumul lucrarilor de constructii, evolutia anuala a numarului de unitati locative finalizate, diverse previziuni ale Comisiei Nationale de Strategie si Prognoza - CNSP etc.), ce au permis realizarea unei analize exhaustive. Datele statistice sunt comentate in contextul noii realitati economice generate de pandemia Covid-19 inclusiv in domeniul tamplariei termoizolante si vitrajelor.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de tamplarie si fatade va fi disponibila in trimestrul al doilea din 2021.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
hiltiABONARE REVISTEALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :Categoria
Domeniul
MAKITA
CDS
ness project
noark
quadratum
strabag nivel 1
Acvatot 2019
concelex
EDIT-Structural
BogArt
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
theda mar
viarom
ERBASU CONSTRUCT
konsent
rigips
siniat

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500
AICPS_30
econet
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander