Agenda Constructiilor
Vineri, 21 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - ANALIZA - Analiza pietei fabricantilor de tamplarie din PVC pe anul 2022

Completati si trimiteti solicitarea pentru primirea documentului cu plata prin OP
Document:
Analiza pietei fabricantilor de tamplarie din PVC pe anul 2022

Date facturare
Denumire firma/Nume: *
CUI *
E-mail: *
Adresa: *
Telefon: *
* Toate campurile sunt obligatorii
Analiza pietei fabricantilor de tamplarie din PVC pe anul 2022
Analiza pietei fabricantilor de tamplarie din PVC pe anul 2022
PDF, 4 pag A4
Pret: 18 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: TAMPLARIE & FATADE CORTINA
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra
Data actualizare: 17 feb 2022
Sumar: click aici
Majorare de 9% estimata in 2022 pentru productia de tamplarie din PVC
Pe baza unor date certificate de Eurostat, cu privire la productia reala de tamplarie PVC din tara noastra (ce includ indicatori valorici si cantitativi), precum si in functie de unele previziuni ale Comisiei Nationale de Strategie si Prognoza - CNSP, referitoare la evolutia volumului lucrarilor de constructii pe termen mediu (pana in anul 2025), incluse in varianta de toamna a studiului (elaborata la 15 noiembrie 2021), s-au putut stabili anumite estimari, cu un anumit grad de acuratete, referitoare la dinamica productiei de tamplarie din PVC. Inca de la inceput, trebuie afirmat faptul ca evolutia acestui segment, marcata doar partial, din cate se observa, de restrictiile impuse de pandemie, o va trasa pe aceea a intregii piete de ferestre si usi termoizolante, avand in vedere ponderea majoritara a sortimentelor din PVC, care nu se va schimba prea curand. De asemenea, producatorii de profil isi diversifica permanent oferta, inclusiv la export, care a continuat sa fie foarte profitabil in ultimul timp, in pofida problemelor privind circulatia persoanelor si a marfurilor la nivelul UE.
Potrivit Eurostat, la nivelul lui 2020 (cel mai recent an pentru care exista date statistice complete), ca valoare, ansamblurile din PVC au avut o cota de peste 75% din totalul productiei vandute. La o anumita distanta, urmeaza usile din lemn, cu 8%, respectiv ansamblurile din aluminiu (circa 9%), ferestrele din lemn (4%) si cele din otel (4%), toate ponderile fiind rotunjite. Trebuie precizat ca, la acest capitol, nu sunt incluse operatiunile de import/export, iar codurile PRODCOM pe baza carora s-au stabilit datele referitoare la productia din Romania se refera doar la ferestre, usi, tocuri, cercevele, rame si praguri ale acestora din PVC, lemn, otel si aluminiu, fara a fi evaluate constructiile speciale, gen fatade cortina, sere si luminatoare, care, nici de aceasta data, nu au putut fi identificate. In orice caz, se poate lua in considerare ca, daca indicatorii de crestere indicati de CNSP pentru volumul lucrarilor de constructii se vor transpune in realitate pentru fiecare segment analizat al pietei de ferestre, cota majoritara a ferestrelor din PVC nu se va modifica, macar pana in 2025.
Revenind la evolutia productiei de tamplarie din PVC, se pot lua in calcul, inca o data, datele certe potrivit carora, in 2020, in tara noastra s-au realizat 4.870.837 de unitati (-21,2% fata de 2019), in valoare de 524.482.276 de euro (+8,4%). Intrucat Comisia Nationala de Strategie si Prognoza, in cel mai recent document al sau, a estimat pentru 2021 o crestere de +0,3% a volumului lucrarilor de constructii - si mai ales pentru ca dinamica productiei de tamplarie nu poate fi diferita de situatia pietei careia i se adreseaza firmele din bransa - s-a preconizat (ca scenariu asemanator) o crestere aproape similara (+0,3%) pentru sectorul de ferestre din PVC. Desigur ca ritmul productiei poate fi superior celui al derularii lucrarilor de constructii doar atunci cand exista anumite exceptii, reprezentate de export, care, de altfel, nu este inclus in valorile mentionate anterior, astfel incat majorarea de +0,3% ar putea fi justificata macar de progresul volumului lucrarilor la imobile rezidentiale, preconizat de CNSP, pentru anul trecut, la +28,5%, in pofida actualei pandemii. Probabil ca un echilibru va fi atins in acest an, cand majorarea estimata a volumului lucrarilor de constructii ar putea fi de +9%, in contextul in care la imobilele rezidentiale se prevede un avans de +10,9%.
Analiza cuprinde date specifice centralizate de la Eurostat,pe baza codurilor PRODCOM - importuri/ exporturi, estimari generale privind evolutia sectorului de constructii, cadru general, de la CNSP, precum si opinii ale reprezentantilor principalilor producatori de ansambluri din PVC activi pe piata locala, precum Casa Noastra (QFort), Bautech Plastic/ Kom-Acar Impex, Deco Plast, Gamma Axial, GIP Craiova, Izotec Group, Lipoplast, Marynk Ideea, Romserv Invest si Tamistef.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Fereastra la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor celor mai importante companii producatoare de tamplarie din PVC.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei producatorilor de tamplarie din PVC va fi disponibila in trimestrul intai din 2023.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
ALLBIMhiltiABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :Categoria
Domeniul
theda mar
rigips
EDIT-Structural
Acvatot 2019
concelex
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
konsent
noark
CONCEPT STRUCTURE
ness project
CDS
Ubitech
quadratum
leviatan
strabag nivel 1
siniat
BogArt
viarom

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
econet
ef-de-n
top 500
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander