Agenda Constructiilor
Sambata, 22 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - APA NOVA: Investitii de 230 mil. euro in modernizarea si extinderea retelei de apa
APA NOVA: Investitii de 230 mil. euro in modernizarea si extinderea retelei de apa
Infrastructura Publicat de Elena Icleanu 09 Dec 2022 13:25
Apa Nova, administratorul retelelor de apa si canalizare din Bucuresti, deruleaza un program de investitii in valoare de aproximativ 230 de milioane de euro pentru modernizarea si extinderea infrastructurii de apa si cresterea sigurantei sistemului de alimentare cu apa in situatii de urgenta, precum seisme sau poluare. Programul a fost initiat in urma cu un an si jumatate se va derula pe o perioada de circa 11 ani. Din total, 81 milioane de euro vor fi alocati pentru modernizarea si extinderea retelelor de apa si canalizare, 58 milioane de euro pentru adaptarea infrastructurii la nevoile actuale si circa 90 de milioane de euro, pentru ombaterea schimbarilor climatice si reducerea riscurilor de inundatie.
Potrivit Apa Nova, investitiile vizeaza, in primul rand, extinderea retelelor de apa cu aproximativ 125 km si canalizare cu aproximativ 89 km, conform MasterPlanului de apa si canalizare, in vederea crearii premisei de evolutie sustenabila a zonei metropolitane si asigurarii accesului la servicii de utilitate publica pe strazile necadastrate si nesistematizate, valoarea acestui program multianual ridicandu-se la 81 milioane de euro, cu termen de finalizare in 2027.
"Implementam proiecte pentru adaptarea infrastructurii de apa la nevoile actuale si la dezvoltarea urbana prin redimensionarea sistemului de distributie a apei in Bucuresti si in zonele limitrofe, proiect investitional de care vor beneficia peste 645.000 de locuitori ai Capitalei, fiind alocate, de asemenea, fonduri in valoare de aproximativ 58 milioane de euro", a declarat Andrei Hostiuc, directorul general al Apa Nova.
Compania mai implementeaza proiecte pentru combaterea schimbarilor climatice si reducerea riscurilor de inundatie in zonele depresionare, prin reabilitari, redimensionari si construirea de sisteme separative la reteaua de canalizare, fiind alocate fonduri de aproximativ 90 milioane de euro.
Andrei Hostiuc a precizat ca pana la finalul anului sunt deja 38,5 milioane de euro cheltuiti in cadrul programului de investitii, reprezentand 42 de kilometri de retea de apa reabilitati, redimensionati si peste 30 de km de retea de canalizare.
 
Buget de 21,5 milioane de euro pentru investitii, in 2023
Pentru anul viitor, Apa Nova are un buget de 21,5 milioane de euro doar pentru programul de investitii obligatoriu si tinta companiei este ca in 2023-2024 sa modernizeze aproximativ 50 de km de retea de apa si 40 de km de retea de canalizare. 
In afara acestor investitii, Apa Nova aloca resurse pentru inlocuirea retelelor de azbociment, anul acesta fiind inlocuiti 10 km.
O alta axa strategica a programului de investitii vizeaza cresterea sigurantei sistemului de alimentare cu apa in caz de situatii de urgenta, precum seismele de mare intensitate sau poluarea, prin crearea unor surse independente strategice de apa, adica a unor puturi de mare adancime distribuite in toate sectoarele Capitalei, acest proiect avand o valoare estimata de 2 milioane de euro 
Astfel, Apa Nova isi propune construirea unor surse independente de apa care sa raspunda prompt nevoilor sanitare ale comunitatii in eventualitatea aparitiei unei situatii de urgenta, si anume 35 de puturi de mare adancime distribuite in toate sectoarele Capitalei.
Pentru a evita disconfortul creat de lucrarile de investitii, Apa Nova ia in calcul sa utilizeze tehnologii minim invazive de ultima generatie. Aceste tehnologii vor avea rolul de a reduce numarul de lucrari cu sapatura deschisa, impactul asupra mediului, amprenta de carbon si, totodata, de a reducere disconfortul asupra riveranilor.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiALLBIMABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
concelex
noark
siniat
leviatan
Ubitech
EDIT-Structural
konsent
CDS
quadratum
viarom
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
ness project
strabag nivel 1
rigips
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
BogArt

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500
econet
ef-de-n
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander