Agenda Constructiilor
Marti, 04 August 2020
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - MTIC: In 2020 vor incepe lucrarile de constructii la peste 150 km de autostrazi
MTIC: In 2020 vor incepe lucrarile de constructii la peste 150 km de autostrazi
Infrastructura Publicat de Elena Icleanu 22 Iun 2020 15:31
Ministrul Transporturilor, Lucian Bode a declarat, sambata, cu prilejul unei vizite de lucru in Suceava, ca in acest an vor fi demarate lucrari de construc/- la peste 150 de kilometri de autostrazi si drumuri expres, in toata tara.
"In primul rand, ne-am propus sa nu inchidem niciun santier si acest lucru l-am reusit. Contractele sunt toate in derulare, iar platile sunt facute la zi. In al doilea rand, ne-am propus sa deschidem noi santiere. Am dat ordinul de incepere pentru noi lucrari, 70 de kilometri, pana la sfarsitul anului la peste 150 de kilometri de autostrazi si drumuri expres vor incepe lucrarile efectiv in Romania. Cand spun demaram lucrari noi spun semnam contracte pentru proiectare si executie sau realizare studiu de fezabilitate sau proiect tehnic, dupa caz, pentru proiecte noi. A treia directie de actiune a Guvernului este legata de viziunea in ceea ce priveste dezvoltarea infrastructurii de transport pentru urmatorii zece ani", a declarat ministrul Lucian Bode.
 
Investitiile in infrastructura de transport din judetul Suceava plaseaza acest judet in randul celor cu un potential mare de dezvoltare: prin alocari bugetare semnificative in acest an, la capitolul intretinere drumuri nationale, acest judet a primit echivalentul ultimilor trei ani la un loc, fiind modernizati aproximativ 90 de km de drumuri nationale, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.
 
"In cadrul vizitei de lucru pe care am avut-o sambata, in judetul Suceava, impreuna cu premierul Ludovic Orban, am inventariat stadiul celor mai importante obiective de infrastructura - variantele ocolitoare Suceava si Radauti, ambele cu evolutii bune la nivel de stadiu fizic de executie, dar pentru finalizarea carora antreprenorii trebuie sa mareasca ritmul si sa recupereze restantele inregistrate in anii trecuti. Am primit asigurari din partea antreprenorului de pe VO Radauti ca lucrarile vor putea fi finalizate in luna decembrie 2020, cu 4 luni inainte de termenul din contract, iar pentru tronsonul II din VO Suceava, angajamentul antreprenorului este sa finalizeze in luna octombrie a acestui an. Pentru tronsonul I al acestui obiectiv, am solicitat sa fie respectat termenul, astfel incat la mijlocul lunii iulie 2020 sa se faca receptia la terminarea lucrarilor", a precizat Lucian Bode.
 
Ministrul a mai precizat ca perspectivele sunt extrem de favorabile pentru judetul Suceava, prin prisma investitiilor in infrastructura de transport: prin proiecte de drumuri de mare viteza, acest judet va fi conectat cu Ardealul prin proiectul de Drum Expres Baia-Mare - Bistrita - Vatra Dornei - Suceava, un proiect pentru care in luna august va fi semnat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate. De asemenea, in ceea ce priveste Coridorul IX Pan European, care care strabate judetul Suceava, cu cele doua tronsoane Pascani-Suceava si Suceava-Siret, proiectele se afla in etapa de analiza a ofertelor depuse pentru elaborare studiilor de fezabilitate si a proiectelor tehnice de executie.
 
"Cele doua tronsoane - pentru elaborarea studiului de fezabilitate si intocmirea proiectului tehnic de executie avem depuse patru oferte, pentru fiecare tronson. Estimam ca, fara contestatie, pe data de 20 iulie 2020 vom semna contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate si intocmirea proiectului tehnic. Asadar, in 2022 scoatem la licitatie executia acestor tronsoane. Aceste doua sectoare sunt parte din proiectul autostrazii A7, care reprezinta coloana vertebrala a Moldovei, unind-o de la nord la sud, de aceea accelerarea implementarii acestui proiect reprezinta un obiectiv prioritar. Proiectele pentru Moldova prind contur, dupa ani buni in care doar s-a vorbit despre ele. Toate aceste investitii reprezinta motorul de dezvoltare economica a zonei, iar guvernul liberal este hotarat sa investeasca masiv in proiectele de infrastructura", a mai precizat Lucian Bode.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TeraSteelAUTODESKallbimCOVID-19VideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE-IULIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
elmas 2017
rigips
ssab ag antrepriza generala
strabag nivel 1
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
hilti
FPSC_2019
C4E FORUM
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
ef-de-n
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere