Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - DEMATEK estimeaza o crestere de 50% a pietei de tubulatura, in urmatorii 5 ani
DEMATEK estimeaza o crestere de 50% a pietei de tubulatura, in urmatorii 5 ani
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Elena Icleanu 26 Mar 2021 06:24
In urmatorii cinci ani, piata locala de tubulatura si fitinguri dedicate infrastructurilor de apa, canalizare si irigatii ar putea creste de 5 ori fata de nivelul din 2020, potrivit lui Dan Irimia, directorul regional de vanzari al Dematek Water Management, reprezentanta comerciala a producatorului macedonean de tubulatura si fitinguri Konti Hidroplast. Specialistul estimeaza ca valoarea sectorului de tubulatura PEHD, in cadrul caruia activeaza, a atins o valoare anuala de aproximativ 200 de milioane de euro in 2020, dupa o crestere de 10% comparativ cu nivelul din 2019 si preconizeaza o majorare de 10%-15% pentru 2021.
"Investitiile in zona de infrastructura a proiectelor de alimentare cu apa si canalizare sunt intr-o continua crestere si estimam ca trendul se va pastra si pentru urmatorii ani, in special in ceea ce priveste lucrarile medii si mari de sisteme de irigatii, alimentari cu apa si canalizari, finantate din fonduri europene. In mod diferit fata de alte domenii de activitate care au suferit din cauza restrictiilor sanitare impuse in ultima perioada, constructiile sunt un sector care a functionat fara intreruperi sau intarzieri. In urmatorii cinci ani, preconizam ca se va ajunge la o crestere de 50% a intregului sector. Limitandu-ne la domeniul in care activam, consideram ca piata se situeaza in jurul valorii de 200 milioane euro, iar in 2021 va atinge aproximativ 220 milioane de euro, in urma unei cresteri de 10%. Valorile respective vor fi, probabil, amplificate de cresterile preturilor materiei prime, care au afectat achizitiile la inceputul anului. Daca tendinta actuala se va mentine, nivelul mentionat anterior se va majora cu 10%-15%", a declarat Dan Irimia.
Compania se concentreaza pe proiectele medii si mari cofinantate din fonduri europene - si anume sisteme de irigatii si investitii in alimentarile cu apa si canalizare, de pe axa POIM. Potrivit reprezentantului Dematek, programele sustinute din resurse locale sufera, insa, de o lipsa de predictibilitate atat la nivel de termene de finalizare, cat si de finantare.
In calitate de distribuitor oficial (partener) al Konti Hidroplast - producator de tevi pentru apa si canalizare - Dematek are ca obiectiv principal vanzarea de tubulatura din PEHD (PE100 sau PE100 RC), precum si de sisteme de canalizare (teava gofrata, teava de tip "fagure").
"In 2020, am dezvoltat si gama de produse cu statii de pompare a apelor uzate (in camine de tip «fagure»), sisteme de detectie, camine de apometru (atat in varianta simpla, cat si pre-echipate). In principal, 80% din cifra de afaceri este reprezentata de tubulatura din PEHD, unde estimam ca in 2020 am livrat in Romania peste 4.200 de tone. S-a investit foarte mult intr-un program de certificare a conductelor de PEHD, tip PE100 RC pentru toate categoriile: TYPE 1, TYPE 2 si TYPE 3. Actualmente, suntem intr-un proces continuu de dezvoltare, iar in urmatorii cinci ani suntem axati pe expansiune", a subliniat Dan Irimia.
Cifra de afaceri realizata in 2020 de companie a fost de 7,2 milioane de euro, in crestere semnificativa de la nivelul de 2,5 milioane de euro raportat in 2019, iar pentru 2021 conducerea companiei are ca obiectiv sa depaseasca pragul de 10 milioane de euro.
Recent, Konti Hidroplast a finalizat o noua hala de productie, in care s-au montat si sunt functionale inca doua linii de fabricatie pentru toate categoriile de conducta PEHD. "Investitia ne va permite sa raspundem mult mai prompt solicitarilor clientilor. De asemenea, anul trecut am inceput sa proiectam o statie de pompare a apelor uzate cu separare de solide si la inceputul lui 2021 am facut prima livrare. Pentru noi este un domeniu nou, fapt care a impus, ca timp de un an, sa ne concentram pe design, proiectare si teste, precum si pe colaborarea cu parteneri cu experienta in domeniu", a mai precizat reprezentantul Dematek Romania.
***
Konti Hidroplast are o experienta de 45 de ani pe piata de tubulatura si fitinguri din sud-estul Europei. Grupul are sediul in localitatea Gevgelija, din Macedonia, si o suprafata totala de productie ce depaseste 9.000 mp, cu 28 de linii tehnologice de co-extrudare si injectare in doua fabrici cu 13 spatii distincte de productie. Productia Konti Hidroplast cuprinde teava si fitinguri PEHD pentru alimentarile cu apa cu diametre de la D.20 la D.800, teava si fitinguri corugate pentru canalizare cu diametre de la D.40 la D. 1200, teava de canalizare tip „fagure” cu diametre de la D.1000 pana la 2000 si camine injectate.
Produsele companiei sunt livrate in Macedonia, Grecia, Croatia, Bulgaria, Albania, Serbia, Polonia, Cehia, Romania si Republica Moldova.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
BogArt
Acvatot 2019
strabag nivel 1
rigips
EDIT-Structural
CONCEPT STRUCTURE
Arduro
CDS
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
concelex
theda mar
konsent
siniat
leviatan
SSAB
quadratum
Ubitech
SIGM
viarom
ness project
noark

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500
top 500
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
ef-de-n

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander